mmmagdaa 22.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 CZym sprać dysperbit? Pomalowałam sobie spodenki, moje ulubione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 22.05.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Z dysperbitu to taka izolacja jak ze mnie Rockman, woda i powinno zejść z czasem. ...nie maluje się w ulubionych spodenkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 20.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 woda nie schodzi tez sie umazalem i po wyjeciu z pralki zostalo sadze ze trzeba bedzie to potraktowac benzynka tak jak normalna smole ale jeszcze nie probowalem wiec tylko sugeruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 20.06.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Benzyna (ekstrakcyjna, nie lakowa!!!!!!)ew. nafta Zejdzie w 100% - pod warunkiem, że wcześniej nie będziesz za bardzo męczyć tego wodą, proszkiem, płynem do naczyń itp. Musi być całkowicie suche (chodzi o wilgoć, a nie o wyschnięcie tego mazidła), tak więc jeśli było już moczone w wodzie, trzeba wysuszyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 20.06.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja z braku benzynki potraktowalem maslem (posmarowalem, poczekalem az sie rozpusci) potem plyn do mycia naczyn i do pralki. Zeszlo Nastepnego dnia potraktowalem te same spodnie smarem grafitowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.06.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 wd40, nafta. masło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbrojmistrzbetonu 05.01.2025 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia plamy po dysperbicie który jest ropopochodny? No oczywiście że woda nie działa. a z czasem to do kosza można wyrzucić. kilka opcji: Mieszanka: wd40 benzyny ekstrakcyjnej i oleju kuchennego. później przemywasz benzyną ekstrakcyjną i ludwikiem by pozbyć się tłustej plamy i do pralki. mierszanka: ropy i wd40. tak samo płuczesz benzyną ekstrakcyjną i do pralki ludwika daj troczę miej więcej tyle co w reklamach dają pasty na szczoteczkę do zębów mieszanka: nafta wd40 i już wiesz czym płukać bo tak jak wyżej. wd40 możesz zastąpić kwasem flurowofosforowym ale o stężeniu max 10% lub coca-colą. naftę można zastępować mieszanką bęzyny i oleju (bęzyna extrakcyjna nie jest tłusta więc potrzebujesz oleju) lub można zastosować ropę ale ropa śmierdzi intensywnie. jednym słowem tłuszcz ma przyspieszyć rozpuszczanie kwas nadać odpowiednie zakwaszone środowisko by nie przywierał dysperbit ponownie ale kwas będzie odbarwiał ubranie więc max 10%. a benzyna odtłuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts