gzajac 29.07.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Jeszcze link do Morelek http://archon.pl/index.php?act=32&sid=m446ad0873f682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 30.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 A może ktoś wybudował lub buduje dom pod lasem 2? Chciałam się przekonać czy te okna, które wydają mi się w katalogu za małe w rzeczywistości też sprawiają wrażenie takiej "ślepej ściany". Poza tymi nieszczęsnymi oknami w zasadzie wszystko inne podoba mi się w tym domu. Na forum Archonu nie znalazłam nikogo kto kupiłby ten projekt. A tak nawiasem mówiąc to forum Archonu rzeczywiście niemrawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 01.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Halo halo, Archonowcy!!! Czyżby przerwa urlopowa? Mój nowy faworyt - dom pod brzozami - w zasadzie wszystko mi się wnim podoba. Czy ktoś już może wybudował to cudo albo jest w trakcie budowy? Może jakieś zdjęcia? Będę wdzięczna za wszystkie konstruktywne uwagi dot. tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzislaw 08.08.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zastanawiam sie nad zmiana projektu. Obecnie mam Emanuele II pracowni Domus i po burzliwej dyskusji z zona rozwazamy "Dom w nagietgach 2" Archona, nieco zmodyfikowana wersje "Domu w nagietkach". Zauwazylem, ze pare osob na forum buduje lub juz wybudowalo "Dom w nagietkach" i prosilbym ich o opinie. Martwi mnie troche maly wiatrolap, cos 2,3m2. Inne projekty maja znacznie wieksze. Mysle, ze zaleta tego projektu jest mozliwosc mieszkania w nim dwu pokolen. Na dole znajduje sie ladnie wydzielona sypialnia z lazienka, w sam raz dla starszych rodzicow. Moze tez sluzyc jako pokoj goscinny na dluzszy czas. Na gorze zas podobaja mi sie garderoby w przestronnych pokojach oraz dwie lazienki, w tym jedna laczona z sypialna gospodarzy. Wielki pokoj nad garazem mozna tez wykorzystac jako silownie lub suszarnia. Prosze o jakies uwagi krytyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 08.08.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam sympatyków projektów z Archona. Wpadam tu dziś tylko na chwilkę przed snem, aby pochwalić się swoim wyborem, ale od dziś będę zaglądał częściej. Projekt który zamierzam zrealizować to Dom w peoniach. Oto link do projektu: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f02b2c44f7ac Tutaj natomiast link do dyskusji o projekcie na tym forum: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=28407&highlight= Zdzisławie: Tani to ten domek na pewno nie będzie, to oczywiste Ja też dostrzegam zalety, które wymieniłeś, przy czym zastanawiałbym się nad uzyskaniem większego komfortu - choćby poprzez powiększenie łazienki gospodaży. Dla takiego fana werand jak ja także ta mała weranda byłaby niewystarczająca. Faktycznie też wiatrołap nie imponuje wielkością, jest wręcz nieproporcjonalnie mały w stosunku do gabarytów domu. Annja: faktycznie archonowcy są mało aktywni, ale z drugiej strony niewiele projektów na tym forum cieszy się znaczną popularnoścą - np. Manuela, Andromeda, Dom w prymulkach. Mój Dom w peoniach np. nie należy do zbyt popularnych, zarówno jako projekt jak i jako wątek. Moze z czasem to sie zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 10.08.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 suwalek/; twój dom w peoniach rzeczywiście ładny taki z "duszą" trochę zakopiański, ładnie wyglądałby właśnie na górzystym terenie. Ja się już odkochałam w moich dwóch ulubionych projektach archonu. No cóż kobieta zmienną jest "Odkryłam" APS-y pracowni Archi projekt i zakochałam się na nowo Projekt będzie jednak indywidualny bo dużo chciałabym zmienić w środku i zrobić garaż dwustanowiskowy, a przy tych wszystkich zmianach które wymyśliliśmy z mężem to adaptacja + projekt gotowy będzie nas kosztował tyle co indywidualny. Mamy dobrego architekta za 6 tys. - projekt ze wszystkimi przyłączami. Projekt będzie na bazie APS 96 - vide mój nowy emblemat. Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji swoich budowlanych planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaprysek 11.08.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 witam wszystkich Archonowców dużo tych kwiatków na naszej rabacie, a ja szukam domu w miłkach wydaje nam się, że układ pomieszczeń domu w miłkach będzie dla nas ok, ale i tak musielibyśmy dokonać kilku zmian (zgodnie z warunkami zabudowy dach musi być dwuspadowy z kątem nachylenia min. 40 stopni), dlatego jeśli ktoś z Was zamierza budować, buduje lub wybudował "Dom w miłkach" to proszę piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzislaw 13.08.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 suwalek: Ladny ten twoj dom, no i werandy masz po obu stronach, na kazda pgode. Dwa tygodnie temu moj faworyt "Dom w nagietkach 2" kosztowal "pod klucz" 1500 zl/m2 pc, razem 426 tys.(mam wydruk!). Dzisiaj patrze a tam juz jest 477 tys. a dom ten sam . Roznica niemala i troche mnie to podlamalo. Mam tylko nadzieje, ze ten koszt jest liczony wg aktualnych cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 witamJa buduję dom W KONICZYNCE ( Archonu oczywiście). Obecnie mam pokryty folią, dachówka będzie za 2 tygonie (mam nadzieję).Jak na razie jestem zadowolona, wydaje mi się że będzie ładny i funkcjonalny,. Na swoich 133 m pow. uzytkowej ma chyba wszystko.http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43c271f379b97pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdorota11 13.09.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 witam mam pytanie dotyczące kosztorysów wykonanych przez archon. Jak one mają się do rzeczywistych kosztów. Są zanizone, zawyżone...Widzę, ze wiele osób buduje projekt z archonu, więc zapewne orientację macie:) Bo ja jestem na etapie przekonywania męża. Oj ciężki to punkt, ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 14.09.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 witam mam pytanie dotyczące kosztorysów wykonanych przez archon. Jak one mają się do rzeczywistych kosztów. Są zanizone, zawyżone...Widzę, ze wiele osób buduje projekt z archonu, więc zapewne orientację macie:) Bo ja jestem na etapie przekonywania męża. Oj ciężki to punkt, ciężki Według mnie archon w przypadku większości projektów zaniża koszty i to dość znacznie (chociaż zdażają się domy, głównie parterowe, które mają ten kosztorys mniej więcej zgodny z rzeczywistością). Nie wiem czym to jest spowodowane. ale pewnie wychodzą z tego założenia ,że tańsze w budowie domy lepiej się sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 14.09.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 WitamTeż zaczynam budowę domu w/g projektu Archonu.Wykonawcy któremu dałem do wyceny projekt zrobił kosztorys który był 10% wyższy od kosztorysu Archonu.Przeglądając kosztorysy na ich stronie warto zwrócić uwagę na podaną datę wykonania kosztorysu. Niektóre są np z III kw 2004, więc obecne koszty mogą być -strzelam- nawet 50% wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 14.09.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja buduje dom z pracowni Dobredomy i stwierdzam, że ich kosztorys jest również poważnie zaniżony. W calej wycenie kosztów nie ma mowy o deskach, o zbrojeniach!, o potężnej liczbie dodatków jak piasek, koszty "papierkowe", poza tym wszystkie materiały liczą w ilości tylko takiej jaka jest potrzebna do danej czynnosci. Zazwyczaj kupujesz całą wywrotke piasku, zwiru a nie np. 1,56m3. U nas w Tarnowie ceny stali zmieniły sie od 2060zł/tona w maju do 2770/t we wrzesniu. Wez tez takie poprawki. Ogolnie kosztorys jest zaniżony lekko o 30-40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Budujemy dom pod jemiołą 2 Może ktoś też? A my sie przymierzamy do budowy domu pod jemiołą 3. Juz wybudowana jemioła 2? My pochodzimy z Olsztyna a teraz bedziemy budowac pod Gdanskiem. Jak macie zdjecia to bardzo chcetnie bym obejrzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 13.10.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 dom w borowkach http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m410757176ec1b&obraz=1148384229817994aa10c956ec21ce77060952fb1c&counter=1 lub dom w rododendronach http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42e0e0454c1b1&obraz=11483842438f8810867ebcbb8402bf0fc2c24b4798&counter=1 DILEMMMA ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 13.10.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 dom w borowkach 2 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m410757176ec1b&obraz=1148384229817994aa10c956ec21ce77060952fb1c&counter=1 lub dom w rododendronach 4 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42e0e0454c1b1&obraz=11483842438f8810867ebcbb8402bf0fc2c24b4798&counter=1 DILEMMMA ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 13.10.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 ja moja winorosl 2 tak zmienilem ze sam projektant jej nie pozna jak juz powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.10.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Misiak, nie chwailisz się, że brałeś z Archonu na grupie Wlkp No patrz, a ja niezapominajki, choć czekam jeszcze na info z Archonu czy się zgodzą na moje adaptacje Halo, ktoś budował/buduje w Niezapominajkach 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 16.10.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Misiak, nie chwailisz się, że brałeś z Archonu na grupie Wlkp No patrz, a ja niezapominajki, choć czekam jeszcze na info z Archonu czy się zgodzą na moje adaptacje Halo, ktoś budował/buduje w Niezapominajkach 4 ? qrde a mialem ?? ok pod podpisem bedzie jaki dom buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.10.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 qrde a mialem ?? niby nie ale przynajmniej mogę teraz zapytać, czy robiłeś adaptacje a jeżeli tak to jakie i jak poszło z archonem i architektem adaptującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts