boru 22.05.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Mam nastepujacy dylemat:zaczynam starac sie o kredyt i pozwolenie na budowe wiec potrwa to pewnie z minimum 2 miesiace. Czy majac troche gotowki (jakies 30 tys.) warto zainwestowac teraz w materialy? Czy lepiej te pieniadze zainwestsowc w jakis dobry fundusz? Jezeli w materialy to co warto teraz kupic?chce budowac tani dom :jezeli chodzi o budulec to bedzie to najprawdopodobniej keramzyt. dachowka albo ceramiczna albo cementowaocieplenie styropianwklady kominowe ceramiczne + ceglastrop gestozebrowy a moze warto kupic cos do instalacji albo wykonczenia? Czy lepiej zainwestowac to w fundusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 12.06.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Wniosek o pozwolenie na budowę składałem w marcu 2006 r. Przez rozumnego inaczej urzędnika odpowiedzialnego za wydawanie pozwoleń nie dostałem pozwolenia, musiałem odwoływać się do PINB-u, pozwolenie dostałem w grudniu 2006 r. Dlatego dopiero teraz zaczynam. Z materiałami raczej gorzej już nie będzie , zakładam, że stanieją lub beda ogolnie dostępne (są sprowadzane z Niemiec, Czech, Litwy etc.). A na Twoje pytanie nikt nie odpowie. Kupisz teraz, to coś może wyjść. Nie kupisz - to może zdrożeje. Fundusze są dobra na inwestycje co najmniej rok - dwa, inaczej prowizję mogą Cię zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 24.06.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Chyba lepiej zakupic materiały trudno dostepne lub takie na które sie długo czekaJa sam dałem ciała z zakupem stropu i teraz budowa staneła (czas oczekiwania na strop od 6-8 tygodni) ale nie wszystko czlowiek jest w stanie zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 24.06.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Chyba lepiej zakupic materiały trudno dostepne lub takie na które sie długo czekaJa sam dałem ciała z zakupem stropu i teraz budowa staneła (czas oczekiwania na strop od 6-8 tygodni) ale nie wszystko czlowiek jest w stanie zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts