Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Z14 - okolice Wieliczki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 371
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj tynkarze chcieli się wziąść za tynkowanie wiatrołapu i ładnie zlali ściany wodą w celu ich zwilżenia i co ? woda dostała się do rozdzielni elektrycznej i pozalewała bezpieczniki które ładnie im wywalało. akurat wtedy zajechałem na działkę, poprosiłem sąsiada elektryka i usunął usterkę. szkoda pisać bo wystarczy trochę pomyśleć i nic by się nie stało, a niedużo by trzeba było i by komuś mogło zrobić krzywdę.

zaliczka za tynki 5000

no i wczoraj też poprzychodziły rzeczy do instalacji wodnej i c.o.

ja nadal nie mam samochodu więc wszystko ładnie leży sobie w firmie i czeka na przewiezienie jak będą te rzeczy potrzebne.

zawory RTL - 475 zł

wymiennik płytowy - 554 zł

reszta rzeczy - 3716

oczywiście wszystkiego jeszcze nie ma więc jeszcze wejdzie trochę kasy w instalacje.

tynki tynkami ale trzeba się rozglądać za kimś od wylewek.

124 451

tynki już prawie skończone

jeszcze chyba poniedziałek i powinno być skończone.

zostały jeszcze obróbki dookoła okien, ale nie wszystkich bo część już wykonane jest, na poddaszu jedna ściana klatki schodowej a na parterze ściany w kotłowni wiatrołapie i pokoju. acha łazienki które są robione tynkami cementowymi zostały wstępnie zarzucone i jeszcze na górę chyba pójdzie warstwa wyrównująca i będą też gotowe.

szybko przeleciałem ściany żeby sprawdzić jak z ich pionowością i kilka mam zastrzeżeń którymi się podzielę z wykonawcami

wczoraj jak byłem na działce to widziałem że tynki już się mają ku końcowi, dzisiaj niby wykończenie narożników wewnętrznych i obróbki wokół okien oraz sprzątanie tego bajzlu.

pokzazałem im ta belkę w salonie co to taka krzywa jest no i po pomiarach okzało się, że faktycznie coś jest nie tak, a dokładnie to wciągnięty jest ten narożnik z lewej strony tej belki. mają to poprawić

a tak to ściany pionowe są, i jedynie to jak przyłoży się łatę to są zauważalne wciągnięcia tynku, ale są niewielkie i nie będę o każdy mm się czepiał

tynki wykonane dzisaj jadę zapłacić

wyliczyli mi fachowcy jakoś 500m2 tynków i na równo 12 000 zł za to w tym jest dopłata 500zł za to, że poszło wg nich o jedną paletę materiału więcej. poszło 7 a niby 6 powinno być, wina oczywiście krzywych ścian.

acha mieli poprawić tą belkę więc zobaczymy

tynki zapłacone czyli dopłacone 7000 do tamtych 5000 łącznie 12 000zł.

131 451

w piątek przychodzi właścicielka tej kanciapy co to ją wynajmujemy, cały czas chce ją sprzedać, ale brak chętnych co dla nas jest zbawienne bo chcielibyśmy z tej nory przeprowadzić się już do domku naszego i nie szukać nic pośredniego.

chyba muszę pomyśleć o jakiejś kozie do ogrzewania domu coby tynki szybciej schły, rodzice mają zadzwonię jutro to może przywiozą byłaby w sam raz

trochę frajer jestem chyba bo zapłaciłem tynkarzom za robotę a potem tyram i robię to co oni powinni zrobic. syf zostawili po sobie poprostu na górze nawet nie zamietli a mogli zamieść i byłoby ok a na dole było mokro to i była taka maź gipsowa ale ją przynajmniej zamietli.

najgorsze to ze śmieciami bo na środku drogi połorzyli wszystko i podpalili, a że padało to zagasiło się to i została kupa syfu, do tego z boku domy została kupka girsu takiej restki z maszyny a na tył domu walneli jeszcze trochę syfu jakieś worki, butelek kilka plastikowych. przez te 2 dni zrobłem z tym porządek, ale teraz jestem zły że nie odbiłem im kasy za to :evil: :evil:

do tego jeszcze żona zła bo nadpalili bezpieczniki 2 i miałem im wziąść 100zł za nie, zaczęli się tłumaczyć że to nie ich wina, że skrzynka powinna być zagipsowana dokładnie wtedy by woda się tam nie wlała. no i w rezultacie nie zabrałem kasy wypłaciłem tyle ile chcieli a potem 2 dni sprzątałem. :evil: :evil:

ja do nich jak do ludzi a oni mi taki syf zostawiają

byłem w jednej firmie w Wieliczce po wycenę na drzwi wewnętrzne.

nas akurat interesuje model taki jak KANON z DRE i gość właśnie prowadzi DRE i PORTA.

cena za 5 sztuk drzwi w czym 2 sztuki z ościeżnicami regulowanymi, a 3 z ościeżnicami prostymi i ćwierćwałkami oraz montażem (150zł netto za sztukę) wynosi 3658zł brutto

koleś daje jeszcze 10% rabatu od ceny katalogowej czyli nie za wiele ale zawsze to coś i cena z rabatem wynosi: 3290 zł brutto

pożyjemy zobaczymy