Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
Ja buduję "dom w lewkoniach" - jeśli kogoś coś interesuje - służę pomocą a i wizją lokalną tez :lol:

Posiadamy działkę z wjazdem od poludnia. Dużym problemem było znalezienie odpowiedniego projektu. W rozgrywce finałowej pozostał "Dom w lewkoniach" :roll: i "Dom w chabrach" :-? . Czy ktoś z budujących lub pobudowanych może mi wreszcie powiedzieć ile go kosztował stan surowy lub dom już wykończony.Oczywiście chodzi mi o te dwa projekty. Działkę mam 20 km pod Warszawą w kierunku Pn-Ws. Wszystkie media mam przy ogrodzeniu. 8)

Andy_99 wygląda na to, że budujesz się w moich okolicach (okolice Legionowa). Ciężko jest tak określić ile kosztuje postawienie domu. Wszystko zależy z czego budujesz, czym pokryjesz dach, ile pracy zrobisz sam. U nas stan surowy otwarty wychodzi mniej wiecej 150 tys. Z tym, ze ponad 1/3 to dach. Kładziemy dachówkę ceramiczną, w dodatku nie najtańszą... :oops:

• 1 month później...

Witam

Latem zamierzamy zacząć budowę naszego domku z pracowni archon.

Mam pytanie do wszystkich, którzy budują domy wg projektów tego biura:

Czy koszty budowy domu rzeczywiście są takie, jak wylicza to biuro?

Właśnie zamówiliśmy kosztorys, ale ja chciałabym wiedzieć jak to jest w praniu. Czytam na forum, że o wszystko i zawsze trzeba się targować. Mam więc nadzieję, że koszty będą niższe.

:lol: :lol: :D

pozdrawiam

tabaluga1 :p :p :p

Witam

Latem zamierzamy zacząć budowę naszego domku z pracowni archon.

Mam pytanie do wszystkich, którzy budują domy wg projektów tego biura:

Czy koszty budowy domu rzeczywiście są takie, jak wylicza to biuro?

Właśnie zamówiliśmy kosztorys, ale ja chciałabym wiedzieć jak to jest w praniu. Czytam na forum, że o wszystko i zawsze trzeba się targować. Mam więc nadzieję, że koszty będą niższe.

:lol: :lol: :D

pozdrawiam

tabaluga1 :p :p :p

U mnie ceny materiałów raczej się zgadzały ale to było cztery lata temu,

buduję "Dom na górce 2" z Archonu,

co do robocizny, trochę oszczędziłem, sporo info o robociznie znajdziesz jeszcze w dziale Lista wykonawców..

Mając kosztorys łatwiej będzie mieć kontrolę nad wydatkami.

Dzięki za informacje.

Mój domek:

http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f

A czy targowałiście się przy zakupie materiałów?

tabaluga1

(Pozwolę sobie jeszcze raz)

Oczywiście!!! To podstawa!

Ja jeżdzę po okolicznych hurtowniach i wstępnie się targuję, rozmowa ma być długa, spokojna z mojej strony okazuje takie ledwie, ledwie ,zainteresowanie :x :x .

Następnie, na ogół za kilka dni pojawiam się w wybranej przeze mnie hurtowni i rzucam swoją cenę 8) i troszkę z pośpiechem pytam tak czy nie, daję im chwilkę czasu i na ogół dochodzimy targu :D :D ...w najgorszym wypadku udaję się do następnej :(