Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik budowy Z14 - okolice Wieliczki

Recommended Posts

monia i marek jak wiesz przegladałem Wasz dziennik i nie mogę sie nadziwić kiedy masz na to wszystko czas, na to jeżdżenie i wogóle szukanie

ja to nawet nie mam netu w domku jeszcze co mi oszczędza kupę czasu siedzenia przy kompie, telewizor też słabo odbiera więc kolejny plus, a mimo wszystko jest czasu cały czas brakuje

Sama nie wiem kiedy mi się to udaje (TV prawie nie oglądam, to może dlatego :lol: :lol: :lol: ), no i mój syn już duży, więc też mniej absorbujący :wink: Właśnie zamówiłam i zaliczkowałam więźbę :D - udało mi się znaleźć w bardzo dobrej cenie drzewo z zimowej ścinki,piękne, bez przerostów i prawie bez sęków - cena za więźbę 700zł/m3 z dostawą, a za deski do deskowania dachu 400zł/m3 (w innych tartakach po 850zł/m3 więźby, a za deski 550zł/m3 :o ), no a biorąc pod uwagę, ze u mnie trzeba na dach 13,5m3 drzewa, to da spore oszczędności :D :D

• Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

monia i marek jak wiesz przegladałem Wasz dziennik i nie mogę sie nadziwić kiedy masz na to wszystko czas, na to jeżdżenie i wogóle szukanie

ja to nawet nie mam netu w domku jeszcze co mi oszczędza kupę czasu siedzenia przy kompie, telewizor też słabo odbiera więc kolejny plus, a mimo wszystko jest czasu cały czas brakuje

Sama nie wiem kiedy mi się to udaje (TV prawie nie oglądam, to może dlatego :lol: :lol: :lol: ), no i mój syn już duży, więc też mniej absorbujący :wink: Właśnie zamówiłam i zaliczkowałam więźbę :D - udało mi się znaleźć w bardzo dobrej cenie drzewo z zimowej ścinki,piękne, bez przerostów i prawie bez sęków - cena za więźbę 700zł/m3 z dostawą, a za deski do deskowania dachu 400zł/m3 (w innych tartakach po 850zł/m3 więźby, a za deski 550zł/m3 :o ), no a biorąc pod uwagę, ze u mnie trzeba na dach 13,5m3 drzewa, to da spore oszczędności :D :D

ojejku ale drewna to ilośc powalająca

u mnie to taka kupeczka z 5m3 chyba było

7900 to cena jeszcze w miare, ale tak jak piszesz wszystko zależy od tego ile tych mebli no i z czego.

Ja za swoje usłyszałam cene 12 000 :cry: A tez nic wymyslnego tylko szafek sporo bo zabudowa na trzech ścianach i to spora. Meble robi mi znajomy więc na pewno skóry ze mnie nie zdarł. Ale z drugiej strony jak słysze, że ludzie płacą po 20-30 tys. za połowe z tego co u mnie to mi jakos od razu lepiej. :wink:

cena za kuchnię wcale nie wysoka, zapewniam Cię :wink:

tym bardziej, że z systemem, stolikiem i całą resztą.

Nasza wyszła ponad 6 tys, a żadnych systemów nie ma :roll:

a i tak to była jedna z tańszych firm :roll:

tylko, że czekałam na meble prawie 2 miesiące....

znajomy za to samo wyskoczył mi z ceną o 2 tys wyższą...

:o :o :o :o

cena za kuchnię wcale nie wysoka, zapewniam Cię :wink:

tym bardziej, że z systemem, stolikiem i całą resztą.

Nasza wyszła ponad 6 tys, a żadnych systemów nie ma :roll:

a i tak to była jedna z tańszych firm :roll:

tylko, że czekałam na meble prawie 2 miesiące....

znajomy za to samo wyskoczył mi z ceną o 2 tys wyższą...

:o :o :o :o

no ta cena mnie powaliła bo myślałem o cenie 5000 góra i dlatego tak troszkę byłem niezadowolony

należy jeszcze dodać, że w tej cenie montaż jest wszystkiego czyli: zlew, płyta gazowa, piekarnik, mikrofala, zmywarka a może jeszcze lodówka jakbyśmy kupili taką do zabudowy więc nawet motażu jest trochę

no, to nawet sie nie zastanawiaj, bo to naprawdę nie dużo :wink:

czekamy na telefon że szkic całości będzie gotowy i jedziemy oglądnąć i wtedy zdecydujemy

narazie to mnie zastanawia bo wstawili na ścianie odługości 3,85 m tak:

narożnik jakiś potem

szafka pod płytę gazową i potem chyba

słupek na piekarnik i mikrofalę i potem

słupek na kuchnię od zabudowy a dalej jeszcze ma być ten

stolik przymocowany do ściany i wiadomo z 2 jego stron krzesełka i jakoś mi tak wychodzi, że płyta gazowa z lewej strony bedzie ograniczana ścianą słupka

nad płytą okap z filtrami bo nie ma gdzie puścić rury do komina i taki młyn tam może powstać

może się mylę zobaczymy jak będzie szkic

Gratuluję Twój dziennik jest przykładem dla wszystkich zdeterminowanych do zamieszkania u siebie. Wspaniałe tempo , kosztorys nie duży.

Może coś Ci pomoże w podjęciu decyzji mój przykład. Moja kuchnia 9 tys, bez bloomów itp. za to 7,5 m szafek wysokie cargo dużo szuflad. W zabudowie tylko zmywarka i piekarnik , lodówka wolnostojąca.

Pozdrawiam.

Gratuluję Twój dziennik jest przykładem dla wszystkich zdeterminowanych do zamieszkania u siebie. Wspaniałe tempo , kosztorys nie duży.

Może coś Ci pomoże w podjęciu decyzji mój przykład. Moja kuchnia 9 tys, bez bloomów itp. za to 7,5 m szafek wysokie cargo dużo szuflad. W zabudowie tylko zmywarka i piekarnik , lodówka wolnostojąca.

Pozdrawiam.

no własnie jeszcze nie liczyłem, ale u mnie tych metrów nie jest tak dużo napewno jest 1,8+2,6+jakieś 1,8 czyli coś około 6,2m może do 6,5m dobiłoby

narazie czekamy na ten szkic i nie możemy się doczekać

Dawno Łukasz nic nie pisałam, ale zaglądam na bieżąco :lol:

Super, ze już mieszkacie - ja nie mogę doczekać się jak już będziemy u siebie, dzieci będą spać na górze, a ja będę szalała ze szmatą i pucowała każdy kąt :lol:

Łazienka bardzo ładna - fajne kolorki i ten dekor dookoła lustra 8)

Jestem bardzo ciekawa kuchni - jak będziesz miał projekt to wklejaj :)

Ta 7900 za 6,5 m mebli to naprawdę dobra cena.

Pozdrawiam cieplutko

kasia

Dawno Łukasz nic nie pisałam, ale zaglądam na bieżąco :lol:

Super, ze już mieszkacie - ja nie mogę doczekać się jak już będziemy u siebie, dzieci będą spać na górze, a ja będę szalała ze szmatą i pucowała każdy kąt :lol:

Łazienka bardzo ładna - fajne kolorki i ten dekor dookoła lustra 8)

Jestem bardzo ciekawa kuchni - jak będziesz miał projekt to wklejaj :)

Ta 7900 za 6,5 m mebli to naprawdę dobra cena.

Pozdrawiam cieplutko

kasia

ja jak tylko mam czas też zaglądam do Ciebie oczywiście mam śledzenie włączone Twojego wątku, ale nie zawsze to działa

dzisiaj byliśmy w innej firmie co robi meble i przy nas projektowala kobita tak jak my chcemy i wyszło 10 900zł :o :o :o

to chyba faktycznie tanio te niecałe 8000 :lol: :lol: :lol:

tylko w tym projekcie będzie trochę zmian bo tam nam jakoś tak po sowjemu poustawiali a nie tak jak my chcemy więc, albo zrobią po naszemu, albo niech spadają i poszukamy innych

Witam

Gratuluję budowy i dziennika.

Bardzo fajnie Wam idzie.

Co do dziennika to bardzo mi się podoba monitoring kosztów.

Ja się poddałem po fundamentach (obecnie jestem na etapie tynków i c.o.) ale Wasze wyliczenia bardzo mi sięi przydadzą bo w zasadzie buduję systemem gospodarczym (tynki, wylewki, co i prąd robi firma a resztę sąsiad stary majster ja, ojciec i teść... no i oczywiście moja żonka).

Bardzo mnie cieszy wysokość Waszych dotychczasowych kosztów (moje będą ze 20% wyższe bo buduję większy dom z garażem w bryle) bo potwierdzają moje wyliczenia i widzę że się da.

Trzymam kciuki i powodzenia

Witam

Gratuluję budowy i dziennika.

Bardzo fajnie Wam idzie.

Co do dziennika to bardzo mi się podoba monitoring kosztów.

Ja się poddałem po fundamentach (obecnie jestem na etapie tynków i c.o.) ale Wasze wyliczenia bardzo mi sięi przydadzą bo w zasadzie buduję systemem gospodarczym (tynki, wylewki, co i prąd robi firma a resztę sąsiad stary majster ja, ojciec i teść... no i oczywiście moja żonka).

Bardzo mnie cieszy wysokość Waszych dotychczasowych kosztów (moje będą ze 20% wyższe bo buduję większy dom z garażem w bryle) bo potwierdzają moje wyliczenia i widzę że się da.

Trzymam kciuki i powodzenia

dzięki i powodzenia w dalsej budowie, niestety mi nie ma kto pomagać bo wszyscy najbliżsi oddaleni o jakieś 80km i bez sensu ich ciągać do każdej roboty

a co do sąsiada fachowca to koleś co mi robił łazienkę (w ślimaczym tempie) jak mu powiedziałem żeby zrobił wejście to powiedział że może robić ale na godziny po 20zł/h , prawie mu się roześmiałem w twarz bo strasznie on powolny jest i nie będę pozatym stał nad nim i patrzył czy robi czy nie tak że szukam dalej kogoś kto porobi mi wejście i taras

lbryndal, łazienka istne salony :) Tylko ten fliziarz psuje całą radość z kąpieli robieniem rys i nieuzasadnionymi (z punktu widzenia inwestora) żądaniami finansowymi. Ja bym mu podziękował za współpracę.

nie no rozliczyliśmy go i już mam z nim spokój, a jak będzie chciał kiedyś jeszcze coś zarobić u mnie to musi powaznie podejść do sprawy, a nie jakieś cudowanie na końcu

zapomniałem napisać, ale rysy nie ma :D :D :D :D

w sumie sprawdzaliśmy oboje i ją wyczuwałem, nie drapałem niczym bo się bałem, ale na szczęście okazało się, że to jakaś farba lub silikon bynajmniej pozbyliśmy się tego i niepotrzebnie denerwowaliśmy się :evil:

Fajnie wyszedł ten suficik w łazience. A czy między sufitem a płytkami macie tam jakąś listewkę wykańczająca bo tak to troszke wygląda na zdjęciu. Pytam bo ja tez mam sufit podwieszany w łazience i dojść nie mogę do ładu z połączeniem sufitu z płytkami. Szpachlowałam to juz chyba wa razy a i tak nie jest jeszcze tak jak byc powinno a szlifowanie tego doprowadz mnie do szału.

w tym zielonym pokoju to teraz jest zupełnie jak na łące. Myślałam, że sufit będzie biały, a tu masz niespodzianka. Jak dla mnie troszkę zbyt zielono, ale najważniejsze, że wam sie podoba :wink:

Fajnie wyszedł ten suficik w łazience. A czy między sufitem a płytkami macie tam jakąś listewkę wykańczająca bo tak to troszke wygląda na zdjęciu. Pytam bo ja tez mam sufit podwieszany w łazience i dojść nie mogę do ładu z połączeniem sufitu z płytkami. Szpachlowałam to juz chyba wa razy a i tak nie jest jeszcze tak jak byc powinno a szlifowanie tego doprowadz mnie do szału.

w tym zielonym pokoju to teraz jest zupełnie jak na łące. Myślałam, że sufit będzie biały, a tu masz niespodzianka. Jak dla mnie troszkę zbyt zielono, ale najważniejsze, że wam sie podoba :wink:

w łazience daliśmy listwę styropianową bo właśnie nie chcieliśmy tam szpachlować ze względu na wilgoć i potem jak popeka to wieczne poprawki

daliśmy listwę i jeszcze trzeba się tam pobawić małym pedzelkiem bo na białych płytkach to widać wszystko

a ten zielony pokój to miał mieć biały sufit, ale wkurzyliśmy się bo oddzielanie taśmami to jest straszna zabawa więc przemalowaliśmy sufit i jest spokój

jak powkłada się do pokoju kilka rzeczy to tej zieleni nie będzie tak dużo, myslałem że bedzie gorzej z tym kolorkiem, ale teraz jest całkiem przyjemny

no ale wiatrołap jak pomalujemy to wtedy zobaczysz :D :D :D

kolorek taki jakiś dzikie wino z duluxa za niedługo zdjęcia bo wczoraj poszedł grunt na ścianę a dzisiaj reszta

o właśnie dodam że eksperymentujemy

do gruntu dodałem trochę farby która ma być na tej ścianie i tym maluję, nie iwem czy nie robię błędu, ale trudno tak zrobiłem więc tak bedzie napewno w wiatrołapie

trzeba się liczyć z tym że tynk gipsowy pije grunt i wchłonie tez ta farbę w siebie, no ale kto nie ryzykuje ...........................