Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ocieplenie i położenie tynków na zewnatrz?

ackj

Recommended Posts

• 1 month później...
przyda się dodatkowa informacja, dzięki. Ja mam już jako takie zdanie na temat ekip, naprawdę ta, która stawiała nam dom nie zrobiła tego przyzwocie, było więcej gadania niż fachowości, wzięli dużo pieniędzy, bo miało być wszystko solidnie... no więc jak mam zaufać kolejnej ekipie?? Teraz szukam kogoś do wewnętrznych tynków, wolę wziąć 2-3 ludzi niż zatrudniać firmę, po pierwsze mniejsze koszty, a po drugie mogą zrobić tak samo jak ekipa. Nie ma 100% gwarancji, że firma zrobi to lepiej.

• 1 month później...
Anik78, widac ze ty chyba do konca nie masz pojecia o tynku zewnetrzym , jesli bierzesz do tego 2 ludzi a nie ekipe to raczej pewne ze oni sobie nie poradza zeby zachowac ciaglac zacierania na jednej plaszczyznie. Robiac we dwoch po jakims czasie zrobia sobie przewe a ty potem bedziesz plakac ze na elwacji widac miejsce kiedy zrobili sobie przewe i kiedy wznowili prace. Powodzenia.

Po ociepleniu weszła nam ekipa, która kładzie tynk zewnętrzny. Na razie jest zagruntowane, ale wychodzi na to, że będzie ślicznie i nie będzie żadnych śladów. Ekipa super! Nareszcie! Za położenie tynku z drobnymi poprawkami po tamtych ludziach policzyli niecałe 20zł za metr.

• 2 weeks później...
Po ociepleniu weszła nam ekipa, która kładzie tynk zewnętrzny. Na razie jest zagruntowane, ale wychodzi na to, że będzie ślicznie i nie będzie żadnych śladów. Ekipa super! Nareszcie! Za położenie tynku z drobnymi poprawkami po tamtych ludziach policzyli niecałe 20zł za metr.

ANIK78

Właśnie potrzebuję takich ludzi do położenia samego tynku. Z jakich okolic są i gdzie robią?

I jeszcze byłam ciekawa jak jest cena za samo tynkowanie i ewentualne drobne poprawki w kleju?

Może ktoś poda jeszcze jakie miał oferty cenowe na taką usługę.?