Khermorh 23.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam!!Murarze położyli mi strop teriva nad piwnicą bezpośrednio na bloczkach fundamentowych. Powinien być położony na "poduszce betonowej". Czym mi to grozi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czym mi to grozi??? Niepotrzebnym stresem. Niech nie powtórzą tego samego na BK czy czymś podobnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 23.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Bloczek to przeciez też beton. Z tego co wiem poduszki robi się na ceramice i siporeksach , nie jest konieczna nawet na silikatach. Ale odpowiedzialnosci nie biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.05.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Murarze położyli mi strop teriva nad piwnicą bezpośrednio na bloczkach fundamentowych hmmm rozumiem z tego że: nie ma izolacji przeciwwilgociowej poziomej na ścianie piwnicznej ??? tym bym się raczej przejął i to poważnie, w drugiej kolejności tą "poduszką", co do wytrzymałości bloczków betonowych to być nie musi /chyba odpowiednio głęboko belki są położone na murze/. jeżeli zależy Ci na równym stropie to owszem wypadałoby ułożyć belki na "rygach" czyli takim podporach i zrobić wieniec opuszczany... http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/wience-w-stropach-teriva,7203_2863.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts