Darkis 23.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 24.05.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Jak mi miło że mogę pierwsza się wpisać - pięknie robota idzie - jak burza.Teren znajomy bo często przez Michałowice przejeżdżam jadąc do siebie na budowę. A ostatnio mignęła mi ta drewniana chatka obok ciebie stąd wiem mniej więcej gdzie się budujesz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 25.05.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witaj Darkis.Niewiem czy wiesz o tym że istnieje temat na forum Hermes, oto link do niego http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1830521#1830521, zapraszam do wspólnej dyskusji, jak i obejrzenia zdjęc w dziale galerii zdjęć domów- Hermes by nigger, gdzie nigger ma już daleko posunięte prace. Zazdroszczę murów, my budowę zaczęliśmy początkiem marca, stan zero poszedł błyskawicznie, ale niestety od dwóch miesięcy stoimy, bo Ytong do nas nie docierał- naszczęście już coś nam przywieźli w zaeszłym tygodniu (18 z 57 potrzebnych palet) ale czekamy na większą część żeby móc zacząć murować, bo chcemy Ytonga wyładować na chudziaka. ale myślę że za góra tydzień zaczniemy i szybko bedzie szło- ekipa jest szybka, ale niestety już nie liczę na wprowadzkę na święta Bożego narodzenia- niestety 2 miesięczny zastój rozbił nasze wszelkie plany. Pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.05.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam! Dziś koło was przejeżdżałam i chyba macie podobną przyczepę campingową do mojej - chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 27.05.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam, W taj przyczepie śpią moi budowlańcy i jest własnością właściciela firmy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 28.05.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Darkis No miło patrzeć jak Hermes rośnie My budujemy Hermesa 3 z piwnicą trochę na wschód od Ciebie - w gminie Kocmyrzów Przy okazji - my zdecydowaliśmy sie zlikwidować podcień, więc kuchnia będzie mieć jakieś 20-21 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 28.05.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dzięki za dobre słowo na tym etapie jest potrzebne... Jak widzisz niedługo bede zaczynał góre no i niestety ciagle z moją ładniejszą połową poruszamy temat kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 29.05.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Darkis!!! A wkleił byś jakieś skany z projektu żebyśmy mogli rozejrzeć się po domku od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 31.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 DarkisNa zdjęciu stropu, na lewo od schodów masz zostawioną dziurę - to pewnie na wentylację spiżarki... Napisz natomiast dlaczego masz taki uskok po prawej stronie schodów - nad salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 31.05.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Ten otwór to odprowadzenie spalin z pieca gazowego i wentylacja spiżarni, natomiast jeżeli chodzi o ten uskok to sam po zalaniu stropu się nad tym zastanawiałem co to ma być no i okazało się, że to jest błąd zbrojarza, który już niebawem zostanie wyprostowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 12.07.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czas mija a w dzienniku pustki..... Daj nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 16.07.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czasu mało, ale postaram sie uzupełnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 18.07.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Czasu mało, ale postaram sie uzupełnic. O i super - napisz ile czasu zajęło im zrobienie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 18.07.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Jeżeli można w tym momencie uznać dach za skończony to trzy tygodnie (trochę lało podczas prac).Na razie czekam na trsport 100 szt dachówek, której niestety zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 24.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Ale Ci zazdroszczę postępu prac, ja chyba jestem najbardziej pechową osoba budującą Hermesa, u mnie budowę zaczeli na przełomie lutego i marca (a to i tak o 5 miesięcy później niż planowaliśmy- z winy pani architekt) i na chwilę obecną jesteśmy na wysokości 1 metra od stanu zero, a trudności nadal się piętrzą). Pozostaje mi życzyć, abyś utrzymał to tępo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 24.07.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mam pytanko. O ile dobrze widzę to zrezygnowałeś z drugiego wieńca, bo nas do tego namówił wykonawca a kierownik twierdzie, że na naszym terenie nie ma potrzeby aby był też ten drugi wieniec, tylko gęściej szpilki powbijane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 24.07.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mam pytanko. O ile dobrze widzę to zrezygnowałeś z drugiego wieńca, bo nas do tego namówił wykonawca a kierownik twierdzie, że na naszym terenie nie ma potrzeby aby był też ten drugi wieniec, tylko gęściej szpilki powbijane. Dzięki za dobre słowo, chyba będę musiał zweryfikować swoje poglądy na moja budowę, wydawało mi się,że wolno stawiaja dach no a moje problemy z dachówką są niczym w porównaniu do Twoich z materiałem i ekipa.Ale bądź dobrej myśli jak złapiesz wiatr w żagle postawia Twojego Hermesa moment. Jeżeli chodzi o troche większą powierzchnie domu to jeżeli kierownik wszystko podpisze to nikt z odbierających dom nie będzie go mierzył. Przenajmniej nie słyszałem o takim przypadku.Oczywiście pozostaje kwestia ekonomiczna ale jak sama Wiesz nawet najdokładniej zrobiony kosztorys nie stanowi o wszystkich kosztach budowy. Jeżeli dobrze rozumiem to pytasz o wieniec na ścianie kolankowej pod murłatą, u mnie jest zazbrojony i wylany betonem a z zewnątrz obłożony porothermem 11, dlatego tego wieńca nie widać z zewnątrz.Z tago co mówili moi budowlańcy i kierownik robót to wieniec musi być gdyż na nim opiera się cały dach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 19.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Wow!! Pięknie! A mnie szlag trafia - bo nadal nie mam dachu Ma być do 30 października, bo 30 mam montaż okien, przesunięty z 2 października, bo się nie wyrobili Kto ci robił ocieplenie i elewacje? Podzielisz sie namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 19.10.2007 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Wow!! Pięknie! A mnie szlag trafia - bo nadal nie mam dachu Ma być do 30 października, bo 30 mam montaż okien, przesunięty z 2 października, bo się nie wyrobili Kto ci robił ocieplenie i elewacje? Podzielisz sie namiarami? Dziękuję, od początku do końca - mam nadzieję - dom buduje mi firma EMI nr telef. do właściciela 502 503 228. Jestem na etapie ogrzewania, kanalizacji i wylewek - mam nadzieję, że do dużych mrozów skończą. Pozdrawiam Darkis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts