tabaluga1 21.01.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 wielkie dzięki też tak spróbuję (nie wiem tylko, czy potrafię) tabaluga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.01.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 To ja dołączam do tych kwiatków. Kupiliśmy projekt domu pod pistacją, niestety nowość i niestety chyba nikt jeszcze nie zaczął go budować. Tzn. na forum Archona zgłosiła się jedna osoba z już zakupionym projektem i to tyle. A domek naszym zdaniem naprawdę wart jest zainteresowania- zwłaszcza na wąską działkę- 17.70m. Nasza ma 18m. Wydaje mi się, że archonowców jest rzeczywiście dużo , bo te projekty godne są zainteresowania. A oto mój domek: http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f Prawda, że fajny? pozdrawiam tabaluga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.01.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 No to ja tez sie dolacze Moze znajdzie sie ktos taki jak ja - budujacy Dom w daliach 3. Na razie nigdzie nie znalazlam. Jak tylko bede miala konkretne wnioski z budowy w praktyce - postaram sie je przeniesc na orum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.01.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Nie ma to jak zobaczyć domek, który chcemy budować w rzeczywistości . Można wtedy już zobaczyć wszelkie mankamenty i zawczasu ich uniknąć. Na projekcie często pewnych rzeczy nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 24.01.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Nam udało sieobejrzeć taki domek jak nasz - pomogło to podjąć nam decyzję o zakupie projektu Dzięki Gierga!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 30.01.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 To ja dołączam do tych kwiatków. Kupiliśmy projekt domu pod pistacją, niestety nowość i niestety chyba nikt jeszcze nie zaczął go budować. Tzn. na forum Archona zgłosiła się jedna osoba z już zakupionym projektem i to tyle. tabaluga1 tabaluga1 hmm.. no może się komus narażę, ale to archonowe forum jakies takie drętwe jak dla mnie jest . Ale fakt faktem - ludzie duzo kwiatków budują A ja to nawet nasiona lewkonii już sobie kupilam, żeby moj domek byl naprawde w lewkoniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monix 31.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Podoba nam sie Dom w Szafranie ale chcemy dokonać pewnych zmian. Czy możecie polecić kogoś we Wrocławiu kto zobiłby nam adaptację. Zależy nam na osobie z inicjatywą, konkretną i słuchającą tego co mamy do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 31.01.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam, mnie spodobal sie nowy projekt archon dom w szkarlatkach 2 - prosze ocencie go macie wiecej ode mnie doswiadczenia, czy lazienke na poddaszu moge powiekszyc kosztem sasiadujacego po lewej pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 31.01.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam, mnie spodobal sie nowy projekt archon dom w szkarlatkach 2 - prosze ocencie go macie wiecej ode mnie doswiadczenia, czy lazienke na poddaszu moge powiekszyc kosztem sasiadujacego po lewej pokoju? http://www.archon.pl/index.php?act=33&sid=m433a59a4c2c17&rodzaj=rzuty4&lang=pl Miom zdaniem śmiało można to zrobić, ale trzeba zwrócić uwagę na to,żeby nie pogorszyć proporcji. Ja Pokusiłabym się o przesunięcie ściany aż do komina i połączyłabym (jeśli technicznie można) wentylację łazienki z kominem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 31.01.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 No to ja tez sie dolacze Moze znajdzie sie ktos taki jak ja - budujacy Dom w daliach 3. Na razie nigdzie nie znalazlam. Jak tylko bede miala konkretne wnioski z budowy w praktyce - postaram sie je przeniesc na orum widziałam dom w daliach (z zewnątrz) przejeżdżając koło niego Nie byłam zainteresowana tym projektem, dlatego nie weszłam porozmawiać z gospodarzami, ale nie wiem która to była "dalia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 31.01.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 To ja dołączam do tych kwiatków. Kupiliśmy projekt domu pod pistacją, niestety nowość i niestety chyba nikt jeszcze nie zaczął go budować. Tzn. na forum Archona zgłosiła się jedna osoba z już zakupionym projektem i to tyle. A domek naszym zdaniem naprawdę wart jest zainteresowania- zwłaszcza na wąską działkę- 17.70m. Nasza ma 18m. Wydaje mi się, że archonowców jest rzeczywiście dużo , bo te projekty godne są zainteresowania. A oto mój domek: http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f Prawda, że fajny? pozdrawiam tabaluga1 fajny domek! Podoba mi się duży salon i spiżarka przy kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 02.02.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Mam pytanie odnosnie kosztów budowy podanych na stronie Archonu.co obejmuje pozycja "całkowity koszt budowy"? taki do wprowadzenia się?czy dopiero do wykończenia wewnątrz?no i jak one się mają te koszty do prawdziwych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.02.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Dzięki Joanna i Janusz Szkoda tylko, że na razie nie odezwał się nikt, kto już buduje ten domek, lub zamierza zacząć wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 04.02.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Nam udało sieobejrzeć taki domek jak nasz - pomogło to podjąć nam decyzję o zakupie projektu Dzięki Gierga!! BRAWO!!!! Ja jestem zadowlona z paproci i już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam. NIedaleko Gdyni, budują takie osiedle właśnie z wykorzystaniem projektów z Archona między innympi Dom w paprociach. Niedawno byłam tam obejrzeć taki domek - cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.02.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Bardzo ładny domek, GiergaMy też przy wyborze projektu braliśmy pod uwagę ten w paprociach, tyle, że z garażem z przodu( dom w paprociach 2)- wąska działka. Ze względu jednak na koszty ( pod paprocią jest droższy) zdecydowealiśmy się na dom pod pistacją (też z archona).Skoro koło Gdyni budują się domy z tej pracowni, to może jest wśród nich również taki, jak my zamierzamy budować? Jeśli tak, daj znać Gierga. Do tej pory nie odezwał się niestety nikt, kto buduje ten dom, a nam bardzo zależy, by zobaczyć go na żywo. A oto nasz domekhttp://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 04.02.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Nam udało sieobejrzeć taki domek jak nasz - pomogło to podjąć nam decyzję o zakupie projektu Dzięki Gierga!! BRAWO!!!! Ja jestem zadowlona z paproci i już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam. NIedaleko Gdyni, budują takie osiedle właśnie z wykorzystaniem projektów z Archona między innympi Dom w paprociach. Niedawno byłam tam obejrzeć taki domek - cudo to może daj nam namiary, to też pojedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 04.02.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Mam pytanie odnosnie kosztów budowy podanych na stronie Archonu. co obejmuje pozycja "całkowity koszt budowy"? taki do wprowadzenia się? czy dopiero do wykończenia wewnątrz? no i jak one się mają te koszty do prawdziwych? To jest koszt do zamieszkania, no może bez mebli. Jak ma się to dorzeczywistości, tomoże powiem za kilka miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 05.02.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 To jest stronka na której znajdują się domk z pracowni Archon Część z nich ma swoją galerie z realizacji http://www.jednorodzinne.pikobud.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 05.02.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 To jest stronka na której znajdują się domk z pracowni Archon Część z nich ma swoją galerie z realizacji http://www.jednorodzinne.pikobud.pl/ Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 06.02.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam Wlasnie kupilem projekt "Dom pod Modrzewiem 2" Archonu w odbiciu lustrzanym. I po szybkim przyjrzeniu sie otrzymanemu projektowi bardzo zdziwilem sie, gdy okazalo sie ze tylko czesc architektoniczna projektu jest w odbiciu lustrzanym, natomiast czesc budowlana i wszelkie instalacje pozostaly nie odbite. Czy ktos kupowal projekt z Archonu w obiciu lustrzanym, i czy wszystkim Archon dostarcza tylko dokumentacje tylko czescio odbita??? Mam powazne obawy czy budowlancy sie w czym nie pomyla (zbrojenia i tp.) Jakby odbic lustrzanie pozostale rysunki to znowu wszystkie wymiary beda nie czytelne i znowu pomylka gotowa. A jak urzad potraktuje przy wydawaniu pozwolenia taka niespujna dokumentacje? Macie jakies doswiadczenia? wkrotce wybieram sie do architekta robic adaptacje zobaczymy co on na to powie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts