Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ile może kosztować zgranie solarów, kominka z pw i pieca gazowego? Bo mnie straszą, że to bardzo dużo kosztuje aby wszystko zesobą chodziło. I odradzają kominek z pw.

kominek 6-8 tyśięcy,solar próżniowy 30 rórowy +zasobnik 300 l 9 tyśięcy,piec gazowy jednobiegowy z możliwością podgrzewu wody w zasobniku 5,5 tysięcy do tego z 2-3 tyśięcy na wyposażenie kotłowni i masz 22,5 -25,5 tysięcy same urządzenia montaż kominka z płaszczem,kotłowni,solarów i zgranie tego w całość około 6 tyśięcy czyli razem 28,5 tyś do31,5 tyś

mariobros35 a Ty się tym zajmujesz?

ja zajmuję się szeroko pojentą dziedziną wykonawstwa instalacji c.o,wod-kan,instalacji gazowych,instalacji solarnych i montażem kominków z płaszczem wodnym a mój zakres działania obejmuję całą polskę :D 8)

A co do twojego postu na forum dotyczącego kominków z płaszczem wodnym to doradziłbym ci kominek byrskiego http://www.kominki.byrski.pl dobrej klasy kominki o gr blachy 5 mm i z sterowaniem pąpy oraz przepustnicy powietrza dopływającego do paleniska kominka.Natomiast co do elemętów dodatkowych jakie byś musiała zakupić to będzie to system wymiennikowo-pompowy około 1800 zł i nierdzewne naczynie układu otwartego 400 zł no i oczywiście rórki i krztałtki miedziane potrzebne do połonczenia kominka z kotłownią 8)

Dziękuję Ci mariobros35 za wyczerpującą odpowiedź. Ale co do kominków to zastanawiam się nad Makrotermem lub CTM. Dałam zapytanie do Makroterma o wycenę, zobaczymi co mi napiszą. Ale o tobie też nie zapomnę.

Pozdrawiam Sylwia13 :wink: