as24 22.05.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Dostalem kalkulacje na dwa kominy plus 7 wentylacji i oto zobaczylem, ze IBF, ktory mialby byc tanszy wychodzi o ok. 1% drozej niz Schiedel!!! Dodam, ze chodzi o ceny katologowe. Nie mam jeszcze pojecia jakie upusty mozna dostac na te marki, ale licze ze beda podobne... Tak wiec to ze Schiedel jest nadrozszy to jest juz legenda... Pozostaja jeszcze polskie wyroby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 22.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Dostalem kalkulacje na dwa kominy plus 7 wentylacji i oto zobaczylem, ze IBF, ktory mialby byc tanszy wychodzi o ok. 1% drozej niz Schiedel!!! Dodam, ze chodzi o ceny katologowe. Nie mam jeszcze pojecia jakie upusty mozna dostac na te marki, ale licze ze beda podobne... Tak wiec to ze Schiedel jest nadrozszy to jest juz legenda... Pozostaja jeszcze polskie wyroby... Nie zaśmiecaj forum!! Wystarczy jeden post!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 22.05.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Nie zaśmiecaj forum!! Wystarczy jeden post!! Czy wszystkie Kabietki sa takie nerwowe?? Moze niech administrator popracuje nad szybkoscia bazy, aby mozna bylo normalnie i bez zacinania sie wyslac post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.05.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 A gdzie można kupić Schiedla -Warszawa i okolice. Macie jakieś dobre namiary. Ile upustu udało się Wam utargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 22.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 A gdzie można kupić Schiedla -Warszawa i okolice. Macie jakieś dobre namiary. Ile upustu udało się Wam utargować. nie pytaj sie o upust tylko ile masz zaplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 22.05.2007 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Tak, tylko ze teraz we Wrocławiu w hurtowniach tak sie rozpuscili, ze daja po prostu ceny katalogowe i zapieraja sie ze to ceny po rabacie i licza, ze klient tego nie zauwazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 22.05.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Tak, tylko ze teraz we Wrocławiu w hurtowniach tak sie rozpuscili, ze daja po prostu ceny katalogowe i zapieraja sie ze to ceny po rabacie i licza, ze klient tego nie zauwazy. tak to jest teraz, niestety - braki materialow, duzo chetnych- wiec ceny "stabilnie" w gore. Co do kominow systemowych - dobre(sprawdzone) hurtownie moga dac do 10% upustu od cen katalogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 23.05.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A jaki jest obecnie koszt (tak mniej-więcej) komina wybudowanego w systemie? Zastanawiam się czy przy obecnej cenie cegły kominy systemowe nie są bardziej opłacalne... Z góry dzięki za informację, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 23.05.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Magda2005 zalezy jaki komin - do kominka, do pieca ( jaki rodzaj pieca itd), wysokosc komina, z wentylacja czu bez . Jak widzisz sporo tego Ceny znajdzesz na stronach Schiedla http://www.schiedel.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 23.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 np murowany do kominka, wysokosć 10m + 2 wentylacy. ile może kosztować materiał? systemowy shidla wycenili mi na ok 4000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 23.05.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ja mam u siebie kominy systemowe zapela, dwa, po 6m - łączny koszt 2800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.05.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja mam u siebie kominy systemowe zapela, dwa, po 6m - łączny koszt 2800 zł. Cena bardzo zachęcająca a jak wygląda porównanie jakości Zapela z Schiedlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Odaro, jak ty jesteś z Wrocławia to kupuj kominy Komwent na ul. Karmelkowej, 65 - tam znajduję sie ich producent, taniej niż IBF, Schiedl i Zapel.Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 25.05.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Magda2005 zalezy jaki komin - do kominka, do pieca ( jaki rodzaj pieca itd), wysokosc komina, z wentylacja czu bez . Jak widzisz sporo tego Mam trzy kominy (wysokośc ok 6m): - do kominka, + trzy kanały wentylacyjne, - do pieca na eko-groszek+ kanał wentylacyjny, - wentylacyjny. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts