Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja dołączam do tych kwiatków. :p

Kupiliśmy projekt domu pod pistacją, niestety nowość i niestety chyba nikt jeszcze nie zaczął go budować. Tzn. na forum Archona zgłosiła się jedna osoba z już zakupionym projektem i to tyle. A domek naszym zdaniem naprawdę wart jest zainteresowania- zwłaszcza na wąską działkę- 17.70m. Nasza ma 18m.

Wydaje mi się, że archonowców jest rzeczywiście dużo :D , bo te projekty godne są zainteresowania.

A oto mój domek:

http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f

Prawda, że fajny? :p

pozdrawiam

tabaluga1

Kupiliśmy projekt domu pod pistacją, niestety nowość i niestety chyba nikt jeszcze nie zaczął go budować. Tzn. na forum Archona zgłosiła się jedna osoba z już zakupionym projektem i to tyle.

tabaluga1

tabaluga1 hmm.. no może się komus narażę, ale to archonowe forum jakies takie drętwe jak dla mnie jest :-?. Ale fakt faktem - ludzie duzo kwiatków budują :) A ja to nawet nasiona lewkonii już sobie kupilam, żeby moj domek byl naprawde w lewkoniach 8)

Witam, mnie spodobal sie nowy projekt archon dom w szkarlatkach 2 - prosze ocencie go macie wiecej ode mnie doswiadczenia, czy lazienke na poddaszu moge powiekszyc kosztem sasiadujacego po lewej pokoju?

http://www.archon.pl/index.php?act=33&sid=m433a59a4c2c17&rodzaj=rzuty4&lang=pl

Miom zdaniem śmiało można to zrobić, ale trzeba zwrócić uwagę na to,żeby nie pogorszyć proporcji. Ja Pokusiłabym się o przesunięcie ściany aż do komina i połączyłabym (jeśli technicznie można) wentylację łazienki z kominem

No to ja tez sie dolacze :D Moze znajdzie sie ktos taki jak ja - budujacy Dom w daliach 3. Na razie nigdzie nie znalazlam. Jak tylko bede miala konkretne wnioski z budowy w praktyce - postaram sie je przeniesc na orum :D

widziałam dom w daliach (z zewnątrz) przejeżdżając koło niego Nie byłam zainteresowana tym projektem, dlatego nie weszłam porozmawiać z gospodarzami, ale nie wiem która to była "dalia"

Kupiliśmy projekt domu pod pistacją, niestety nowość i niestety chyba nikt jeszcze nie zaczął go budować. Tzn. na forum Archona zgłosiła się jedna osoba z już zakupionym projektem i to tyle. A domek naszym zdaniem naprawdę wart jest zainteresowania- zwłaszcza na wąską działkę- 17.70m. Nasza ma 18m.

Wydaje mi się, że archonowców jest rzeczywiście dużo :D , bo te projekty godne są zainteresowania.

A oto mój domek:

Prawda, że fajny? :p

pozdrawiam

tabaluga1

fajny domek! Podoba mi się duży salon i spiżarka przy kuchni!

Nam udało sieobejrzeć taki domek jak nasz :D - pomogło to podjąć nam decyzję o zakupie projektu

Dzięki Gierga!!

BRAWO!!!! :)

Ja jestem zadowlona z paproci i już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam.

NIedaleko Gdyni, budują takie osiedle właśnie z wykorzystaniem projektów z Archona między innympi Dom w paprociach. Niedawno byłam tam obejrzeć taki domek - cudo :)

Bardzo ładny domek, Gierga

My też przy wyborze projektu braliśmy pod uwagę ten w paprociach, tyle, że z garażem z przodu( dom w paprociach 2)- wąska działka. Ze względu jednak na koszty ( pod paprocią jest droższy) zdecydowealiśmy się na dom pod pistacją (też z archona).

Skoro koło Gdyni budują się domy z tej pracowni, to może jest wśród nich również taki, jak my zamierzamy budować? Jeśli tak, daj znać Gierga. Do tej pory nie odezwał się niestety nikt, kto buduje ten dom, a nam bardzo zależy, by zobaczyć go na żywo. A oto nasz domek

Nam udało sieobejrzeć taki domek jak nasz :D - pomogło to podjąć nam decyzję o zakupie projektu

Dzięki Gierga!!

BRAWO!!!! :)

Ja jestem zadowlona z paproci i już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam.

NIedaleko Gdyni, budują takie osiedle właśnie z wykorzystaniem projektów z Archona między innympi Dom w paprociach. Niedawno byłam tam obejrzeć taki domek - cudo :)

to może daj nam namiary, to też pojedziemy

Mam pytanie odnosnie kosztów budowy podanych na stronie Archonu.

co obejmuje pozycja "całkowity koszt budowy"? taki do wprowadzenia się?

czy dopiero do wykończenia wewnątrz?

no i jak one się mają te koszty do prawdziwych?

To jest koszt do zamieszkania, no może bez mebli.

Jak ma się to dorzeczywistości, tomoże powiem za kilka miesięcy...

Witam

Wlasnie kupilem projekt "Dom pod Modrzewiem 2" Archonu w odbiciu lustrzanym. I po szybkim przyjrzeniu sie otrzymanemu projektowi bardzo zdziwilem sie, gdy okazalo sie ze tylko czesc architektoniczna projektu jest w odbiciu lustrzanym, natomiast czesc budowlana i wszelkie instalacje pozostaly nie odbite.

Czy ktos kupowal projekt z Archonu w obiciu lustrzanym, i czy wszystkim Archon dostarcza tylko dokumentacje tylko czescio odbita???

Mam powazne obawy czy budowlancy sie w czym nie pomyla (zbrojenia i tp.) Jakby odbic lustrzanie pozostale rysunki to znowu wszystkie wymiary beda nie czytelne i znowu pomylka gotowa.

A jak urzad potraktuje przy wydawaniu pozwolenia taka niespujna dokumentacje? Macie jakies doswiadczenia?

wkrotce wybieram sie do architekta robic adaptacje zobaczymy co on na to powie.

pozdrawiam