misiak 16.10.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 niby nie ale przynajmniej mogę teraz zapytać, czy robiłeś adaptacje a jeżeli tak to jakie i jak poszło z archonem i architektem adaptującym tak (chyba kazdy musi zrobic) robilem adaptacje, zmian torche zrobilem likwidacja paru okien, lukarny a archon bardzo ladnie sie spisal jestem z nich bardzo zadowolony!!! adaptator projektu to totalna kicha pare zmian robil mi az miesiac i za kwote 1100 zl (jeszcze mu nie zaplacilem ) ma byc moim kierownikiem budowy ale chyba z niego zrezygnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka123 27.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja też buduję dom z firmy Archon " Dom w Mirabelkach" Jest to nowy projekt.Kontakt z firmą bardzo dobry, nie było żadnych problemów.Co do projektu to naniosłam tam kilka zamian. Oczywiście pozmieniałam wielkość okien, które są niestandardowe i duże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 27.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 A może ktoś buduje dom we frezjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 06.02.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 dzisiaj kupiłem projekt - maj, czerwiec ruszamy z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 11.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Budujemy dom pod jemiołą 2 Może ktoś też? A my sie przymierzamy do budowy domu pod jemiołą 3. Juz wybudowana jemioła 2? My pochodzimy z Olsztyna a teraz bedziemy budowac pod Gdanskiem. Jak macie zdjecia to bardzo chcetnie bym obejrzala My kupilismy (zamówilismy) wczoraj projekt "Dom pod jemiołą 3" z Archonu... Planowany start koło maja - czerwca... Zmiany jakie chcemy wprowadzić w projekcie: - poszerzenie garazu (ściana lewa) do 3,7 metra - wyrównanie podłogi w salonie do poziomu kuchni i jadalni - likwidacja drzwi z zewnątrz do kotłowni - zmiana okna przy drzwiach wejsciowych na kwadratowe - podniesienie ściany kolankowej o jeden pustak - powiększenie "trójkąta" nad wejściem (oraz ewentualne dołożenie okna w celu doświetlenia garderoby) - likwidacja wykusza w salonie oraz balkonu na piętrze a następnie przesunięcie ściany salonu i jadalni (ściana prawa) o 70 cm w prawo, Pozdrawiam maciejc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Góra 27.02.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Jeśli ktoś buduje Dom w Mirabelkach to bardzo prosze o dodatkowe informacje dotyczące ew. pułapek w projekcie, przeróbek itp. A także koniecznie !!! zdjęcia z realizacji, na jakim kolwiek etapie budowy. Wydaje mi się, iz projekt jest bardzo zgrabny, nawiązuje do starej dobrej architektury, oczywiście po zmianach, ale ma coś z klasycznego, tradycyjnego dworku. Myślę, że śmiało mozna go porównać ze Szmaragdem z IGN -u lub Orionem z Dobrych Domów. Natomiast w środku zdecydowanie funkcjonalniejszy - tez oczywiście po zmianach. Myślimy o budowie Mirabelek z podwójnym garażem i z dachem normalnym, dwuspadowym, z wykorzystaniem powierzchni nad garażami na dodatkowy pokój i pomieszczenie gospodarcze. Piszcie, co myślicie. Pozdrawiamy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 He, he, znalazlam tu post jak przymierzalismy sie do Jemioły, ale u nas zwyciezyl "dom w lukrecj"i, projekt juz jest teraz w adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 28.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 wITAJCIE ... a ja pytam o nowości Archonu np jest fajny Jaspis 120 m2, Może ktoś jest zainteresowany i analizował ten projekt ???Poniżej projekt http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/jaspis/jaspis.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 28.02.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dla mnie bomba, ale chyba pomyliłaś biura pokazujesz na obrazku projekt firmy ARCHETON dołączam link bezpośredni do projektu Jaspis: klik troszkę podobne są też (kliknięcie na obrazek otwiera opis): http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/jazon/jazon.jpg http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/nowydworek/nowydworek.jpg Pozdrawiam PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 21.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a tak zjadlo mi literke Archeton ma byc ....Jaspis widzialam taki juz wybudowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka123 20.04.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jeśli ktoś buduje Dom w Mirabelkach to bardzo prosze o dodatkowe informacje dotyczące ew. pułapek w projekcie, przeróbek itp. A także koniecznie !!! zdjęcia z realizacji, na jakim kolwiek etapie budowy. Wydaje mi się, iz projekt jest bardzo zgrabny, nawiązuje do starej dobrej architektury, oczywiście po zmianach, ale ma coś z klasycznego, tradycyjnego dworku. Myślę, że śmiało mozna go porównać ze Szmaragdem z IGN -u lub Orionem z Dobrych Domów. Natomiast w środku zdecydowanie funkcjonalniejszy - tez oczywiście po zmianach. Myślimy o budowie Mirabelek z podwójnym garażem i z dachem normalnym, dwuspadowym, z wykorzystaniem powierzchni nad garażami na dodatkowy pokój i pomieszczenie gospodarcze. Piszcie, co myślicie. Pozdrawiamy wszystkich. Witam! Własnie zaczęłam budowę domu w mirabelkach bez garażu. Jestem na etapie fundamentów. Jutro zalewamy. Robimy małe zmiany w projekcie tj. zmiana wielkości okien, likwidacja balkonu od strony łazienki.Zmniejszamy balkon nad wykuszem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanwit 03.12.2007 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam Przymierzamy się właśnie do zakupu projektu "Dom w nenufarach 2" http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m42662753c7785 Czy ktoś go w chwili obecnej buduje lub już wybudował? Bylibyśmy wdzięczni za wszelkie rady, uwagi dotyczące projektu lub co warto zmienić w projekcie. My na pewno dorobimy za garażem kotłownię, zamienimy łazienkę na pomieszczenie gospodarcze, a kotłownie na łazienkę. Będziemy też podwyższać wysokość parteru do 2,75 m i najprawdopododniej ściankę kolankową do 100 cm. Zastanwiamy się nad drzwiami z kuchni do salonu, bo w sumie kuchnia będzie z nimi mało ustawna. Czy coś jeszcze wpadło wam w oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.01.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 a my juz wybudowalismy dom w mieczykach i jest super,nie było zadnych niedociągniec w projekcie...teraz juz tylko wykonczyc i mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.01.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Szukam i szukam i nikt tego nie buduje. Słyszeliście może o kimś kto buduje dom w Chabrach? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 10.05.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 szukam budujących DOM W TAMARYSZKACH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 13.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Czy jest ktoś, kto buduje lub wybudował dom w Winorośli? Chętnie wymienie doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 15.05.2009 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 A może ktoś rozpoczyna budowę "domu w lubczyku" lub juz taki domek wybudował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.05.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Widzę że ten wątek jest tylko dla pytających można by powiedzieć wołających na puszczy. Fajnie jak się dostanie od kogoś rady, ale jak trzeba samemu coś podpowiedzieć to przecież szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaimariusz 09.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 A my właśnie jesteśmy blisko stanu surowego z naszym domem w szafranie 3, lustrzane odbicie. Jeśli chodzi o Archon, to póki co nie mamy żadnych zastrzeżeń Pozdrawiam wszystkich budującyhc i zastanawiających się nad budową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaki 10.08.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Super projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts