rrmi 09.06.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Chcialabym zapytac czy watek Inspiracje z Hameryki jest usuniety na zawsze ?Szukalam ostatnio jednego szczegolu kuchennego i wiem , ze tam to moglo byc i kicha , w swoich postach tez nie widze wpisow w tym temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.06.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) A można wiedzieć co się stało z dziennikami budowy? Edit: już się doszukałem odpowiedzi. Edytowane 9 Czerwca 2010 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Mozna... >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160260-Daczego-nie-mog%C4%99-umie%C5%9Bci%C4%87-postu&p=4156770&viewfull=1#post4156770 Chcialabym zapytac czy watek Inspiracje z Hameryki jest usuniety na zawsze ? przeca jest >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?45946-Inspiracje-z-Hameryki-rrmi-Luc-i-House Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 09.06.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 dla mnie wcześniejsze forum było bardziej czytelne!!!!!! teraz jak wchodzę w swój odnośnik do dziennika nie wiem co się dzieje wrzuca mnie na ogólna stronę "dzienniki budowy" i za chiny nie mogę wejść w swój dziennik JESTEM WKURZONA NA MAXA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.06.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Na blog najszybciej wejdziesz klikając liczbę swoich wpisów - pod awatarem, przy "Wpisy w Dziennikach Budowy".Na temat zmian napisałem już w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.06.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Co do pierwszego, może dopisałeś się do tego tematu lub śledziłeś go kiedyś? Tydzień temu miałem informację, że "w profilach użytkowników pojawią się archiwalne subskrypcje z phpbb" (czyli ze starego skryptu Forum). Subskrypcje można wyłączyć, nad pierwszym postem na stronie każdego wątku są linki, m.in. do "Narzędzia wątku" i tam "rezygnuj z subskrypcji tego wątku" Co do tematu, otwieraj go kliknięciem w kropeczkę sygnalizującą nowe posty >> http://forum.muratordom.pl/images/buttons/firstnew.png jest tylko problem, bo np. u mnie odsyła nie do pierwszego nowego postu, ale do ostatniego w wątku Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.06.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 przeca jest >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?45946-Inspiracje-z-Hameryki-rrmi-Luc-i-House Dzieki wielkie , wychodzi na to , ze trzeba okulary zmienic na lepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 10.06.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Mam od wczoraj jakieś dziwne problemy z forum. Przykładowo wpisuję w okienko wyszukiwania treść "Nasz wymarzony domek na wsi (Tymek B w lustrzanym" (w trybie prostym, nie zaawansowanym). Wyskakuje mi lista znalezionych pozycji, klikam w znaleziony dziennik (u mnie pozycja druga od góry) i zamiast przejść do dziennika, pokazuje mi listę wszystkich dzienników... Jeśli kliknę na pozycję z postem tego dziennika, to wyświetla mi, ale w innym trybie wyświetlania niż mam ustawione w opcjach. Prawdę mówiąc to nie wiem jak dobrać się do tego dziennika, chcę go sobie poczytać (w trybie aby każdy post był po sobie, najstarszy na górze). Może lamer ze mnie a może jakiś błąd na forum. Inna przeglądarka daje taki sam rezultat. Są też problemy z subskrypcjami. Dodałem ten wątek do subskrypcji, ale nie pokazuje mi się na liście subskrybowanych wątków. Drugi problem: niektóre wątki nie otwierają mi się wcale. Edytowane 10 Czerwca 2010 przez mw1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.06.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Co do pierwszego problemu, "stare" dzienniki na forum (nie-blogowe) szybko przywrócono Co do subskrypcji, po ostatnich poprawkach chyba jeszcze czasem są opóźnienia w indeksowaniu postów, ale (przynajmniej u mnie) nie dłuższe niż kilka godzinA co do wątków nieotwieralnych - potrzebne konkretne linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 16.06.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Co do pierwszego problemu, "stare" dzienniki na forum (nie-blogowe) szybko przywrócono Co do subskrypcji, po ostatnich poprawkach chyba jeszcze czasem są opóźnienia w indeksowaniu postów, ale (przynajmniej u mnie) nie dłuższe niż kilka godzin A co do wątków nieotwieralnych - potrzebne konkretne linki Wszystkie problemy już ustąpiły, obecnie można normalnie korzystać z forum. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.06.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 A ja mam pytanie - sugestię:Fajnie, że pewne zbliżone sprawy zostały uporządkowane i pogrupowane tematycznie. Mi jako branżowcowi łatwiej znaleźć wpisy i ew. wtrącić swoje trzy słowa. Szukającym określonych rozwiązań też łatwiej. Ale... pogrupowanie tematów sprawiło, że wielu Forumowiczów nie zagląda już w działy, które są za nimi (np. okna) i skupiają się na rzeczach ich interesujących. A wielu z nich ma wiedzę, która pomogłaby w problemach innych. Poza tym takie wpisy "laików" potrafiły bardzo ożywić dyskusję - a tak.. zrobiło się mocno branżowo. Mój pomysł jest taki, by w dziale ogólnym były widoczne wszystkie posty - także to uporządkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.06.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Więc po co było robić rozdział?Każde porządne forum tematyczne dąży do katalogowania tematów; przecież jeśli ktoś chce zajrzeć w tematy okienne czy elektryczne, to zajrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.06.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zainteresowany zagląda. Ale niezainteresowany /czyli ten który to już ma szczęsliwie za sobą/ jest doświadczonym Inwestorem i ma coś do powiedzenia. Forum to jak wędrówka przez hipermarket. Kto się spieszy to biegnie do konkretnego działu. Ale po drodze są wystawione fajne promocje i się człowiek zatrzyma, obejży, wejdzie głębiej.. Nie twierdzę że musi być tak jak chcę. Uważam że warto o tym pogadać. WIdzę po bliskiej mi branży, że w dziale zdecydowanie najwięcej jest wpisów od ludzi z branży, mniej Inwestorów.. przez co zaczyna to obierać lekko branżowy charakter. A jak jest w innych działach? Ja tam nie zaglądam... a pewnie byłyby sprawy w których mógłbym przedstawić swoje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 17.06.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Nie działa u mnie powiadamianie przez e-mail w reakcji na nowy post w subskrybowanym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 A to musisz poświęcic dłuższą chwilę na konfigurację/edycję ustawień konta. Też miałem ten problem, ale wczoraj posiedziałem i się udało. Nie pamiętam jak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 17.06.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 A to musisz poświęcic dłuższą chwilę na konfigurację/edycję ustawień konta. Też miałem ten problem, ale wczoraj posiedziałem i się udało. Nie pamiętam jak;) W takim razie poproszę o dokładne instrukcje jak to skonfigurować. Mam ustawione powiadamianie jako 'Natychmiast'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 17.06.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Co się znowu dzieje z forum? Nie otwierają mi się wątki, np.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?32987-Wybra%C5%82em-kredytDo tego dochodzi jeszcze bardzo uciążliwa przypadłość "gubienia" ustawień wyświetlania postów w wątku. Wątki otwierają mi się w innym trybie niż zadeklarowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.06.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Co się znowu dzieje z forum? Nie otwierają mi się wątki, np. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?32987-Wybra%C5%82em-kredyt Do tego dochodzi jeszcze bardzo uciążliwa przypadłość "gubienia" ustawień wyświetlania postów w wątku. Wątki otwierają mi się w innym trybie niż zadeklarowałem. Tryb musisz ustawić w profilu, narzędzia na "belce" nad tematem - Typ wyświetlania (Wygląd liniowy, Wygląd mieszany, Wygląd wątkowy) - służą do jednorazowej zmiany Wątek o kredycie otwiera się bez żadnych problemów. W takim razie poproszę o dokładne instrukcje jak to skonfigurować. Mam ustawione powiadamianie jako 'Natychmiast'. Nie ma ustawienia "natychmiast", jest "Automatyczne powiadomienie na email" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.06.2010 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Ponury, mam ciekawy, ale denerwujący problem. Gdy wchodzę w czyjś Dziennik Budowy z linka w czarnej belce, otwiera mi się strona z informacyjnym panelem o użytkowniku, umieszczonym w prawej części.Gdy wchodzę bezpośrednio z linka, który użytkownik ma w podpisie, widzę normalną stronę, bez tego panelu. Spróbuj wejść na te dwa sposoby np. do Dziennika Brazy. Z podpisu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?87922-Lekko-pokr%C4%99cona-droga-do-Uroczyska/page5i z linka w belce: http://forum.muratordom.pl/entry.php?107919 Dlaczego tak mam? A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 21.06.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Tryb musisz ustawić w profilu, narzędzia na "belce" nad tematem - Typ wyświetlania (Wygląd liniowy, Wygląd mieszany, Wygląd wątkowy) - służą do jednorazowej zmiany Chodzi mi właśnie o ustawienia w profilu. Po prostu czasami otwiera się w innym trybie wyświetlania niż ustawienia w profilu. Ale nie mącę więcej, już się do tego przyzwyczaiłem. Kilka kliknięć i mam przywrócony właściwy tryb wyświetlania. Wątek o kredycie otwiera się bez żadnych problemów. Mi też się teraz otwiera. Problemy występują raz na jakiś czas i trwają przez kilka godzin. Nie ma ustawienia "natychmiast", jest "Automatyczne powiadomienie na email" Jak nie ma jak jest? http://img534.imageshack.us/img534/9300/forummurator1a.jpg Nie zmienia to faktu, że powiadomienia mi nie działają Edytowane 21 Czerwca 2010 przez mw1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts