agnes 28.02.2002 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Proszę o wymianę doświadczeń osób,którzy budują,zamierzają czy już wybudowali dom według projektu firmy "Archon".Ja zamierzam zacząć wiosną budowę domku w nasturcjach 2.Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje o samym projekcie,kosztach ,niedociągnięciach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2002 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2002 dolaczam sie. wczesniej zadalam to pytanie i niestety nic...mam ndzieje,ze nie masz nic przeciwko??pozdrawiammy myslimy o "w konwalich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 24.05.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Mnie od pewnego czasu interesuje dom "w fiołkach" Czy ktos juz go wybudowal i jakie są jego wrazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2002 Podnosze watek, bo ciekawa jestem, czy juz ktos zaczał. My planujemy w przyszłaym miesiacu. Domek W zawilcach. Jak tylko ruszymy, bede umieszczac uwagi dotyczace projektu w praktyce.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 17.06.2002 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Po dlugich dyskusjach i przerzucaniu ton katalogow zdecydowalismy sie na "Pod orzechem 2" Archonu. Widze ze jest nas-"Archonowców" już grupka. Dajcie znać jak wyglądają Wasze negocjacje z biurem w sprawie ewentualnych poprawek w projektach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2002 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 My oddalismy projekt do adaptacji architektowi.Archon przysłakl tylko zgode na zmiany.zero problemow.zmiany:-wydluzenie domu o pol metra-dostawak garazu-likwidacja okien i przez to zmiana wykonczenia nad lukarna pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.06.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Ile będą kosztować te zmiany, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2002 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 wraz z projektem zagosp. terenu (pamietajmy, ze jest w tym tez projekt garazu) ok. 2 tys.zl.duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.06.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Odnosząc to do ceny projektu (1200 zł) chyba trochę dużo. Ale zginie szybko w masie kolejnych wydatków, które Cię czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2002 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 W Warszawie, a z tego co wiem nie tylko , projekty zagospodarowania dzialki sa wyceniane ok. 700-1000 zl. Taniej nie da rady znaleźć.Nawet technik z Pruszkowa zazyczyl sobie 800 zł.Architekt z Łodzi 800 zł. Dlatego mysle, ze razem z poprawkami (kazda kosztuje 200-300 zl) plus garaz (projekt typowy garazu kosztuje 600 zl) To mysle, ze jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 17.06.2002 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Zastanawia mnie kosztorys jaki podaje Archon na swojej stronie. Czy moglibyscie powiedziec co sadzicie o projekcie nad ktorym sie zastanawiam? To "pod orzechem2" - (http://www.archon.com.pl/orzech/index.html)- roznica taka ze dodany garaz 1-stanowiskowy. Wedlug Archonu - koszt ~168 tys. Ciekawi mnie jaka moze byc roznica jesli dach bedzie kryty blachodachowka (a nie blachowka ceramiczna) i sciany beda z betonu komorkowego (a nie Porotherm). Jak sadzicie?Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 18.06.2002 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2002 Nie jest to dużo opal. jesli architekt jest ok to myslę, że tyle to po prostu kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 18.06.2002 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2002 Opal, ta cena to chyba po prostu kwestia rejonu kraju. We Wrocławiu załatwiłbym to za 1000-1200 zł (mój brat zapłacił za zmiany w projekcie 500 zł, ryczałtowo bez liczenia ich ilości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.06.2002 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2002 Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią,że na cenę wpływają różne czynniki m.in.region.Ja na Śląsku za projekt zagospodarowania terenu+projektgarażu +wprowadzenie do projektu okien połaciowych +załatwienie wszystkich formalności związanych z pozwoleniem na budowę czyli energetyka i spółka wodna,złożenie projektu w Wydziale Architektury zapłaciłam 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.09.2002 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2002 Mam pytanie odnośnie projektów.U nas (w zawilcach) sa bardzo nisko parapety. Czy u Was też?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.09.2002 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2002 Bardzo nisko, to znaczy na wys. 80 cm (w mieszkaniu mamy na 90 cm). A żeby było oryginalniej to na jednej ścianie (z wykuszem) parapety są na wys. 110 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2002 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2002 Dom już stoi w stanie surowym i mogę coś powiedzieć o projekcie.O niektórych sprawach już wspominałam przy okazji innych wątków, ale chcialabym tutaj je zebrać.-Błędy w projekcie-w opisie wysokosci parapetów-Okna w jednej elewacji na różnych poziomach-Zakrzywione przewody kominowe (majster "wyprostował")-Nadmierna ilość płatew-Nieuprzejmy sposób przyjmowania uwag przez autora ("co to za błędy-ten co buduje powinien się zorientować") Ok, racja, zorientował sie,ale w kuchni mam okna na roznej wysokości, bo jak by zrobił na jednej, to by elewacja "tańczyła"-wszystko na różnych poziomach. Poza tym, jak się coś robi źle (nawet drobną rzecz, co akurat w projekcie jest istotne)należy to uznać i naprawić błąd, żeby następni mieli już dobry projekt, a nie wmawiać, że nic się nie stało. Jest to wg mnie nieprofesjonalne. Przed zakupem projektu państwo rozmawiali "inaczej".Dlatego przestrzegam wszystkim-sprawdźcie wszystkie szczegóły. czy ktoś jeszcze zbudował dom z archonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literad 28.10.2002 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Witam w klubie, na wiosnę rozpoczynam realizację projektu dom pod modrzewiem. Za adaptację, niewielkie zmiany i przygotowanie formalności do pozwolenia zapłacę ok. 2300 zł i myslę że to drogo. Niestety nie mam wyboru - zależy mi na czasie i takie są układy w mieście. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 18.11.2002 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Cześć archonowcy. My tez zastanawiamy sie nad ich projektem "dom w magnoliach. Chętnie wysłucham (poczytam ) opowieści tych którzy taki domek wybudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.11.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Dołączam się do archonowców. Wybraliśmy dom w prymulkach. Do niego doprojektowaliśmy garaż oraz zamówiliśmy lustrzane odbicie. Ruszamy na wiosnę. Czy ktoś jeszcze buduje prymulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts