Gość 18.11.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Z tego co pamiętam były prymulki z dostawionym garażem. Poszukaj w poprzednich wątkach o archonie-było ich ze 4. Spytam z ciekawości-jak dostawiasz garaz? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 18.11.2002 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Witam. Ja mam projekt "na górce". Troszkę mnie przeraziliscie tymi krzywiznami, ale bynajmniej trzeba będzie mieć oczy szeroko otwarte ( i portfele). I to jest naprawdę mało profesjonalne, by autor robiący błędy jeszcze kręcił noskiem!!!Ale poza tym mój projekt wydaje się być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 19.11.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Witaj Opalko. Racja, Prymulki były. To ja właśnie kiedyś o nie pytałem. Byłem wtedy na etapie wyboru projektu. Niestety nie natrafiłem na nikogo kto by je budował. Teraz czekam na wiosnę i start. Garaż dostawiłem do ściany, na której jest łazienka na parterze (zlikwidowałem w niej okno). Nad garażem wyszedł wiec dość duży taras - wyjście z pokoju i łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia 21.11.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Buduję dom Archona "w gaju" - właśnie mi go ocieplają. Z chęcią podzielę się swoimi uwagami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2002 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 mTom, ja też mam w zawilcach dostawiony garaż, ale przykryty dachem dwuspadowym. A jak z gankiem, zmieniłeś coś, wydaje mi się , że coś pisałeś o tym? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 25.11.2002 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Opalko, całkiem fajny ten w zawilcach. Też go brałem pod uwagę. Teraz jeszcze bardziej mi się podoba. Ale cóż...Jeżeli chodzi o prymulki, to fakt, zmieniłem ganek. Tzn powiekszyłem trochę. Jakoś tak śmiesznie wyglądał.Na jakim etapie budowy jesteś? Jak się ogólnie Archon buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Jesteśmy na etapie stanu surowego.Czeka pokryty papą na wiosnę. Co do zastrzeżeń to wymieniłam je wyżej, to właściwie wszystkie jakie mieliśmy póki co. Jesteśmy zadowoleni z efektu-wyszedł wcale nie mały domek.Pokoje na górze-do życia Wiadomo, mógłby być trochę obszerniejsze, ale taki był nasz wybór jeśli idzie o metraż.Myślę, że starczy Póki co, nie jest źle.Sufit dość nisko.Trochę mnie to okno w klatce schdowej przeraża, ale może po wykończeniu będzie to jakoś wyglądać. Na pewno pięknie oświtela klatkę i piętro a także daje niezłe pole do popisu jeśli chodzi o aranżację. Tylko weny brak. Jak chcesz zobaczyć zdjęcia-daj znać, prześlę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.11.2002 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Oczywiście, że jestem zainteresowany zdjęciami.Gdybyś mogła mi przesłać na [email protected] byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek K 20.01.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Zamierzam zlecic zrobienie projektu indywidualnego firmie Archon. Jakie sa Wasze opinie na temat tej firmy, czy w ich projektach zdarzaja sie bledy, jesli tak to jakiego kalibru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.01.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Projektują domy z dwoma rodzajami dachów: proste dwuspadowe i b. skomplikowane - te drugie ładnie wyglądają, ale koszt o 30 tys. wyjdzie wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT740 20.01.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Witam Cie Darku ja buduje dom z projektów gotowych firmy Archon (MALWY),dach raczej należy do skomplikowanych jak większość projektów tej pracowni .Musisz również uważać na pomieszczenia gospodarcze (są kiepsko zaprojektowane)oraz!!! na wentylacje u mnie np. część kanałów wentylacyjnych szła w poziomie.Po adaptacji wszystko jest ok .Dach jest trudny ale b.ładny to wielka zaleta naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 31.01.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Cześć będę budować dom wg projektu gotwowego z Archona - dom pod orzechem.Po wyborze, kupieniu i małych zmianach jestem dość zadowolona. Na razie wszystko jeszcze na papierze. Zobaczymy jak będzie w trakcie realizacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 31.01.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Czesc Ciechanka: do pewnego momentu bylismy z zona zdecydowani co do kupna projektu "Pod orzechem II" (tego z garazem). Po przeanalizowaniu kosztow jednak odpuscilismy na rzecz projektu Archipelagu "Manuela". Zycze powodzenia w budowie - proponuje poszukaj troche glebiej w archiwalnych watkach, kiedys troszke sie mowilo o tym projekcie na forum.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia_i_juz 13.02.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Halo,wybralismy dom na lace i bez jakichkolwiek zmian zaczynamy budowe juz prawdopodobnie w marcu.Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 18.02.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Cześć!!Zdecydowaliśmy się na dom pod orzechem. Wprowadziliśmy kilka zmian. Reszta pewnie wyjdzie w trakcie budowy. Teraz zastanawiamy się nad kupieniem cegły - bo są duże rabaty. Początek budowy wiosną. Jednym słowem bkle do wiosny. Ciechanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 04.03.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 "Dom w nasturcjach" - spośród 1000 ( lub więcej )projektów jakie zobaczyłem tylko ten odpowiadał mi od pierwszego wejrzenia, rzadko bowiem się zdarza aby w jednym poziomie znajdowało się tyle pomieszczeń i tak dobrze ustawionych. Obecnie jestem na etapie stanu surowego zamkniętego z ociepleniem. Koszty budowy to 60% tego co firma Archon podaje i prace wykonywane są przez ekipę z którą konsultuję, którą sprawdzam ( Ja tylko pomalowałem deskę do której mocowana będzie rynna wokół budynku ). Nie oszczędzam na jakości materiałów, i jak na razie jestem zadowolony. Co do ceny projektu to cena jest taka jaka jest. Dom kosztuje wg. Archon prawie 400tys. zł a wy mówicie, że gdyby projekt kosztował 200 lub 300 zł taniej to by się lepiej sprzedawał. Dom buduję koło Bydgoszczy i okazuje się, że 150 metrów wcześniej jest budowany ten sam dom. To mnie cieszy bo to oznacza, że ten dom podoba się również innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin S 11.03.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Mnie również interesuje dom w fiołkach. Mam tylko zastrzeżenia co do pomieszczenia gospodarczego. Wydaje mi sie ciut za małe aby wygodnie zmieścić kotłownię i na przykład pralkę. NIestety nie widzę łatwego sposobu powiększenia tego pomieszczenia. Zastanawiam sie tez nad zmiana konstrukcji schodów i wykorzystaniem miejsca pod schodami na schowek. Marcin S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 12.03.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Marcinie to chyba Ty zaglądałeś na stronę Archona. tam niestety baaardzo niemrawo. Poszukaj trochę głębiej na forum. Może coś znajdziesz bo o projektach Archona trochę się tu mówiło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin S 18.03.2003 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Niestety, nie znalazłem wiele na temat domu w Fiołkach. Właściwie tylko jedną wiadomość. Ciekaw jestem jednak zdania innych Forumowiczów na temat pomieszczeń gospodarczych w projektach Archonu. Co nieco było na ten temant w którymś z ostatnich numerów Muratora. Mnie ciekawią przede wszystkim opinie osób,które wybudowały domy mające podobnej wielkości pomieszczenie gospodarcze - kotłownię. Maricn S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 19.03.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Marcinie w naszym projekcie Dom pod orzechem pomieszczenie gospodarcze nie jest duże (7,4 m2)- choć mam nadzieję, że uda mi się umieścić tam pralkę. Poza tym postanowilismy zrobić spiżarenkę właśnie pod schodami. Co prawda bardzo mi się podobają ażurowe schody ale użyteczność zwyciężyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts