lbryndal 26.06.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 myślę, że śmiało możesz układać wszędzie te płytki, wychodzi pięknie gratuluję dzięki no na zdjęciu to wszystko ładnie wygląda, z bliska troszkę gorzej, ale dopiero uczę się więc idzie to przeboleć, jak będę kończył kotłownię to powinno być już ok wszystko i kto wie może pójdę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.06.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Łukasz szacuneczek za płytki No i jeszcze szacuneczek za tą kwotę na dole Pozdrówki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 27.06.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Łukasz szacuneczek za płytki No i jeszcze szacuneczek za tą kwotę na dole Pozdrówki kasia dzięki, ale to naprawdę jest proste oczywiście w takim wydaniu jak ja robię czyli tak ja umiem. a z kwotą to jest problem bo powiększa się i zbliża do granicy kredytu, ale powinno wystarczyć chyba na minimum które jest nam potrzebne dzisiaj po pracy pojechałem na 3 h i znów kilka płytek znalazło się na ścianie, może jutro skończę ściany robić kto wie .............. (numer postu 1313, dobrze, że nie jestem przesądny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.06.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 i jak tam idą płyteczki??położone coś przez weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.06.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 i jak tam idą płyteczki?? położone coś przez weekend? no cały czas się bawię juz nawet fugowałem trochę bo trzeba się streszczać przecież jeszcze miesiąc i wchodzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.06.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 no, to trzymam kciuki, zeby ten miesiąc był efektywny szybko ta przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 30.06.2008 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 no, to trzymam kciuki, zeby ten miesiąc był efektywny szybko ta przeprowadzka szybka bo każdy miesiąc to pieniądze oddane obcym ludziom za wynajem więc wolę tą kasę wkładać w nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 01.07.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 he he mój fachowiec chciał 4000 zł za łazienkę na dole , miał ją ze wspólnikiem 2 tyg robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 01.07.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 he he mój fachowiec chciał 4000 zł za łazienkę na dole , miał ją ze wspólnikiem 2 tyg robić . mój ze wspólnikiem mówił, że ją zrobi za tydzień, a jak sam to 2 tygodnie czyli gość zarabia 6000 na miesiąc fajnie, ale nie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 02.07.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 lbryndal, z tą łazienką to gość przegiął, ale wygląda na to, że nie jednemu budowlańcowi i wykończeniowcowi w d...ie się przewraca od tego boomu budowlanego. Żeby chociaż jeden z drugim robił jak należy, to by człowiek przynajmniej wiedział za co płaci, a przyjdzie taki partacz z podstawową umiejętnością np. kładzenia płytek, wymądrzy się co to nie on, zaśpiewa cenę z kosmosu i zrobi byle jak, a gdy mu zwrócisz uwagę to obrazi się. Mam nadzieję rychło doczekać dnia, kiedy rynek sam wykopie takich "fachowców". W tej chwili interesujemy się tylko wykonawcami, których ktoś godny zaufania polecił. Mamy w ten sposób elektryka, tynkarza, hydraulika i gościa od karton-gipsów. Szukamy jeszcze kogoś do wylewek i trochę nas martwi, że nikogo nie możemy znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.07.2008 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 lbryndal, z tą łazienką to gość przegiął, ale wygląda na to, że nie jednemu budowlańcowi i wykończeniowcowi w d...ie się przewraca od tego boomu budowlanego. Żeby chociaż jeden z drugim robił jak należy, to by człowiek przynajmniej wiedział za co płaci, a przyjdzie taki partacz z podstawową umiejętnością np. kładzenia płytek, wymądrzy się co to nie on, zaśpiewa cenę z kosmosu i zrobi byle jak, a gdy mu zwrócisz uwagę to obrazi się. Mam nadzieję rychło doczekać dnia, kiedy rynek sam wykopie takich "fachowców". W tej chwili interesujemy się tylko wykonawcami, których ktoś godny zaufania polecił. Mamy w ten sposób elektryka, tynkarza, hydraulika i gościa od karton-gipsów. Szukamy jeszcze kogoś do wylewek i trochę nas martwi, że nikogo nie możemy znaleźć. oj tak to jest, ale co tam nie uda się położyć płytek to nie i nie bedę płakał bedę korzystał z takiej łazienki i już, poczekam na innego do jesieni i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.07.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 he he mój fachowiec chciał 4000 zł za łazienkę na dole , miał ją ze wspólnikiem 2 tyg robić . mój ze wspólnikiem mówił, że ją zrobi za tydzień, a jak sam to 2 tygodnie czyli gość zarabia 6000 na miesiąc fajnie, ale nie u mnie pięknie cena kosmiczna, Ty lepiej sam połóż te płytki, a kasę przeznacz na inny cel Napewno będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.07.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 he he mój fachowiec chciał 4000 zł za łazienkę na dole , miał ją ze wspólnikiem 2 tyg robić . mój ze wspólnikiem mówił, że ją zrobi za tydzień, a jak sam to 2 tygodnie czyli gość zarabia 6000 na miesiąc fajnie, ale nie u mnie pięknie cena kosmiczna, Ty lepiej sam połóż te płytki, a kasę przeznacz na inny cel Napewno będzie dobrze nie no łazienkę odpuszczam bo mam kolesia co za normalną kasę to zrobi tylko że na jesień więc się poczeka i tyle, ale korytarz to kto wie może się wezmę za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 08.07.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 lbryndal, zauważyłem u Ciebie filtry do wody. Możesz coś więcej o nich napisać? Co filtrują, ile kosztują, jak często się je wymienia i jakiej marki masz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.07.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 lbryndal, zauważyłem u Ciebie filtry do wody. Możesz coś więcej o nich napisać? Co filtrują, ile kosztują, jak często się je wymienia i jakiej marki masz u siebie? Witam zwykłe obudowy 10" zakupiłem na allegro i tyle co tu się dużo rozpisywać, rodzice mają 2 filtry jeden mechaniczny, a drugi węglowy i jest ok nie czuć chloru i oczyszcza z piachu i tego typu rzeczy ja zakupiłem 3 korpusy bo chcę do pierwszego dać filtr wstępny mechaniczny jakiś sznurkowy, siatkowy albo jeszcze inny, drugi to będzie prawdopodobnie filtr węglowy oczyszczający z zapachu i w sumie nie wiem jeszcze czy z czegoś innego też, a trzeci to chyba będzie ceramiczny, który ponoć oczyszcza w 99,8% z bakterii różnych i tego typu rzeczy. a wymienia się chyba w miarę potrzeby, sznurkowe wywala się i daje nowy, węglowy ponoć przepuszcza granulki, które wymywają się i przelatują przez siatkę co powoduje zatkanie sitek w kranach (też wywala się i zakłada nowy), ceramiczny ponoć wyjmuje sie lekko ściera zewnętrzną warstwę tej ceramiki i zakłada ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 08.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 lbryndal, dzięki za informację, ale powiedz jeszcze jak to jest z tymi wkładami. Obudowy kupiłeś osobno a wkłady osobno. Te wkłady są jakoś zestandaryzowane, że pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.07.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 lbryndal, dzięki za informację, ale powiedz jeszcze jak to jest z tymi wkładami. Obudowy kupiłeś osobno a wkłady osobno. Te wkłady są jakoś zestandaryzowane, że pasowały? wkłady kupuje się na obudowy 10 cali i już w każdym markecie są wkłady i obudowy też tylko, że dużo drożej niż na aukcjach tak więc kupuje się wszystko osobno i są filtry ogólnodostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 09.07.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ile to czlowiek moze się rzeczy nauczyc budując dom u mnie glazurnik połozył na razie wiatrolap no i jak go tak obserbowałam to wcale to trudne nie jest. Sam powiedział, że mamy super równe wylewki, więc jest prosta sprawa. Więc na 100% kotlownia i pomieszczenie gosp. połozymy samodzielnie. Garaż by też mozna było, ale tam mam spadek kopertowy w kierunku kratki sciekowej zamontowanej na srodku garazu więc to wyzsza szkoła jazdy. W tym tygodniu zabieram sie za murowanie scianki z klinkieru w salonie zobaczymy co z tego wyjdzie. Tez mielismy sie przeprowadzać na wakacje, ale wszystko sie obsunęło Najgorsza rzecz, która nas jeszcze trzyma to brak oczyszczalni.Ale i tak ostateczny termin przeprowadzki to koniec sierpnia. No i wtedy to juz wchodzimy jak bedzie. I święta racja jak sie jest na miejscu to zawsze sie cos popchnie do przodu a tak to na 2 lub 3 godzinki nie chce sie czlowiekowi zbierać. ale się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.07.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 najgorsze jest Edit to, że dno pomału już widać na koncie i za duzo to już nie porobi się, a troszkę jeszcze zostało. mam nadzieję, że uda się jeszcze zrobić kilka koniecznych rzeczy:- ocieplenie poddasza chyba w przyszłym tygodniu około 7000zł- ocieplenie zewnątrz domu mam nadzieję, że w październiku uda się zrobić koszt minimum 15 000zł- a tak to reszta pierdołki czyli panele choć w małym pokoju, jakiś komplecik wypoczynkowy coby było na czym spać a w przyszłości przeniesie się go do salony, jakieś szafy do pokoju i chyba na korytarzu jedna albo nawet dwie, meble w kuchni, łazienka na dole odpuszczamy narazie kominkowe sprawy ze względu na kasę nie bedzie go narazie, schody na górę też narazie będą betonikowe i jeszcze pewnie wiele innych rzeczy o których narazie nie mam pewnie pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 09.07.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 witamy jestesmy pod wrażeniem budowy oraz swietnie prowadzonego dziennika,dużo się z niego uczymy i dowiadujemy nie tylko o budowaniu ale tez o kosztach czesto tu wpadamy i swietnie nam się czyta,chcielibyśmy być juz prawie przy końcu tak jak pan a tu nawet początku jeszcze nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts