jadwiga_w 11.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ibryndal, nie zaglądałam do Ciebie od kilku miesięcuy, patrzę... a tu domek stoi, z okienkami!! Pięknie, gratuluję My też ciągnęliśmy wodę ponad 60 metrów, ale troszkę "na własną rękę", bo to inna gmina, więc wyszło nas wszystko ok. 1500 zł. Czekamy na prąd, i myślimy nad tynkami. Liczyłeś już koszty tynków wewnętrznych w swoim domku?? Tak mniej więcej, bo mamy podobny metraż. Pozdrawiam "sąsiada" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 11.04.2008 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ibryndal, nie zaglądałam do Ciebie od kilku miesięcuy, patrzę... a tu domek stoi, z okienkami!! Pięknie, gratuluję My też ciągnęliśmy wodę ponad 60 metrów, ale troszkę "na własną rękę", bo to inna gmina, więc wyszło nas wszystko ok. 1500 zł. Czekamy na prąd, i myślimy nad tynkami. Liczyłeś już koszty tynków wewnętrznych w swoim domku?? Tak mniej więcej, bo mamy podobny metraż. Pozdrawiam "sąsiada" dziękuję tynków coś mi mówili że około 400m2 trzeba liczyć ale jeszcze osobiście nie liczyłem 23-24zł/m2= około 10 000zł powodzenia w budowaniu a raczej w instalacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 13.04.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 By formalnościom stało sie zadość...nie mogę tu pominąć faktu,iż byłem wczoraj z dziećmi w Raciborsku k.Wieliczki u kolegi łUKASZA {chyba mogę}... na budowie...ze wszech miar,ciekawe to doświadczenie z jednej strony - chciało by się już być na tym etapie, jak również możliwość zobaczenia,dotknięcia wszystkiego na żywo w realizacji...zwłaszcza przed rozpoczęciem realizacji - to bezcenne {jak dla takiego laika} doświadczenie...mam materiał do przemyśleń!!!Oczywiście chce tym samym,złożyć podziękowania dla kolegi za poświęcenie dla nas swego czasu...i życzyć powodzenia w dalszych zmaganiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.04.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 By formalnościom stało sie zadość...nie mogę tu pominąć faktu,iż byłem wczoraj z dziećmi w Raciborsku k.Wieliczki u kolegi Sławka {chyba mogę}... na budowie...ze wszech miar,ciekawe to doświadczenie z jednej strony - chciało by się już być na tym etapie, jak również możliwość zobaczenia,dotknięcia wszystkiego na żywo w realizacji...zwłaszcza przed rozpoczęciem realizacji - to bezcenne {jak dla takiego laika} doświadczenie...mam materiał do przemyśleń!!!Oczywiście chce tym samym,złożyć podziękowania dla kolegi za poświęcenie dla nas swego czasu...i życzyć powodzenia w dalszych zmaganiach zapomniałem napisać w dzienniku, ale faktycznie odwiedziny były ogólnie wizja lokalna każdemu jest pomocna, sam byłem w innej Z14-tce, żeby się upewnić, że to jest ten projekt pozdrawiam i powodzenia w budowie Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 08.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 lbryndal Bardzo ładne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.05.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 lbryndal Bardzo ładne drzwi dzięki narazie czekam na tynki i potem wylewki i je założymy wtedy zobaczymy jak będzie wyglądała całość, ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.05.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Hejka Łukasz Lecimy równo.....U nas też tynki na tapecie Fajnie Moje świeże odczucia są baaardzo pozytywne.... Nie widzę już tych okropnych czerwonych pustaków, pomieszczenia zrobiły się duże, jasne i równe.... Tak jakoś domowo się zrobiło i już widać, że bliżej końca I cieszę się, że wybraliśmy gipsowe - są gładziusieńkie A Twoje drzwi zewnętrzne bardzo ładne Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.05.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Hejka Łukasz Lecimy równo.....U nas też tynki na tapecie Fajnie Moje świeże odczucia są baaardzo pozytywne.... Nie widzę już tych okropnych czerwonych pustaków, pomieszczenia zrobiły się duże, jasne i równe.... Tak jakoś domowo się zrobiło i już widać, że bliżej końca I cieszę się, że wybraliśmy gipsowe - są gładziusieńkie A Twoje drzwi zewnętrzne bardzo ładne Pozdrawiam kasia no ja czekam na tynki i nie mogę się doczekać, ale oby do poniedziałku )) potem c.o. i wylewki no i trochę schnięcia pewnie do lipca i jak najszybsza przeprowadzka nawet na beton, ale własny byleby tylko uciec z tej ciasnoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.05.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 No oby była ładna pogoda, żeby tynki i wylewki mogły wyschnąć... Widzę, że też macie ciśnienie na przeprowadzkę U nas nawet mój mąż zaczął wierzyć, że się uda na jesień zamieszkać Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.05.2008 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 No oby była ładna pogoda, żeby tynki i wylewki mogły wyschnąć... Widzę, że też macie ciśnienie na przeprowadzkę U nas nawet mój mąż zaczął wierzyć, że się uda na jesień zamieszkać Pozdróweczki kasia zależy co Wam jest potrzebne do zamieszkania bo nam niewiele trzeba względne minimum, a resztę się zrobi w międzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 09.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 zależy co Wam jest potrzebne do zamieszkania bo nam niewiele trzeba względne minimum, a resztę się zrobi w międzyczasie My też tak myślimy,gdybyśmy mieli wodę to już pewnie zwozilibysmy graty,żeby tylko uciec jak najszybciej z wynajmowanego mieszkania i nie płacic w końcu haraczu tym bardziej,że tylko tam śpimy i sie myjemy...praca i budowa pochłania cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.05.2008 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 zależy co Wam jest potrzebne do zamieszkania bo nam niewiele trzeba względne minimum, a resztę się zrobi w międzyczasie My też tak myślimy,gdybyśmy mieli wodę to już pewnie zwozilibysmy graty,żeby tylko uciec jak najszybciej z wynajmowanego mieszkania i nie płacic w końcu haraczu tym bardziej,że tylko tam śpimy i sie myjemy...praca i budowa pochłania cały dzień jak zrobię tynki i wylewki to pewnie też tak bedzie że się będzie siedziało cały czas na budowie, pomontuje się względne minimum i papa na swoje i precz z wynajmowaniem a nie myśleliście nad studnią ? może byłoby szybciej i taniej bo ja zapłaciłem za przyłącz prawie 6000zł i za to napewno bym wybudował niezłą studnię może nawet głębinową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 09.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 lbryndal od studni zaczęliśmy budowe niestey trafiliśmy na partaczy ,pisłam o tym w moim dzienniku na początku.W trakcie budowy jednak znowu podjęliśmy temat studni,przyjechał inny fachowiec od studni i stwierdził,że woda może być najpłycej na 30 metrze,ale może i dalej i to nie wiadomo jaka,mamy działkę na szczycie góry.Cena za metr to 230 zł ,jaką nam zaśpiewał Zrezygnowaliśmy,za duże koszty i ryzyko,że wtopimy kase,bo na to że będzie woda gwarancji nam nikt nie dał,a zapłacić trzeba http://foto1.m.onet.pl/_m/19a424bc3deef34c97d353ffcd5b87f9,5,19,1.jpg tak robili nam studnię i cytat z mojego dzienika Stelka napisał: Co do studni to póki co zrezygnowalismy.Mamy wykopane 7 metrów i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić.Może zakopie tam mojego Miśka,żeby miał nauczkę,żeby nie dawac zaliczek na piękny ryj.Ta dziura 7 metrowa kosztowała nas 1400 zł.Fajnie nie? Daliśmy 2000 zaliczki,myślałam ,że oddadzą chociaż 1000 a gościu wyskoczył z 400.Po lekkiej awanturze dorzucił jeszcze 200,szkoda gadac Mamy nauczkę ŻADNYCH ZALICZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.05.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 lbryndal od studni zaczęliśmy budowe niestey trafiliśmy na partaczy ,pisłam o tym w moim dzienniku na początku.W trakcie budowy jednak znowu podjęliśmy temat studni,przyjechał inny fachowiec od studni i stwierdził,że woda może być najpłycej na 30 metrze,ale może i dalej i to nie wiadomo jaka,mamy działkę na szczycie góry.Cena za metr to 230 zł ,jaką nam zaśpiewał Zrezygnowaliśmy,za duże koszty i ryzyko,że wtopimy kase,bo na to że będzie woda gwarancji nam nikt nie dał,a zapłacić trzeba http://foto1.m.onet.pl/_m/19a424bc3deef34c97d353ffcd5b87f9,5,19,1.jpg tak robili nam studnię i cytat z mojego dzienika Stelka napisał: Co do studni to póki co zrezygnowalismy.Mamy wykopane 7 metrów i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić.Może zakopie tam mojego Miśka,żeby miał nauczkę,żeby nie dawac zaliczek na piękny ryj.Ta dziura 7 metrowa kosztowała nas 1400 zł.Fajnie nie? Daliśmy 2000 zaliczki,myślałam ,że oddadzą chociaż 1000 a gościu wyskoczył z 400.Po lekkiej awanturze dorzucił jeszcze 200,szkoda gadac Mamy nauczkę ŻADNYCH ZALICZEK zapomniałem już o tych waszych przejściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 09.05.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 he...ja sama zapomniałam,ale Ty mi przypomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 18.05.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 aaa,Ja tam czekam aż drzwi by lbryndal staną na swoim miejscu...znaczy się na fotki elewacji z nimi w roli głównej wydają się całkiem ładne... bo u mnie... chyba piątek i sobota upłynie pod znakiem łopatologii stosowanej...po niedzieli beton a na razie nie ma czasu {jak zwykle} na nic p.s z moich wyliczeń na wersję podst. bez garażu {ten już mam} wynika jakieś 12 m3 b-20...ktoś to potwierdzi? skądinąd wiem ze tym z betoniarni zwykle więcej wychodzi { i nie chodzi tu bynajmniej o przejechany wymiar ław} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.05.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 aaa,Ja tam czekam aż drzwi by lbryndal staną na swoim miejscu...znaczy się na fotki elewacji z nimi w roli głównej wydają się całkiem ładne... bo u mnie... chyba piątek i sobota upłynie pod znakiem łopatologii stosowanej...po niedzieli beton a na razie nie ma czasu {jak zwykle} na nic p.s z moich wyliczeń na wersję podst. bez garażu {ten już mam} wynika jakieś 12 m3 b-20...ktoś to potwierdzi? skądinąd wiem ze tym z betoniarni zwykle więcej wychodzi { i nie chodzi tu bynajmniej o przejechany wymiar ław} no to widzę że zaczynasz powoli powodzenia w pracach a co do betonu to mi weszło więcej chyba 19m3 jak się nie mylę, dla szerokości fundamentów 30cm i głebokości jakieś 120cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 19.05.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Fajnie się czyta Wasz dziennik ... widać też jak szybko pieniążki uciekają Miłej pracy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.05.2008 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Fajnie się czyta Wasz dziennik ... widać też jak szybko pieniążki uciekają Miłej pracy !dziękuję i obiecuję że będę pisał więcej i więcej i więcej jak oczywiście bedzie czas i kasa, bo jak nie bedzie kasy to nie bedzie o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Cześć Łukasz Fajnie, że już po tynkach Podsunąłeś nam super pomysł jak wykorzystać zbędne stemple - WIELKIE DZIĘKI Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts