Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no widzisz to u mnie jest podobnie i chyba też te blaszane kapelusze do wymiany bo ja je mam, ale chyba do kitu. Połączenie komina z dachem to juz dwa razy poprawiali i okucie jest dosłownie pancerne no i blacha zacieta do styropianu na kominie. Wiec podejrzewamy, że problem leży po stronie kapelusza lub kratek wentylacyjnych. U nas wygląda na to, że leje sie miedzy pustakiem kominowym a styropianem, którym jest ocieplony, bo styropian na kominie, który wystaje na poddaszu jest suchy a komin poniżej mokry i nakapane na wylewkę. U mnie ciągle poprawiaja wykonawcy bo ja nie zamierzam bulic kasy za poprawki jak źle zrobili. Blache tez powiedziałam, ze daje ostatni raz a jeśli nie usuna problemy to potem o materiały niech sie sami martwia.
  • Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[

gniazdka kupiłem tutaj http://sklep.230-volt.pl/

całkiem dobre te ceny, bo jakies 20% taniej niż w Castoramie. Czekam jeszcze na ifo od kolegi, który zaopatruje właśnie hipermarkety w takie rzeczy. Ma mi porównać ceny

[

gniazdka kupiłem tutaj http://sklep.230-volt.pl/

całkiem dobre te ceny, bo jakies 20% taniej niż w Castoramie. Czekam jeszcze na ifo od kolegi, który zaopatruje właśnie hipermarkety w takie rzeczy. Ma mi porównać ceny

a ja czekam na info kolesia z tego sklepu, żeby mi powiedział co innego mi może zaproponować zamiast Gazeli tak żebym miał w tych ramkach podwójnych i potrójnych te gniazdka podwójne i rtv

no widzisz to u mnie jest podobnie i chyba też te blaszane kapelusze do wymiany bo ja je mam, ale chyba do kitu. Połączenie komina z dachem to juz dwa razy poprawiali i okucie jest dosłownie pancerne no i blacha zacieta do styropianu na kominie. Wiec podejrzewamy, że problem leży po stronie kapelusza lub kratek wentylacyjnych. U nas wygląda na to, że leje sie miedzy pustakiem kominowym a styropianem, którym jest ocieplony, bo styropian na kominie, który wystaje na poddaszu jest suchy a komin poniżej mokry i nakapane na wylewkę. U mnie ciągle poprawiaja wykonawcy bo ja nie zamierzam bulic kasy za poprawki jak źle zrobili. Blache tez powiedziałam, ze daje ostatni raz a jeśli nie usuna problemy to potem o materiały niech sie sami martwia.

z kominem u mnie inna sprawa jest bo jak na poddaszu kończy się ocieplenie to tam jest suchuteńko i ocieplenie poniżej dachu też suche czyli jedynie między pustakami gdzieś zapiernicza

okucia na dachu i tak mam do wymiany bo nie jest wcięta w styropian i może tamtędy też minimalnie woda płynąć

no to ja mam ta samo, styropian suchy a poniżej komin mokry. Małż dzwonił, że wlaśnie dekarz siedzi na dachu. Wyszli tam razem i podobno ostatni pustak schidla z ta nasadka to normalnie mozna rekami do góry podnieść. :o Wychodzi na to, że wogóle nie sklejony z tym poprzednim :evil:

szlag mnie zaraz trafi :x :x

Cześć

Widzę że najczęściej się spotykamy w internecie :)

Z tymi gniazdkami to rzeczywiście przykre że w ramkach tylko pojedyńcze.

Co do gniazdek i włączników to popytajcie w hurtowniach. W Wieliczce są co najmniej dwa takie sklepy. Nie pamiętam jak się nazywają. Jeden jest przy ul. Boguckiej, a drugi przy Krakowskiej. Jeszcze się nie pytałem o takie rzeczy ale na kable dał mi chyba dobrą ofertę. Warto sprawdzić.

Kurcze a te wasze kominy to niepokojąca sprawa. Mnie z kolei zalało na niższym poziomie. Źle mi zrobili spad na tarasie i woda zamiast na trawkę wali do domu ..

Cześć

Widzę że najczęściej się spotykamy w internecie :)

Z tymi gniazdkami to rzeczywiście przykre że w ramkach tylko pojedyńcze.

Co do gniazdek i włączników to popytajcie w hurtowniach. W Wieliczce są co najmniej dwa takie sklepy. Nie pamiętam jak się nazywają. Jeden jest przy ul. Boguckiej, a drugi przy Krakowskiej. Jeszcze się nie pytałem o takie rzeczy ale na kable dał mi chyba dobrą ofertę. Warto sprawdzić.

Kurcze a te wasze kominy to niepokojąca sprawa. Mnie z kolei zalało na niższym poziomie. Źle mi zrobili spad na tarasie i woda zamiast na trawkę wali do domu ..

jak widać każdemu pcha sięwoda do środka jak nie kominem to balkonem

porażka z tymi kominami ja jeszcze swojego nie oglądałem

a edit masz namiary na tego swojego dekarza? przyszedł by może do mnie porobić okucia na dachu czy to wyjątkowo Wam poprawia, a tak to robi całe dachy ?

Jestem pod wrażeniem tempa w jakim finiszujecie , złoto w pekinie pewne :D . co do dachu ja też miałem problem z kominem w tzw. garderobie partacze z gór żle zrobili okucie komina i podczas zacinajacego deszczu od północy miałem mokry komin , mam kolege dekarza który zrobił to jak powinno być i dodatkowo pouszczelniał oba kominy pod okuciem taśmą z gabką . mam spokój jest sucho nawet podczas ostatnich ulew deski na strychu były suchutkie . mieszkamy od 2 tygodni . faktem jest iż trzeba sie przestawić o 180 stopni , ale swiadomość tego że jesteśmy na swoim miażdży wszelkie ale .

pozdrawiam maanmy

Jestem pod wrażeniem tempa w jakim finiszujecie , złoto w pekinie pewne :D . co do dachu ja też miałem problem z kominem w tzw. garderobie partacze z gór żle zrobili okucie komina i podczas zacinajacego deszczu od północy miałem mokry komin , mam kolege dekarza który zrobił to jak powinno być i dodatkowo pouszczelniał oba kominy pod okuciem taśmą z gabką . mam spokój jest sucho nawet podczas ostatnich ulew deski na strychu były suchutkie . mieszkamy od 2 tygodni . faktem jest iż trzeba sie przestawić o 180 stopni , ale swiadomość tego że jesteśmy na swoim miażdży wszelkie ale .

pozdrawiam maanmy

no to gratuluję zamieszkania :D

Wasze tempo też niezłe jest powiedziałbym, że nawet szybsi jesteście i pewnie macie wszsytko porobione, a u nas prowizorka narazie

brakuje czasu na poszukiwania mebli więc narazie będzie bez mebelków, a potem się poszuka to co trzeba

tempo mogło być jeszcze szybsze, a jednak kilka spraw się nie dograło i tak wychodzi jak wychodzi

co do komina to czekam właśnie na dekarza pewnie za miesiąc jak przyjdzie to będzie dobrze, poszukam jeszcze może inny przyjdzie wcześniej

pozdrawiam i miłego mieszkania

a edit masz namiary na tego swojego dekarza? przyszedł by może do mnie porobić okucia na dachu czy to wyjątkowo Wam poprawia, a tak to robi całe dachy ?

nam poprawia i łaski nie robi bo to on okuwał te kominy i będzie razem z ekipą, która murowała te kominy poprawiał... za przeproszeniem do usranej smierci. :evil: chociaż mam nadzieję, że nie bedzie takiej potrzeby.

Czasu to on za bradzo nie ma bo non stop robia dachy.

lbryndal, my to jesteśmy jeszcze w lesie w porównaniu z Wami. Wykańczanie jest niby przyjemne, bo można pofolgować swoim gustom i różnymi elementami uprzyjemnić sobie wnętrza według upodobań (w ramach budżetu), ale ogrom sklepów które trzeba odwiedzić (na żywo i wirtualnie), możliwości wyboru, czasu potrzebnego na wybór, kupno i montaż, może zniechęcić. Mimo wszystko jednak będziemy starali się szybko Was dogonić. Z takich typowo budowlanych prac pozostało nam tylko ogrzewanie i wylewka (początek sierpnia) oraz poddasze, a później już tylko malowanie, montowanie, układanie, przyklejanie... :)

I chciałem jeszcze zauważyć, że malarza to masz pierwsza klasa :D

Dzisiaj wielki dzień dla was z tego co widzę...

Wszystkiego najlepszego na własnym skrawku ziemi i we własnym domku.

dziękujemy

za nami pierwsza nocka w domku oj całkiem inne to spanie było niż przez te ostatnie 10 lat mieszkanie najpierw po pokojach w akademiku a potem w 3 różnych mieszkaniach i to w 3 różnych miastach (Rzeszów, Wrocław, Kraków) po tych wszystkich zmianach teraz już mieszkamy u Siebie narazie w extremalnych warunkach, ale z czasem powinno się wszystko ustabilizować przecież.

lbryndal, my to jesteśmy jeszcze w lesie ........ :)

I chciałem jeszcze zauważyć, że malarza to masz pierwsza klasa :D

powoli powoli byle do przodu

nas przycisnęło trochę bo płacimy wynajem i wolę tą kasę wkładać w dom niż dawać komuś

Malarz starał się, ale tynkarze się nie postarali w łazience na 2,3m spadek jest 4cm, nie pomyślałem nawet wcześniej żeby sprawdzać czy są poziome, za bardzo ufam ludziom poprostu, a każdy żeby tylko odwalić swoje i iść dalej

świete słowa.

Ja skusiłam sie za namowami małża na wzięcie regipsiarzy tylko do pokoju młodego. I badzo żałuje niestety...... :cry: Już widzę i po konsultacjach z forumowym guru od zabudowy czyli Rom-Komem popełnili kilka kardynalnych błędów. Część kazałam poprawić czym byli zaskoczeni mówiąc, że tak sie nie robi a ja na to, że na moją odpowiedzialność i jak pęknie to biorę na siebie......... a szkoda gadać wogóle :cry: jak obrobili okna to sobie usiadłam. :cry: I nie wiem czy jeszcze mnie coś nie podkusi, żeby je potem poprawić bo jak się nawet dopiero dzis dowiedziałam to oni nawet nie zakładaja narożników i nic nie szpachluja. Poprosty przykręcaja płyty i tyle :evil:

no i 900 stówek moim zdaniem wyrzucone w błoto :x

kiepski to był pomysł....

świete słowa.

Ja skusiłam sie za namowami małża na wzięcie regipsiarzy tylko do pokoju młodego. I badzo żałuje niestety...... :cry: Już widzę i po konsultacjach z forumowym guru od zabudowy czyli Rom-Komem popełnili kilka kardynalnych błędów. Część kazałam poprawić czym byli zaskoczeni mówiąc, że tak sie nie robi a ja na to, że na moją odpowiedzialność i jak pęknie to biorę na siebie......... a szkoda gadać wogóle :cry: jak obrobili okna to sobie usiadłam. :cry: I nie wiem czy jeszcze mnie coś nie podkusi, żeby je potem poprawić bo jak się nawet dopiero dzis dowiedziałam to oni nawet nie zakładaja narożników i nic nie szpachluja. Poprosty przykręcaja płyty i tyle :evil:

no i 900 stówek moim zdaniem wyrzucone w błoto :x

kiepski to był pomysł....

w sumie to większość tych wielkich pracowników to młodzi ludzie co to dopiero się uczą i taka jest prawda że nie mają od kogo się nauczyć.

więc szefo pokaże im to oni tak robią a jak szefo źle robi to i oni jego błędy powielają

najgorsze, że to za nasze pieniądze robią a my potem sie na to patrzymy.

co do poddasza to przeleciałem łatą sufit i niby ok ale dzisiaj zrobię to szczegółowo

koleś ma przyjechać parapety to opiernicz dostanie solidny

pozatym miał przyjechać i montować jak mnie nie bedzie, ale powiedziałem, żeby nie przyjżdżał mam ja być na miejscu i będę się bacznie przyglądał parapety sobie przypilnuję.

koleś niby robi też ocieplenie z zewnątrz i zastanawiam się czy go brać, tam w sumie nie ma problemów większych, ale jednak będę chciał oglądnąć inne domy które zrobił i pomyślę wtedy

no tak to jest człowiek by musiał chyba cały dzień siedzieć na budowie i pstrxeć co robią i jak robią. To może byłoby ok. Tylko brakłoby czasu żeby zarobić na te budowę. :-?

u mnie właśnie robią ocieplenie z zewnątrz. Kończą obkładać styropianem i zaczną juz chyba "siatkować". Jak na razie jestem super zadowolona, nie opierniczaja sie a szef brygady jest bardzo kumaty. Jak rano powiem i wytłumaczę jak ma byc to zajeżdżam popołudniu i wszystko jest na tip top. A mam troszke takich ozdobnych pierdołków. :wink:

no tak to jest człowiek by musiał chyba cały dzień siedzieć na budowie i pstrxeć co robią i jak robią. To może byłoby ok. Tylko brakłoby czasu żeby zarobić na te budowę. :-?

u mnie właśnie robią ocieplenie z zewnątrz. Kończą obkładać styropianem i zaczną juz chyba "siatkować". Jak na razie jestem super zadowolona, nie opierniczaja sie a szef brygady jest bardzo kumaty. Jak rano powiem i wytłumaczę jak ma byc to zajeżdżam popołudniu i wszystko jest na tip top. A mam troszke takich ozdobnych pierdołków. :wink:

no ocieplenie rano widziałem bo przez 2 dni miałem urlop i nie jeździłem a tu dzisiaj troszkę się zdziwiłem oczywiście pozytywnie.

a zmieniając troszkę temat to przejezdżałem kiedyś, a tam autko rozwalone niedaleko Was walnęło chyba w tą skrzynkę elektryczną obok słupa takiego grubaśnego co stoi koło wjazdu na skład budowlany i tak sobie pomyslałem, że dobrze że nikt nie walnął w ten słup bo miałby ciepło, a w sumie w skrzynkę z prądem to też nie za ciekawie

no walneło walneło, ale elektrownia dość szybko to naprawiła.

Jeździsz tak i jeżdzisz koło mnie i nigdy nie zajrzysz :cry:

domyślam sie, że pracujesz też gdziś w tamtej okolicy :lol:

na razie jeszcze wielki bałagan przy tym ociepleniu a jeszcze dziś mam parkieciarzy...., ale przyszły tydzień zapowiada się już raczej spokojnie więc śmiało możesz zajrzeć.

Tak to sie gada i gada na tym forum a nigdy sie nie widzieliśmy :oops:

Jak my tez sie przeprowadzimy to może urządzimy jakieś większe spotkanie forumowiczów póki jeszcze ciepło i pogoda "grilowa"

co ty na to? :)

no walneło walneło, ale elektrownia dość szybko to naprawiła.

Jeździsz tak i jeżdzisz koło mnie i nigdy nie zajrzysz :cry:

domyślam sie, że pracujesz też gdziś w tamtej okolicy :lol:

na razie jeszcze wielki bałagan przy tym ociepleniu a jeszcze dziś mam parkieciarzy...., ale przyszły tydzień zapowiada się już raczej spokojnie więc śmiało możesz zajrzeć.

Tak to sie gada i gada na tym forum a nigdy sie nie widzieliśmy :oops:

Jak my tez sie przeprowadzimy to może urządzimy jakieś większe spotkanie forumowiczów póki jeszcze ciepło i pogoda "grilowa"

co ty na to? :)

przez ostatnie miesiace było tak, że jeździłem z koleżanką i tylko mogłem pomachać, ale jak już się przeprowadziłem to jeżdżę swoim samochodem i kiedyś może zaglądnę, albo przyzjedziemy na spotkanie forumowe jak najbardziej.

tez moze coś takiego zrobię tylko narazie szambo niezasypane i ogólny bałagan więc bez sensu, zobaczy się może jeszcze w sierpniu coś podziałąmy w tej materii :D

Czy ja dobrze widzę 175 152,00 PLN i już sobie mieszkacie hehe super GRATULACJE - REWELACJA

POWODUJECIE ZE NADZIEJE ODZYWAJĄ hehe

Dla chcącego nic trudnego

Coś mi sie wydaje ze trzeba sie za siebie zabrać nie ogladac sie na innych tylko sie BUDOWAĆ I BUDOWAĆ

Dziś przeczytałem artykuł "Ceny spadły, buduj dom!"

Musimy jeszcze raz na spokojnie sie za to zabrać..........