gelo32 18.10.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam.Mam pytanie odnośnie Twojego pieca a ściślej mówiąc ustawień na nim . Mam taki sam i pali mi masakrycznie dużo tzn ok 50 kg dziennie.Sterownik PID nie pozwala na duże zmiany ,u mnie są tylko trzy tzn praca podajnika PP (ustawione było na 3),moc dmuchawy d(ustawione było na 100) i minimalna moc kotła ni(ustawione na 3),pid w trybie automatycznym.Temperaturę na kotle mam ustawioną na 48 stopni i pali tak jak pisałem ok 50 kg .Ciekaw jestem jak jest ustawione u Ciebie ,czytałem ,że podajnik starcza Ci na 6 dni(tez bym tak chciał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.10.2009 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam.Mam pytanie odnośnie Twojego pieca a ściślej mówiąc ustawień na nim . Mam taki sam i pali mi masakrycznie dużo tzn ok 50 kg dziennie.Sterownik PID nie pozwala na duże zmiany ,u mnie są tylko trzy tzn praca podajnika PP (ustawione było na 3),moc dmuchawy d(ustawione było na 100) i minimalna moc kotła ni(ustawione na 3),pid w trybie automatycznym.Temperaturę na kotle mam ustawioną na 48 stopni i pali tak jak pisałem ok 50 kg .Ciekaw jestem jak jest ustawione u Ciebie ,czytałem ,że podajnik starcza Ci na 6 dni(tez bym tak chciał) 6 dni to było w tamtym roku na innym opale, teraz będzie chyba inaczej bo jakiś taki niemrawy mam ten groszek co do ustawień to są nie tylko te 3 o których piszesz więcej się dowiesz tutaj http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=6254&postdays=0&postorder=asc&start=165 wypowiada się tam jarecki79 (on jest z sekomu, tutaj też jest na forum pod takim nickiem) tak czy inaczej ja mam dmuchawę na 55%ustawioną, żeby mi nie uciekało za szybko ciepło w komin, minimalna moc kotła mam też 3, a to PP nie pamiętam. a jak spala tą ilość opału to wogóle wypalony jest on dobrze czy raczej niespalony ląduje w popielniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.10.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 gelo32zasypałem wczoraj piec zobaczymy ile pójdzie na pełnym zasypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gelo32 20.10.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dzwoniłem do Sekomu i dowiedziałem się ,że parametr PP czyli czas podawania można zmieniać nie od 1do 10 tylko od -10 do 10 i tu był chyba pies pogrzebany ustawiłem na -4 i jest znacznie lepiej tzn węgiel jest lepiej dopalony(wcześniej w popielniku zostawały kawałki niedopalone) i groszku nie ubywa tak jak wcześniej.Zobaczymy co będzie dalej ,w razie czego jeszcze wydłużę czas podawania.Co do zmiany parametrów to u mnie są tylko 4 (PP,dmuchawa,moc i wybór trybu pracy automat lub półautomat) o innych ani instrukcja nie mówi ani nikt inny ,chyba ,że po wpisaniu tajnych kodów można zmieniać coś jeszcze.Sterownik mam ten nowy PID 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.10.2009 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Dzwoniłem do Sekomu i dowiedziałem się ,że parametr PP czyli czas podawania można zmieniać nie od 1do 10 tylko od -10 do 10 i tu był chyba pies pogrzebany ustawiłem na -4 i jest znacznie lepiej tzn węgiel jest lepiej dopalony(wcześniej w popielniku zostawały kawałki niedopalone) i groszku nie ubywa tak jak wcześniej.Zobaczymy co będzie dalej ,w razie czego jeszcze wydłużę czas podawania.Co do zmiany parametrów to u mnie są tylko 4 (PP,dmuchawa,moc i wybór trybu pracy automat lub półautomat) o innych ani instrukcja nie mówi ani nikt inny ,chyba ,że po wpisaniu tajnych kodów można zmieniać coś jeszcze.Sterownik mam ten nowy PID 2 patrzyłeś na link który wcześniej podałem ? tam były podane chyba inne kody przytrzymujesz "-" tak z 10 sekund i wyskakuje code ale może jak działa dobrze to lepiej nie mieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Idę z rewizytą, bo tak wypada i wogóle ciekawość to chyba przeważa Dzięki za uznanie mojej obudowy, bo nie wszystkim się podoba taka wersja kozy, spotkałam się z krytyką szczególnie od osób które zawodowo robią kominki, ciekawe co. mam pytanie co do eksploatacji kozy - czy nie dymi przy podkładaniu czy rozpalaniu ? - zależy, jak drzewo jest bardziej mokre to dymi, jak suche to pali się ładnym jasnym płomieniem - długo się pali jak się solidnie załaduje ? - tak, a nawet żar utrzymuje się bardzo długo - czy w pobliżu kozy nie jest za ciepło ? - nie, ponieważ od razu ciepło się rozchodzi, siedząc na półce przy kozie było miłe ciepełko - koza sama w sobie bardzo się nagrzewa ? - tak ale nie na tyle, żeby po dotknięciu od razu się oparzyć, dużo ciepła niestety u mnie idzie w komin ale nie maiłam możliwości rozprowadzić powietrza. - czy jest może możliwość doprowadzania powietrza z zewnątrz ? - nie ma - duży popielnik jest ? na ile wystarcza ? - popielnik jest płaski ale na tyle szeroki, że 3-4 palenia na pewno się mieszczą, jeszcze nie wyrzucałam, bo popalam od czasu do czasu jak mi się zamarzy herbatkę wypić przy kominku - jakieś minusy zauważyłaś ? - w sumie nie, szybę czyści się łatwo, ostatnio takimi ściereczkami z Lidla przecierałam, trzeba pamiętać żeby w oknach były nawietrzaki lub rozszczelnione okna żeby dopływ powietrza był do pom. gdzie się pali, ja wiedziałam ze będę miała bez doprowadzenia powietrza i mam w oknach nawietrzaki. nie jest obudowana jak kominek ale można ją wkomponować w otoczenie, jasne barwy wokół, niektórzy robią z czerwienią ale ja przy takim kolorze nie odpoczywam, TV ma podobny kolor ślicznie u Was, bardzo lubię brzozy ale akurat na mojej działce ich nie było, sąsiad ma i domek też taki milutki z takich jak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.10.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Idę z rewizytą, bo tak wypada i wogóle ciekawość to chyba przeważa Dzięki za uznanie mojej obudowy, bo nie wszystkim się podoba taka wersja kozy, spotkałam się z krytyką szczególnie od osób które zawodowo robią kominki, ciekawe co. mam pytanie co do eksploatacji kozy ............. Witam żonę przekonałem do pieca wolnostojącego więc jest dobrze za kozą będzie ściana, która chcemy wyłożyć jakimś kamieniem i chyba jakieś półki porobić - podświetlić to jakoś - coś trzeba pomyśleć dopiero o może jakąś ławeczkę zrobić kto wie co do brzóz to niestety są kruche i miękkie i teraz jak ten śnieg spadł to praktycznie wszystkie się ugieły do samej ziemi fajnie to wygladało, niestety 2 nie wystrzymału i się złamały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.10.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Powiedz mi jeszcze gdzie jak udało się Wam kupić a - łóżko z szafkami w takiej cenieb - karnisze mocowane do sufitu - rewela !!! proszę ewentualnie o model może gdzieś w necie znajdę z podświetleniem fajnie wygląda ale mama moja stwierdziła, że to jak ołtarzyk hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.10.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Powiedz mi jeszcze gdzie jak udało się Wam kupić a - łóżko z szafkami w takiej cenie b - karnisze mocowane do sufitu - rewela !!! proszę ewentualnie o model może gdzieś w necie znajdę z podświetleniem fajnie wygląda ale mama moja stwierdziła, że to jak ołtarzyk hehe co do a) to na allegro ale mają też sklep internetowy - odbiór osobisty http://www.magnat.biz.pl/ co do b) to jeż jakiś sklep internetowy, ale faktycznie mieliśmy z tym problem, żeby znależć te mocowania górne poszukam jak znajdę to napiszę o i jeszcze dodam sobie bo zapomnę http://www.invicta-sa.com/pages/produits/chauffage/poeles/pharos.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.10.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Powiedz mi jeszcze gdzie jak udało się Wam kupić a - łóżko z szafkami w takiej cenie b - karnisze mocowane do sufitu - rewela !!! proszę ewentualnie o model może gdzieś w necie znajdę z podświetleniem fajnie wygląda ale mama moja stwierdziła, że to jak ołtarzyk hehe co do a) to na allegro ale mają też sklep internetowy - odbiór osobisty http://www.magnat.biz.pl/ co do b) to jeż jakiś sklep internetowy, ale faktycznie mieliśmy z tym problem, żeby znależć te mocowania górne poszukam jak znajdę to napiszę Będę dozgonnie wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.10.2009 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Powiedz mi jeszcze gdzie jak udało się Wam kupić a - łóżko z szafkami w takiej cenie b - karnisze mocowane do sufitu - rewela !!! proszę ewentualnie o model może gdzieś w necie znajdę z podświetleniem fajnie wygląda ale mama moja stwierdziła, że to jak ołtarzyk hehe co do a) to na allegro ale mają też sklep internetowy - odbiór osobisty http://www.magnat.biz.pl/ co do b) to jeż jakiś sklep internetowy, ale faktycznie mieliśmy z tym problem, żeby znależć te mocowania górne poszukam jak znajdę to napiszę Będę dozgonnie wdzięczna może nie na 100%, ale możliwe że tutaj kupowałem http://www.dekosystem.com.pl a takie zakończenie chyba to jednak tam było coś mi tak świta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 03.11.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Hej jak tam macie już kozuchnę zima się robi niestety super, że mi pomogłeś z tymi linkami i myślę, że przed świętami będzie ładnie gorzej z drzwiami bo czekam na zwrot VAT więc póki co bez drzwi będzie, ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.11.2009 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Hej jak tam macie już kozuchnę zima się robi niestety super, że mi pomogłeś z tymi linkami i myślę, że przed świętami będzie ładnie gorzej z drzwiami bo czekam na zwrot VAT więc póki co bez drzwi będzie, ech e tam bez drzwi można żyć, wiadomo wejściowe się przydają, ale w środku to my długo nie mieliśmy nie wspomnę o braku firanek, a zresztą to nam wszystkiego brakowało, ale jakoś tego nie zauważaliśmy były 4 ściany nasze i to było najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 24.11.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam, Piękna ta Wasza z14 –gratuluje . Mam pytanie odnośnie mebli kuchennych - czy jesteście zadowoleni z jakości wykonania (użytkujecie je już rok, więc coś o nich możecie już powiedzieć )? Jeśli tak to bardzo proszę o namiary na firmę. Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.11.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam, Piękna ta Wasza z14 –gratuluje . Mam pytanie odnośnie mebli kuchennych - czy jesteście zadowoleni z jakości wykonania (użytkujecie je już rok, więc coś o nich możecie już powiedzieć )? Jeśli tak to bardzo proszę o namiary na firmę. Pozdrawiam Aśka Witam i dziękuje za miłe słowa Co do mebli kuchennych to z jakości raczje jesteśmy zadowoleni po roku nic się nie dziej z nimi nie urwało się nic ani żadne takie, tu robiliśmy je, a raczej nam robiono http://meblekuchenne.home.pl/7943.html pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 25.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzięki, muszę się do nich wybrać - może i mi zrobią ładne mebelki Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.11.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzięki, muszę się do nich wybrać - może i mi zrobią ładne mebelki Pozdrawiam Aśka no zaglądnąć zawsze warto i wycenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 22.12.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://img689.imageshack.us/img689/8603/choinka1y.jpg Wesołych Świąt!Bez zmartwień,Z barszczem, z grzybami, z karpiem,Z gościem, co niesie szczęście!Czeka nań przecież miejsce.Wesołych Świąt!A w Święta,Niech się snuje kolęda.I gałązki świerkoweNiech Wam pachną na zdrowie.Wesołych Świąt!A z Gwiazdką! -Pod świeczek łuną jasnąŻyczcie sobie - najwięcej:Zwykłego, ludzkiego szczęścia. ŻycząAśka i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.12.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 23.12.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://plik.myszko.pl/szopka.jpg Wesołych i prawdziwych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts