Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Straciłam kochanego pieska : (

Recommended Posts

Koba bardzo współczuję, sama mam sunię-znajdę, którą traktujemy jak najważniejszego członka rodziny i nie wiem co to będzie jak kiedyś od nas odejdzie :cry: nawet nie chcę o tym myśleć. I zgadzam się z Froszką nowy pies nie zastąpi starego ale może pozwoli wypełnić po nim pustkę. Trzymaj się...

• 3 weeks później...

Koba jak sie trzymasz? Potwornie Ci współczuję :( Sama mam sunię 16-letnią. Słabo widzi, ciężko chodzi, ale jest ze mną. Noszę ją po schodach, spędzam z nią każda chwile, bo ona jest ze mna więcej niż połowę życia.

Jak pomyślę, że mogłoby jej kiedys zabraknąć, od razu płaczę. Przeciez ona jest dla mnie wszystkim...Ostatnio miała chwilowy paraliż... Ja ledwo zawału nie dostałam :( Na szczęscie minęło... ale wiek robi swoje....Tylko ludzie kochający zwierzaki całym sercem, zrozumieją jakie to uczucie i strach....

• 2 weeks później...
Mam 11letnią sukę kaukaza. Dla dużego psa to już dużo, coś około setki ludzkich lat. Jest w niezłej kondycji, ale widać już po niej ten wiek. Nie cieszą ją wyjazdy na naszą nową działkę, która jest po prostu za duża. Sonia nie daje rady za nami chodzić po hektarach. Niedługo się przeprowadzamy, a ona zostaje z synem w starym domu. Trudno myśleć o takim rozstaniu, jeszcze trudniej o tym ostatecznym. To nasz pierwszy i jedyny pies w życiu. I cieszę się gdy wracam a ona jeszcze wywija oberki.