Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GWC żwirowy - skąd odpowiedni żwir

Recommended Posts

Hej,

jeśli chodzi o Mazowsze dysponuję namiarami na żwirownię gdzie mają odpowiedni kamień na GWC frakcji od 32 do 200 mm. Żwir jest raz płukany, ale ja jak zagadałem że będę brał 30 ton to powiedzieli że przy takiej ilości nie ma problemu i puścili mi jeszcze raz przez płuczkę. Tak wyglądał kamień raz płukany:

IMG_1384.jpg

IMG_1385.jpg

IMG_1386.jpg

To jest żwirownia w Przyborowie. Znajduje się to dokładnie tu: https://maps.google.pl/maps?q=52.897582,21.747299&hl=en&num=1&t=h&z=19

Jechałem tam osobiście z własnym wynajętym transportem. Żwir drugi raz płukano przy mnie. Cena ża żwir płukany drugi raz nie zmieniła się, i płaciłem 65 lub 70 zł / tona.

Telefon pod jakim się z nimi kontaktowałem to: 501 391 719. Jak by ktoś potrzebował transport, to na PW mogę dać namiar.

Z ciekawostek - z auta żwir wsypywaliśmy bezpośrednio na łychę koparki i tak wrzucaliśmy to w fundamenty.

2012-04-26_07-42-24_957.jpg

IMG_1400.jpg

IMG_1398.jpg

Mam nadzieję że komuś to pomoże. Jak by ktoś liczył i nie mógł m3 przeliczyć na tony. U mnie w 16 m3 weszło 32 tony tego kamienia.

Edytowane przez T0MII

• 4 years później...

Witam serdecznie

Odnawiam temat. Jestem na etapie budowy zwirowego GWC i jak się okazuje, dużym problemem jest zakup odpowiedniego żwiru. Byłem w ok 10 żwirowniach i wszędzie żwir płukany jest mega brudny, że zdecydowanie nie nadaję się na GWC.

Czy ktoś może podać namiar na żwirownie, w okolicach Warszawy (południowa część) / Nadarzyna która ma odpowiedni żwir lub może wykonać usługę dodatkowego płukania.

interesuję mnie żwir o frakcji 16-32 ok 60t.. Po rozeznaniu tematu stwierdzam, że raz płukany żwir to zdecydowanie nie ta jakość.

Proszę o pomoc.

• 5 months później...
  • 2 months później...