Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

niby nie :lol: ale przynajmniej mogę teraz zapytać, czy robiłeś adaptacje a jeżeli tak to jakie i jak poszło z archonem i architektem adaptującym :wink:

tak (chyba kazdy musi zrobic) robilem adaptacje, zmian torche zrobilem

likwidacja paru okien, lukarny a archon bardzo ladnie sie spisal

jestem z nich bardzo zadowolony!!!

adaptator projektu to totalna kicha pare zmian robil mi az miesiac i za kwote 1100 zl (jeszcze mu nie zaplacilem ) ma byc moim kierownikiem budowy ale chyba z niego zrezygnuje :evil:

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Budujemy dom pod jemiołą 2

Może ktoś też?

A my sie przymierzamy do budowy domu pod jemiołą 3. Juz wybudowana jemioła 2?

My pochodzimy z Olsztyna a teraz bedziemy budowac pod Gdanskiem.

Jak macie zdjecia to bardzo chcetnie bym obejrzala

My kupilismy (zamówilismy) wczoraj projekt "Dom pod jemiołą 3" z Archonu... Planowany start koło maja - czerwca...

Zmiany jakie chcemy wprowadzić w projekcie:

- poszerzenie garazu (ściana lewa) do 3,7 metra

- wyrównanie podłogi w salonie do poziomu kuchni i jadalni

- likwidacja drzwi z zewnątrz do kotłowni

- zmiana okna przy drzwiach wejsciowych na kwadratowe

- podniesienie ściany kolankowej o jeden pustak

- powiększenie "trójkąta" nad wejściem (oraz ewentualne dołożenie okna w celu doświetlenia garderoby)

- likwidacja wykusza w salonie oraz balkonu na piętrze a następnie przesunięcie ściany salonu i jadalni (ściana prawa) o 70 cm w prawo,

Pozdrawiam

maciejc

• 3 weeks później...
Jeśli ktoś buduje Dom w Mirabelkach to bardzo prosze o dodatkowe informacje dotyczące ew. pułapek w projekcie, przeróbek itp. A także koniecznie !!! zdjęcia z realizacji, na jakim kolwiek etapie budowy. Wydaje mi się, iz projekt jest bardzo zgrabny, nawiązuje do starej dobrej architektury, oczywiście po zmianach, ale ma coś z klasycznego, tradycyjnego dworku. Myślę, że śmiało mozna go porównać ze Szmaragdem z IGN -u lub Orionem z Dobrych Domów. Natomiast w środku zdecydowanie funkcjonalniejszy - tez oczywiście po zmianach. Myślimy o budowie Mirabelek z podwójnym garażem i z dachem normalnym, dwuspadowym, z wykorzystaniem powierzchni nad garażami na dodatkowy pokój i pomieszczenie gospodarcze. Piszcie, co myślicie. Pozdrawiamy wszystkich.

Dla mnie bomba, ale chyba pomyliłaś biura pokazujesz na obrazku projekt firmy ARCHETON :) dołączam link bezpośredni do projektu Jaspis: klik

troszkę podobne są też (kliknięcie na obrazek otwiera opis):

http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/jazon/jazon.jpg

http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/nowydworek/nowydworek.jpg

Pozdrawiam

PR

• 3 weeks później...
  • 5 weeks później...
Jeśli ktoś buduje Dom w Mirabelkach to bardzo prosze o dodatkowe informacje dotyczące ew. pułapek w projekcie, przeróbek itp. A także koniecznie !!! zdjęcia z realizacji, na jakim kolwiek etapie budowy. Wydaje mi się, iz projekt jest bardzo zgrabny, nawiązuje do starej dobrej architektury, oczywiście po zmianach, ale ma coś z klasycznego, tradycyjnego dworku. Myślę, że śmiało mozna go porównać ze Szmaragdem z IGN -u lub Orionem z Dobrych Domów. Natomiast w środku zdecydowanie funkcjonalniejszy - tez oczywiście po zmianach. Myślimy o budowie Mirabelek z podwójnym garażem i z dachem normalnym, dwuspadowym, z wykorzystaniem powierzchni nad garażami na dodatkowy pokój i pomieszczenie gospodarcze. Piszcie, co myślicie. Pozdrawiamy wszystkich.

Witam!

Własnie zaczęłam budowę domu w mirabelkach bez garażu.

Jestem na etapie fundamentów. Jutro zalewamy.

Robimy małe zmiany w projekcie tj. zmiana wielkości okien, likwidacja balkonu od strony łazienki.Zmniejszamy balkon nad wykuszem.

Pozdrawiam

• 7 months później...

Witam :)

Przymierzamy się właśnie do zakupu projektu "Dom w nenufarach 2"

http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m42662753c7785

Czy ktoś go w chwili obecnej buduje lub już wybudował? Bylibyśmy wdzięczni za wszelkie rady, uwagi dotyczące projektu lub co warto zmienić w projekcie.

My na pewno dorobimy za garażem kotłownię, zamienimy łazienkę na pomieszczenie gospodarcze, a kotłownie na łazienkę. Będziemy też podwyższać wysokość parteru do 2,75 m i najprawdopododniej ściankę kolankową do 100 cm.

Zastanwiamy się nad drzwiami z kuchni do salonu, bo w sumie kuchnia będzie z nimi mało ustawna. Czy coś jeszcze wpadło wam w oko?

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...