Gość Gniewko 30.06.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Czy ktoś ma jakiś sposób na złodzieja i wandali ? Moją budowę nawiedził wandal. Pobił mi dopiero zabudowane dachówki. Sąsiadów okradli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 30.06.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Jest chyba tylko jedno wyjście - monitoring placu budowy przez np. sąsiadów i jak najszybsze wprowadzenie się do budowanego domu. Ja mam starszą sąsiadkę, która stale dogląda - więc miejscowi wandale nie kwapią się tam pokazywać. Jednak nie mam złudzeń, że złodzieje, którzy przyszli by po coś wartościowego w nocy wyniosą to bez przeszków. Dlatego na okres prac mieszkam na miejscu (materiały budowlane), a jak nie, to zabieram przynajmniej wszystkie narzędzia. "Wartościowe" w surowce wtórne instalacje założę tuż przed wprowadzeniem się, a w okresie przejściowym (ok. miesiąca będą dozorować nasz dom moi rodzice - niektórzy w mojej wsi zakładali dwa razy ogrzewanie...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Szkowny 30.06.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Ja wprowadziłem na budowę dwa ostre wilczury. Poskutkowało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts