Pytol 22.05.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Otrzymałam kosztorys powykonawczy od mojej ekipy. Ceny zgadzają sie z tym, co ustaliliśmy w umowie. Oprócz tzw. drobiazgów (które w umowie wymienione nie były) jak:1. montaz drzwi wew. 120 zł od sztuki2. montaż okien dachowych 200 zł od sztuki3. montaż parapetów wew. (zwykłe plastikowe) 50 zł od sztuki4. zamurowanie okna 300 złrazem daje to niezłą kwote i sama nie wiem, czy aby nie chcą troche za dużo?Napiszcie, ile płaciliscie za to, co wymienilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 23.05.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Według mnie to ceny za montaż okien dachowych i parapetów są uczciwe. Jednak za zamurowanie okna i osadzenie drzwi powinnaś się potargować. Jeżeli ta ekipa sama murowała ściany i przygotowywała otwory drzwiowe to powinna je wykonać dokładnie na wymiar (tzn. bez późniejszych obróbek) i zamontować drzwi bez problemu. Mi taką usługę wykonano za 50 zł./szt. Zamurowanie okna to jest godzina roboty. Licząc 70 zł/godzinę pracownik i drugie tyle zysk szefa to wychodzi 140 - 150 zł maksymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts