koks 17.08.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Jeszcze nie budujemy, ale juz wybraliśmy projekt: zdecydowalismy się na "Dom nad strumykiem" z Archonu+, wg nas b.funkcjonalny i na miarę naszych potrzeb...i mozliwości Wiele osób buduje na podstawie projektów gotowych Archonu i innych biur projektowych. Czy w gotowych projektach i dokumentacji jest dużo błędów? Jakie braki pojawiają się najczęściej? Podzielcie się doświadczeniem! koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.08.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 nie ma projektów bez błędów - nawet w indywidualnych .kwestia tylko w reakcji na ich usuwanie i tempo ich porawiania, czesto sa to błędy przypadkowe typu źle policzona stl na zbrojenia, czy też więźba, gorzej jesli sa to błędy konstukcyjne.macie projekt - weźcie do biura ze soba budowlańca co umie czytac projekty - porówna przekroje z poszczególnymi rysunkami od fundamentówprze stropy i dach przeleci i powie Wam czy wiekszość jest dobrze a szczegóły i tak wyjda wpraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes73 12.01.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 czy jest tu ktos kto buduje dom w nasturcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 12.01.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 a może zagląda też ktoś komu podoba się dom w winorośli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e2000 12.01.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 AxLe ja zaczynam budowe domu w winorosli Województwo dolnoslaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 12.01.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Fajnie, Czy na pewno Dom w winorośli 2? Jeśli tak to napisz czy zrobiłeś jakieś zmiany w projekcie i czy będziesz budował z porothermu. Jak myślisz ile będzie kosztował Cię stan surowy zamknięty? Ps: Projekt jest super, akurat na moje potrzeby. Mile widziane wszelkie uwagi. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e2000 13.01.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 AxLe ja buduje DOM W WINOROSLI(nie 2) ale te projekty nie wiele sie róznia.Moge ci powiedziec ze rezygnuje z jednego okna w kuchni . Drzwi z jadalni na taras chce zastapic oknem takim jak w wykuszu.Buduje z SILKI.Oceniam,ze stan surowy zamkniety wyniesie mnie ok120tys.Twój dom jest troche mniejszy wiec koszt to chyba jakies 20-30tys mniej.Co o tym myslisz?Jak to wychodzi wedlug twoich obliczen.POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 13.01.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Jestem cały czas zainteresowana Domem w tamaryszkach. Jak dotąd nie znalazł się nikt budujący wg tego projektu, może teraz będę miała szczęście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.01.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Witam ! JA tez nabylam projekt z Archonu,szykuje sie do budowy domu w mieczykach,ale troche rozniacy sie od oryginalnej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 13.01.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 e 2000 Twój projekt jest dla mnie za duży ( chociaż również piękny), koszty oceniasz raczej realnie. Dziwi mnie tylko ta zmiana z wyjściem na zadaszony taras, szkoda rezygnować z kontaktu z naturą, np. podczas deszczowych dni. Życzę dużo wytrwałości i szczęścia w budowie. Ps: Mile widziane wszelkie spostrzeżenia w czasie budowy na temat projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.01.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Ja jestem w zasadzie zdecydiwany na Dom w Petuniach. Piękny i funkcjonalny domek. Czy ktoś brał pod uwagę ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e2000 14.01.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 AxLe dziekuje za cenne uwagi,co do drzwi na taras z jadalni to sie jeszcze zastanowie.Nasze projekty sa nowe dlatego trudno znalezc kontakt z kims kto je zrealizowal,ale mysle, ze bez tego sobie poradzimy.POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx 17.01.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Cześć "Archonowcy" czy ktoś buduje "Dom na Wzgórzu" wersja z garażem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbud 17.01.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witam wszystkich "Archonowców" Właśnie odebrałem pozwolenie na budowę "Domu w Kaliach".Projekt zakupiony w firmie AKAMI w W-wie (przedstawiciel Achonu w W-wie). Zrobili też zmiany w projekcie (powiększenie garażu do 2-stanowisk, zmiany okien, drzwi, ścianek działowych) - koszt 500 zł.Plan zagospodarowania działki - 700 złUwaga sprawdzajcie czy wszędzie jest pieczątka i podpis architekta robiącego adaptację, u mnie w jednym egzemplarzu nie było podpisu i pieczątki (musiałem czekać na dowiezienie jednego egzemplarza). Znalazłem błędy na rysunkach adaptacji (np. brak poprawionych wymiarów). Obsługa miła, ale mało własnej inicjatywy czy doradztwa.Kontakty z centralą Archonu w Myślenicach pozytywne.Przed odbiorem zaadaptowanego projektu trzeba dokładnie sprawdzić wszystkie rysunki. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 my budujemy "Dom w petuniach" został wybrany po przejrzeniu wszystkich możliwych katalogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesb 25.01.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 witam czy bubuje ktos dom " w niezapominajkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetacz 05.02.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Budujemy dom pod jemiołą 2 Może ktoś też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 06.02.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Witam Dom w Tarninie, aktualnie jest stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzislaw 06.02.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Buduję dom Archona "w gaju" - właśnie mi go ocieplają. Z chęcią podzielę się swoimi uwagami. Pozdrawiam Ten projekt takze biore pod uwage. Ciesze sie ze znalazlem kogos z doswiadczeniem. Mozna wiedziec, czy koszty "pod klucz" ok. 400kzl tego domu podane przez Archon sa zblizone do rzeczywistych? Domyslam sie, ze juz mieszkasz wygodnie w tym domku. Pozrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlyn 08.02.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Jesli ktoś buduje lub zbudował któryś z tych domów proszę o jakieś informacje bo wiem że na mazowszu żaden taki nie stoi a przymierzamy sie do budowy takiego bliźniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts