Muniska 23.05.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Chcę kupić mieszkanie i dostałam umowę, przy czym znalazł się tam taki zapis odnośnie tego, że cena mieszkania może wzrosnąć (zanim je odbiorę) "Przy płatności w ratach, zmiana ceny max. do 1% za 1 rozpoczęty miesiąc od dnia podpisania umowy do dnia przekazania mieszkania". Czy ktoś wie co oznacza taki zapis, czy to dotyczy wzrostu 1% za każdy miesiąc od dnia podpisania umowy do dnia przekazania mieszkania, czy tylko za pierwszy miesiac ?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u2collector 24.05.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 poproś o sprecyzowanie w tej umowie - podanie wartości słownie.może to oznaczać "za jeden miesiąc" jak i "za pierwszy miesiąc"...wolna amerykanka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 24.05.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a poza tym jeśli zapłacisz nap 3 ratach to ten 1% liczony jest od czego - całości czy niespłaconej części, masz to sprecyzowane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muniska 24.05.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Niestety nie jest to sprecyzowane w umowie, po prostu zadzwonię jutro do nich i poproszę niech mi to łopatologicznie wytłumaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutki_27 24.05.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ale oprócz tego że wytłumaczą niech to jasno i precyzyjnie napiszą w umowie. Tłumaczenia tłumaczeniami, ale papier rzecz święta. Sorki że się tak wciełem w wątek, ale niestety poczułem takie tłumaczenia i zero zapisów w umowie na własnej skórze. . Przez własną głupotę i wiarę w ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 25.05.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ale oprócz tego że wytłumaczą niech to jasno i precyzyjnie napiszą w umowie. Tłumaczenia tłumaczeniami, ale papier rzecz święta. Sorki że się tak wciełem w wątek, ale niestety poczułem takie tłumaczenia i zero zapisów w umowie na własnej skórze. . Przez własną głupotę i wiarę w ludzi. No i bardzo słusznie! Jeśli czegoś nie masz w umowie BARDZO dokładnie sprecyzowanego to potem są saaaaaaaaaaaaaaaame problemy Nie ma ustnego tłumaczenia, MUSI być zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muniska 26.05.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Dzięki za wszelkie rady:) Zadzwoniłam tam i poprosiłam o sprecyzowanie, czekam teraz na odpowiedź. A czy wiecie jak można sprawdzić ogólnie dewelopera ? Wyciąg z KRS, sprawdzenie pozwolenia na budowę ?? Niestety nic nie mogę znaleźć na forach o deweloperze i chcę ich jakoś sprawdzić, by mieć pewność, że za chwilę nie zwieje z moimi pieniędzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutki_27 28.05.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ja bym zadzwonił tutaj i porozmawiał o tym deweloperze.W brew pozorom mają bardzo dużo informacji pozytywnych jak inegatywnych o rożnych deweloperach. Znaczy się monitorują rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts