Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

myślę, że śmiało możesz układać wszędzie te płytki, wychodzi pięknie :wink:

gratuluję :wink:

dzięki :oops: :oops:

no na zdjęciu to wszystko ładnie wygląda, z bliska troszkę gorzej, ale dopiero uczę się więc idzie to przeboleć, jak będę kończył kotłownię to powinno być już ok wszystko i kto wie może pójdę dalej

• Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łukasz szacuneczek za płytki :)

No i jeszcze szacuneczek za tą kwotę na dole :)

Pozdrówki

kasia

dzięki, ale to naprawdę jest proste oczywiście w takim wydaniu jak ja robię czyli tak ja umiem. :lol: :lol: :lol:

a z kwotą to jest problem bo powiększa się i zbliża do granicy kredytu, ale powinno wystarczyć chyba na minimum które jest nam potrzebne

dzisiaj po pracy pojechałem na 3 h i znów kilka płytek znalazło się na ścianie, może jutro skończę ściany robić kto wie ..............

(numer postu 1313, dobrze, że nie jestem przesądny)

i jak tam idą płyteczki??

położone coś przez weekend?

no cały czas się bawię juz nawet fugowałem trochę bo trzeba się streszczać przecież jeszcze miesiąc i wchodzimy :lol:

no, to trzymam kciuki, zeby ten miesiąc był efektywny :wink:

szybko ta przeprowadzka :wink:

szybka bo każdy miesiąc to pieniądze oddane obcym ludziom za wynajem więc wolę tą kasę wkładać w nasz dom

he he mój fachowiec chciał 4000 zł za łazienkę na dole , miał ją ze wspólnikiem 2 tyg robić .

mój ze wspólnikiem mówił, że ją zrobi za tydzień, a jak sam to 2 tygodnie czyli gość zarabia 6000 na miesiąc fajnie, ale nie u mnie

lbryndal, z tą łazienką to gość przegiął, ale wygląda na to, że nie jednemu budowlańcowi i wykończeniowcowi w d...ie się przewraca od tego boomu budowlanego. Żeby chociaż jeden z drugim robił jak należy, to by człowiek przynajmniej wiedział za co płaci, a przyjdzie taki partacz z podstawową umiejętnością np. kładzenia płytek, wymądrzy się co to nie on, zaśpiewa cenę z kosmosu i zrobi byle jak, a gdy mu zwrócisz uwagę to obrazi się. Mam nadzieję rychło doczekać dnia, kiedy rynek sam wykopie takich "fachowców". W tej chwili interesujemy się tylko wykonawcami, których ktoś godny zaufania polecił. Mamy w ten sposób elektryka, tynkarza, hydraulika i gościa od karton-gipsów. Szukamy jeszcze kogoś do wylewek i trochę nas martwi, że nikogo nie możemy znaleźć.
lbryndal, z tą łazienką to gość przegiął, ale wygląda na to, że nie jednemu budowlańcowi i wykończeniowcowi w d...ie się przewraca od tego boomu budowlanego. Żeby chociaż jeden z drugim robił jak należy, to by człowiek przynajmniej wiedział za co płaci, a przyjdzie taki partacz z podstawową umiejętnością np. kładzenia płytek, wymądrzy się co to nie on, zaśpiewa cenę z kosmosu i zrobi byle jak, a gdy mu zwrócisz uwagę to obrazi się. Mam nadzieję rychło doczekać dnia, kiedy rynek sam wykopie takich "fachowców". W tej chwili interesujemy się tylko wykonawcami, których ktoś godny zaufania polecił. Mamy w ten sposób elektryka, tynkarza, hydraulika i gościa od karton-gipsów. Szukamy jeszcze kogoś do wylewek i trochę nas martwi, że nikogo nie możemy znaleźć.

oj tak to jest, ale co tam nie uda się położyć płytek to nie i nie bedę płakał bedę korzystał z takiej łazienki i już, poczekam na innego do jesieni i tyle

he he mój fachowiec chciał 4000 zł za łazienkę na dole , miał ją ze wspólnikiem 2 tyg robić .

mój ze wspólnikiem mówił, że ją zrobi za tydzień, a jak sam to 2 tygodnie czyli gość zarabia 6000 na miesiąc fajnie, ale nie u mnie

:o :o :o pięknie :roll:

cena kosmiczna, Ty lepiej sam połóż te płytki, a kasę przeznacz na inny cel Napewno będzie dobrze :wink:

:o :o :o pięknie :roll:

cena kosmiczna, Ty lepiej sam połóż te płytki, a kasę przeznacz na inny cel Napewno będzie dobrze :wink:

nie no łazienkę odpuszczam bo mam kolesia co za normalną kasę to zrobi tylko że na jesień więc się poczeka i tyle, ale korytarz to kto wie może się wezmę za to

lbryndal, zauważyłem u Ciebie filtry do wody. Możesz coś więcej o nich napisać? Co filtrują, ile kosztują, jak często się je wymienia i jakiej marki masz u siebie?

Witam

zwykłe obudowy 10" zakupiłem na allegro i tyle co tu się dużo rozpisywać, rodzice mają 2 filtry jeden mechaniczny, a drugi węglowy i jest ok nie czuć chloru i oczyszcza z piachu i tego typu rzeczy

ja zakupiłem 3 korpusy bo chcę do pierwszego dać filtr wstępny mechaniczny jakiś sznurkowy, siatkowy albo jeszcze inny, drugi to będzie prawdopodobnie filtr węglowy oczyszczający z zapachu i w sumie nie wiem jeszcze czy z czegoś innego też, a trzeci to chyba będzie ceramiczny, który ponoć oczyszcza w 99,8% z bakterii różnych i tego typu rzeczy.

a wymienia się chyba w miarę potrzeby, sznurkowe wywala się i daje nowy, węglowy ponoć przepuszcza granulki, które wymywają się i przelatują przez siatkę co powoduje zatkanie sitek w kranach (też wywala się i zakłada nowy), ceramiczny ponoć wyjmuje sie lekko ściera zewnętrzną warstwę tej ceramiki i zakłada ponownie

lbryndal, dzięki za informację, ale powiedz jeszcze jak to jest z tymi wkładami. Obudowy kupiłeś osobno a wkłady osobno. Te wkłady są jakoś zestandaryzowane, że pasowały?

wkłady kupuje się na obudowy 10 cali i już w każdym markecie są wkłady i obudowy też tylko, że dużo drożej niż na aukcjach

tak więc kupuje się wszystko osobno i są filtry ogólnodostępne

ile to czlowiek moze się rzeczy nauczyc budując dom :lol: :lol: :lol: :lol:

u mnie glazurnik połozył na razie wiatrolap no i jak go tak obserbowałam to wcale to trudne nie jest. Sam powiedział, że mamy super równe wylewki, więc jest prosta sprawa. Więc na 100% kotlownia i pomieszczenie gosp. połozymy samodzielnie. Garaż by też mozna było, ale tam mam spadek kopertowy w kierunku kratki sciekowej zamontowanej na srodku garazu więc to wyzsza szkoła jazdy.

W tym tygodniu zabieram sie za murowanie scianki z klinkieru w salonie :-? :-? zobaczymy co z tego wyjdzie.

Tez mielismy sie przeprowadzać na wakacje, ale wszystko sie obsunęło :(

Najgorsza rzecz, która nas jeszcze trzyma to brak oczyszczalni.Ale i tak ostateczny termin przeprowadzki to koniec sierpnia. No i wtedy to juz wchodzimy jak bedzie.

I święta racja jak sie jest na miejscu to zawsze sie cos popchnie do przodu a tak to na 2 lub 3 godzinki nie chce sie czlowiekowi zbierać.

ale się :oops: rozpisałam

najgorsze jest Edit to, że dno pomału już widać na koncie i za duzo to już nie porobi się, a troszkę jeszcze zostało.

mam nadzieję, że uda się jeszcze zrobić kilka koniecznych rzeczy:

- ocieplenie poddasza chyba w przyszłym tygodniu około 7000zł

- ocieplenie zewnątrz domu mam nadzieję, że w październiku uda się zrobić koszt minimum 15 000zł

- a tak to reszta pierdołki czyli panele choć w małym pokoju, jakiś komplecik wypoczynkowy coby było na czym spać a w przyszłości przeniesie się go do salony, jakieś szafy do pokoju i chyba na korytarzu jedna albo nawet dwie, meble w kuchni, łazienka na dole

odpuszczamy narazie kominkowe sprawy ze względu na kasę nie bedzie go narazie, schody na górę też narazie będą betonikowe i jeszcze pewnie wiele innych rzeczy o których narazie nie mam pewnie pojęcia.

witamy :D

jestesmy pod wrażeniem budowy oraz swietnie prowadzonego dziennika,dużo się z niego uczymy i dowiadujemy nie tylko o budowaniu ale tez o kosztach :D czesto tu wpadamy i swietnie nam się czyta,chcielibyśmy być juz prawie przy końcu tak jak pan a tu nawet początku jeszcze nie widać :cry: