lbryndal 31.05.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witaj Ibryndal Masz bardzo "ekonomiczny" dziennik, jesteś z wydatkami na bieżąco . Zlew planujesz w takim kol jak wstawiłeś ? Ja tez sie nad takim zastanawiam, tylko boję się ze będzie bardziej znać brud, zacieki niż na jasnym. Znasz jakis opinie użytkowników zlewu w takim kolorze ? Kupujesz zlew w zestawie z baterią? Gdzies pisałes ze chcesz obłozyc komin plytkami. Sądze, że praktyczniej będzie wytynkować lub pomalować na kol dachu. dzięki, fajnie że ktośto czyta, a co do wydatków to niestety budżet jest ściśle określony, a do zrobienia jeszcze ohoho zostało zlew planuję raczej czarny taki jak na zdjęciu no i faktycznie nie pytałem nikogo jak się taki sprawuje wiem natomiast, że jasny się dobrze spisuje bo mają znajomi. zlew ze zwykłą baterią raczej bo będzie bardziej pasowało do chromowanego korka, dozownika na płyn i innych pierdułek. z kominem cały czas mam problem i jednak pozostanie chyba otynkowany i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.05.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Widzę, że podobne klimaty mają chyba Łukasze Mój mąż też cały czas chodzi i sprząta po szanownych panach wykonawcach.... Boże jak on ich nie lubi Bardzo lubił tynkarzy, bo ekipa czyściutka........ cierpliwości... oj chyba tacy jesteśmy a napewno te 2 przypadki czyli Twój mąż i Ja. każdy syf zostawia, albo źle robi dlatego wolę tych co robią dobrze i nawet zostawią bałagan niż tych co posprzątają, ale spartolą to co mieli zrobić. oj tacy czyściutcy są fajni, ale ich mało niestety a jaki Ty planujesz zlew ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.05.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Biorę pod uwagę takie http://image.ceneo.pl/data/products/779269/product.jpg http://www.zlewozmywaki-agd.pl/images/METRA5S.jpg http://www.zlewozmywaki.pl/napoli-1.jpg Najbardziej podoba mi się ostatni Pozdróweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.05.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Biorę pod uwagę takie Najbardziej podoba mi się ostatni Pozdróweczki fajny jest i mi też o takie coś chodzi z teki znalazłem ten co pokazywałem ale on jaieś takie ma dziwne krawędzie i chodziło mi taki troszkę inny i ten Twój to jest właśnie to. tylko ta cena brrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.05.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Na stronie producenta Śmigielskiego 969zł, ale już w innym sklepie internetowym http://ewabymail.pl/product_info.php?cPath=39_55&products_id=24041 709zł Niezła różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 01.06.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Na stronie producenta Śmigielskiego 969zł, ale już w innym sklepie internetowym http://ewabymail.pl/product_info.php?cPath=39_55&products_id=24041 709zł Niezła różnica 709 to ok bo jakoś tak chodzą one narazie słabe rozeznanie robiłem w producentach widać trzeba poszukać jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.06.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 zlew super, no i napewno lepszy od jasnego. Jasny co parę dni trzeba dobrze wyczyścić, żeby się pozbyć osadów z herbaty czy kawy. Na ciemnym przynajmniej się to nie rzuci tak w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.06.2008 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 zlew super, no i napewno lepszy od jasnego. Jasny co parę dni trzeba dobrze wyczyścić, żeby się pozbyć osadów z herbaty czy kawy. Na ciemnym przynajmniej się to nie rzuci tak w oczy no to fakt to może być plusem, tylko czy zacieków nie bedzie widać oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 jedyne zacieki, jakie przychodzą mi na myśl, żeby były widoczne na ciemnym zlewie, to chyba z mleczka albo proszku do czyszczenia... a tego ponoć do czyszczenia takich zlewów nie wolno używać. A z kawy i herbaty przynajmniej widać nie będzie, tak jak na jasnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 04.06.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 lbryndal, DarioAS, widzę, że temat zacieków na ciemnym zlewie rozwija się wiec i ja wtrącę swoje trzy grosze Otóż jasne zacieki mogą powstać za sprawą czystej, ale twardej wody czyli zawierającej duże stężenie soli wapnia, magnezu i innych metali. Na co dzień zmniejszamy twardość wody przez gotowanie lub dodawanie do niej detergentów (mydło, płyny do mycia naczyń), co powoduje, że po wyschnięciu nie pozostają na mokrej powierzchni zacieki czyli pozostałości owych soli czyli np. na szklankach nie ma takich jasnych plam, które mogą pojawić się na ciemnym zlewie po opłukaniu go wodą z kranu. W zasadzie w całej Polsce z kranów leci woda twarda, a w województwach kujawsko-pomorskim i lubelskim nawet bardzo twarda (według przyjętej skali porównawczej). Więcej na ten temat możecie zobaczyć tutaj. No i jak? Namieszałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.06.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 lbryndal, DarioAS, widzę, że temat zacieków na ciemnym zlewie rozwija się wiec i ja wtrącę swoje trzy grosze Otóż jasne zacieki mogą powstać za sprawą czystej, ale twardej wody czyli zawierającej duże stężenie soli wapnia, magnezu i innych metali. Na co dzień zmniejszamy twardość wody przez gotowanie lub dodawanie do niej detergentów (mydło, płyny do mycia naczyń), co powoduje, że po wyschnięciu nie pozostają na mokrej powierzchni zacieki czyli pozostałości owych soli czyli np. na szklankach nie ma takich jasnych plam, które mogą pojawić się na ciemnym zlewie po opłukaniu go wodą z kranu. W zasadzie w całej Polsce z kranów leci woda twarda, a w województwach kujawsko-pomorskim i lubelskim nawet bardzo twarda (według przyjętej skali porównawczej). Więcej na ten temat możecie zobaczyć tutaj. No i jak? Namieszałem? no trochę namieszałeś to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 woda, wodą, ale Aguu sam napisałeś, że do mycia używa się detergentów. A zlew jest do mycia naczyń, których samą wodą sie raczej nie myje Więc zaciek z herbaty nadal górą ... to tylko moje skromne zdanie.. może źle to wcześniej napisałam, ale po wylanej herbacie nie tyle są zacieki, co poprostu zlew przybiera brązowawy odcień, którego nie widać na pierwszy rzut oka, ale jak czyszczę zlew i przelewam dometosem rury, to jak sie kapnie coś tego wybielacza na zlew, to odrazu widać ogromną różnicę. sorki, że piszę trochę nieskładnie, ale to juz ta godzina robi swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 05.06.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Niezależnie od wszystkiego i od koloru zlewu, trzeba go po prostu co jakiś czas wymyć żeby nie dopuścić do trwałego odbarwienia i po sprawie. Myślę, że każdy kolor zlewu będzie dobry Ja myślałem tradycyjnie o stalowym, ale jak zobaczyłem Wasze propozycje ciemnego zlewu to muszę przyznać, że ma coś w sobie ta czerń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.06.2008 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Niezależnie od wszystkiego i od koloru zlewu, trzeba go po prostu co jakiś czas wymyć żeby nie dopuścić do trwałego odbarwienia i po sprawie. Myślę, że każdy kolor zlewu będzie dobry Ja myślałem tradycyjnie o stalowym, ale jak zobaczyłem Wasze propozycje ciemnego zlewu to muszę przyznać, że ma coś w sobie ta czerń. cały czas się zastanawiam bo pierwszy typ to niby był czarny i chyba taki zostanie, kolejna sprawa to wielkość niby obstawialiśmy 1,5 komory czyli jedna normalna i druga taka mała + ociekacz, ale muszę dodać że będziemy mieli zmywarkę i tak bo nie lubimy zmywać naczyń strasznie i może te 1,5 komory to za dużo ? Aguu a to co w linku wcześniej podawałeś ten domestos ZERO to ciekaw jestem czy to ma coś wspólnego z tą no colą zero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 05.06.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 lbryndal, jeżeli kryterium będzie smak, to domestos i cola mają wiele wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.06.2008 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 lbryndal, jeżeli kryterium będzie smak, to domestos i cola mają wiele wspólnego :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.06.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 lbryndal, jeżeli kryterium będzie smak, to domestos i cola mają wiele wspólnego :lol: :lol: to, że piszę o przebrwieniach po herbacie , to nie znaczy, że zlewu nie myję... i nie co jakiś czas, tylko codziennie a z domestosem walczę co sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Wylewki wyszły super Widzę, że lecimy równiutko Jakie teraz plany, co zamierzacie robić teraz????? Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.06.2008 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Wylewki wyszły super Widzę, że lecimy równiutko Jakie teraz plany, co zamierzacie robić teraz????? Pozdróweczki kasia narazie nie mogę wejść na wylewki więc nawet nie mogę je sprawdzić czy są napewno równe, ale wyglądają extra. co teraz hmmmmm.......... po ponad 3 miesiącech oczekiwania łudzimy się, że koleś zrobi nam auto i jak już je będziemy mieli to pojeździmy i poszukamy płyki jakie na wiatrołap, korytarz, kuchnię (to wszystko podłogi) orazna całą łazienkę dolną i do kuchni na ściany. narazie nie mamy koncepcji co położyć więc pewnie wpadniemy i tylko jak coś się spodoba to kupimy i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.06.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Wylewki wyszły super Widzę, że lecimy równiutko Jakie teraz plany, co zamierzacie robić teraz????? Pozdróweczki kasia narazie nie mogę wejść na wylewki więc nawet nie mogę je sprawdzić czy są napewno równe, ale wyglądają extra. co teraz hmmmmm.......... po ponad 3 miesiącech oczekiwania łudzimy się, że koleś zrobi nam auto i jak już je będziemy mieli to pojeździmy i poszukamy płyki jakie na wiatrołap, korytarz, kuchnię (to wszystko podłogi) orazna całą łazienkę dolną i do kuchni na ściany. narazie nie mamy koncepcji co położyć więc pewnie wpadniemy i tylko jak coś się spodoba to kupimy i już. jednak zrobi to auto?? Podałeś go gdzieś czy dobrą wolę wykazał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts