Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapis w umowie sprzedaży mieszkania odnośnie wzrostu ceny

Muniska

Recommended Posts

Chcę kupić mieszkanie i dostałam umowę, przy czym znalazł się tam taki zapis odnośnie tego, że cena mieszkania może wzrosnąć (zanim je odbiorę) "Przy płatności w ratach, zmiana ceny max. do 1% za 1 rozpoczęty miesiąc od dnia podpisania umowy do dnia przekazania mieszkania".

Czy ktoś wie co oznacza taki zapis, czy to dotyczy wzrostu 1% za każdy miesiąc od dnia podpisania umowy do dnia przekazania mieszkania, czy tylko za pierwszy miesiac ?

[/b]

Ale oprócz tego że wytłumaczą niech to jasno i precyzyjnie napiszą w umowie.

Tłumaczenia tłumaczeniami, ale papier rzecz święta.

Sorki że się tak wciełem w wątek, ale niestety poczułem takie tłumaczenia i zero zapisów w umowie na własnej skórze. :cry: . Przez własną głupotę i wiarę w ludzi.

Ale oprócz tego że wytłumaczą niech to jasno i precyzyjnie napiszą w umowie.

Tłumaczenia tłumaczeniami, ale papier rzecz święta.

Sorki że się tak wciełem w wątek, ale niestety poczułem takie tłumaczenia i zero zapisów w umowie na własnej skórze. :cry: . Przez własną głupotę i wiarę w ludzi.

No i bardzo słusznie! Jeśli czegoś nie masz w umowie BARDZO dokładnie sprecyzowanego to potem są saaaaaaaaaaaaaaaame problemy :x

Nie ma ustnego tłumaczenia, MUSI być zapis.

Dzięki za wszelkie rady:)

Zadzwoniłam tam i poprosiłam o sprecyzowanie, czekam teraz na odpowiedź. A czy wiecie jak można sprawdzić ogólnie dewelopera ? Wyciąg z KRS, sprawdzenie pozwolenia na budowę ?? Niestety nic nie mogę znaleźć na forach o deweloperze i chcę ich jakoś sprawdzić, by mieć pewność, że za chwilę nie zwieje z moimi pieniędzmi.