T0MII 28.12.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Hej, jeśli chodzi o Mazowsze dysponuję namiarami na żwirownię gdzie mają odpowiedni kamień na GWC frakcji od 32 do 200 mm. Żwir jest raz płukany, ale ja jak zagadałem że będę brał 30 ton to powiedzieli że przy takiej ilości nie ma problemu i puścili mi jeszcze raz przez płuczkę. Tak wyglądał kamień raz płukany: To jest żwirownia w Przyborowie. Znajduje się to dokładnie tu: https://maps.google.pl/maps?q=52.897582,21.747299&hl=en&num=1&t=h&z=19 Jechałem tam osobiście z własnym wynajętym transportem. Żwir drugi raz płukano przy mnie. Cena ża żwir płukany drugi raz nie zmieniła się, i płaciłem 65 lub 70 zł / tona. Telefon pod jakim się z nimi kontaktowałem to: 501 391 719. Jak by ktoś potrzebował transport, to na PW mogę dać namiar. Z ciekawostek - z auta żwir wsypywaliśmy bezpośrednio na łychę koparki i tak wrzucaliśmy to w fundamenty. Mam nadzieję że komuś to pomoże. Jak by ktoś liczył i nie mógł m3 przeliczyć na tony. U mnie w 16 m3 weszło 32 tony tego kamienia. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez T0MII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 28.12.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 drogo ja płaciłem 46 za tonę 32-60 raz płukany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 28.12.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Nie twierdzę że to tanio. Szczerze to szukałem odpowiedniego materiału, niekoniecznie miał być tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doin_oakenhelm 04.08.2017 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Witam serdecznie Odnawiam temat. Jestem na etapie budowy zwirowego GWC i jak się okazuje, dużym problemem jest zakup odpowiedniego żwiru. Byłem w ok 10 żwirowniach i wszędzie żwir płukany jest mega brudny, że zdecydowanie nie nadaję się na GWC. Czy ktoś może podać namiar na żwirownie, w okolicach Warszawy (południowa część) / Nadarzyna która ma odpowiedni żwir lub może wykonać usługę dodatkowego płukania. interesuję mnie żwir o frakcji 16-32 ok 60t.. Po rozeznaniu tematu stwierdzam, że raz płukany żwir to zdecydowanie nie ta jakość. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 31.01.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Znalazles moze zwir na poludnie od Warszawy?Takze potrzebuje i szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tententen 24.04.2018 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam Szukam odpowiedniego żwiru w okolicach Rzeszowa na Podkarpaciu.Mówiąc odpowiedni to czy otoczaki 125-250mm będą dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts