lbryndal 26.09.2008 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Kubuś jest po prostu przesłodki No i kurteczkę ma odlotową Szkoda, że całej sofki nie będzie Jeśli chodzi o oświetlenie to my jeszcze w lesie jesteśmy - jedna z grubszych rzeczy jakie nam zostały to właśnie kupić kinkiety, lampki, halogenki i takie tam inne elektryczności Pozdrawiam, kasia sofka będzie cała tylko że Kuba już na niej spał i nie chciałem żeby się obudził od błysku flesza my z lampami to tak powoli się zaopatrujemy bo jeszcze nie wiemy co by gdzie pasowało, więc jak gdzieś widzimy coś co nam odpowiada to kupujemy i na korytarz widzieliśmy taki fajny duży prostokątny plafon, który będzie pasował do prostokątnego korytarza (chyba) tylko że czekamy bo zamówili je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.09.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam po weekendzie. Mam pytanie w jaki sposób podłączałś rurę kanalizacyjną do szamba. tzn czym wierciłeś dziure w tym kręgu i czy zakładalęś to na tej gumowej uszczelce tzw trapera czy jakos tak. A może do tego jest jakaś inna? Maż może jakąś fotkę z tych prac?. Pytam bo dzisiaj montuję studzienkę na deszczówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.09.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Hej Łukasz Jak tam żonka - przekonana do kozy???? Pokaż jej może piecyki kominkowe tutaj: http://www.romotop.pl/piece-piecyki/ http://dovre.com.pl/?mod=tf&id=piecyki_na_drewno_nowoczesne Pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.09.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam po weekendzie. Mam pytanie w jaki sposób podłączałś rurę kanalizacyjną do szamba. tzn czym wierciłeś dziure w tym kręgu i czy zakładalęś to na tej gumowej uszczelce tzw trapera czy jakos tak. A może do tego jest jakaś inna? Maż może jakąś fotkę z tych prac?. Pytam bo dzisiaj montuję studzienkę na deszczówkę. wykułem w kręgu otwór i wprowadziłem tam rurę, a następnie obkleiłem ją zaprawą żeby tamtędy nie lała się woda do środka jak znajdę zdjęcie to wkleję tylko to znalazłem, a dokładniejsze mam w domu to jak nie zapomnę to wieczorem wkleję a może byc już za późno wtedy pewnie http://images29.fotosik.pl/249/ebe3eb78da20eb34med.jpg nynajmniej ta rura wchodzi w ten kręg betonowy i kończy się tak w połowie średnicy kręgu, dzięki czemu ścieki nie spływają po kręgu do szamba tylko wpadają prosto do szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.09.2008 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Hej Łukasz Jak tam żonka - przekonana do kozy???? Pokaż jej może piecyki kominkowe tutaj: http://www.romotop.pl/piece-piecyki/ http://dovre.com.pl/?mod=tf&id=piecyki_na_drewno_nowoczesne Pozdrawiam, kasia narazie temat kozy odłożony są ważniejsze sprawy na tapecie - ocieplenie z zewnątrz, wejście do domu i taras no i wiadomo pociągnie to trochę kasy, a przez to nie wiem czy wystarczy na inne bajery kasa się kończy, a masa rzeczy jeszcze została do zrobienia, koza czy kominek to dla nas bajer taki który kosztuje trochę, ale nie jest konieczny więc kiedyś kiedyś może i będzie, ale narazie musimy się wstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ok dzieki. czyli nie trzeba żadnej uszczeliki. A kułeś pewnie jakimś młotem bo to cholerstwo strasznie grube też wyprowadzę rure do połowy kręgu i zastanawiam sie nawet czy nie założyć tam nawet kolanka 90 stopni bo wtedy to już na bank leci na dół a nie pościankach. Tylko wtedy o ile dobrze pamietam prawa fizyki to woda nie wleje sie do rury pcv tylko będzi zpełniać kręgi do samej góry. Nie wiem czy dobrze myslę bo fizyka to nie mój konik no i nie wiem czy to dobrze bo gdzie mi wtedy wybije wode jak bedzie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.09.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ok dzieki. czyli nie trzeba żadnej uszczeliki. A kułeś pewnie jakimś młotem bo to cholerstwo strasznie grube też wyprowadzę rure do połowy kręgu i zastanawiam sie nawet czy nie założyć tam nawet kolanka 90 stopni bo wtedy to już na bank leci na dół a nie pościankach. Tylko wtedy o ile dobrze pamietam prawa fizyki to woda nie wleje sie do rury pcv tylko będzi zpełniać kręgi do samej góry. Nie wiem czy dobrze myslę bo fizyka to nie mój konik no i nie wiem czy to dobrze bo gdzie mi wtedy wybije wode jak bedzie za dużo? młotem kułem bo faktycznie grube ścianki tego kręgu były, a miałem pożyczony to mogłem się pobawić, 10 minut i gotowe było z kanalizacji woda powoli wypływa więc kolanka nawet nie musiałem dawać a co do wypełniania to u mnie jak zapełni się zbiornik 10m3 do samiutkiej góry to wtedy może cofnąć ścieki rurą do czego nie wolno dopuścić oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 03.10.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Fajne te wizualizacje W jakim programie się takie cuś robi??? Trudne to??? Bez kuchniowych wpadek się nie da Powiedz mi Łukasz czy w tym dolnym rogu kuchni od zlewu po prawej jest szafka? Jeśli tak to jaki tam jest dostęp? Ogólnie to dużo półeczek zmieściłeś w tej nie za dużej kuchni Mi coraz bardziej zaczynają się podobać ciemne kuchnie z jasnym blatem - są takie eleganckie i klasyczne Czekam z niecierpliwością na okap i szafkę w rogu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.10.2008 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Fajne te wizualizacje W jakim programie się takie cuś robi??? Trudne to??? Bez kuchniowych wpadek się nie da Powiedz mi Łukasz czy w tym dolnym rogu kuchni od zlewu po prawej jest szafka? Jeśli tak to jaki tam jest dostęp? Ogólnie to dużo półeczek zmieściłeś w tej nie za dużej kuchni Mi coraz bardziej zaczynają się podobać ciemne kuchnie z jasnym blatem - są takie eleganckie i klasyczne Czekam z niecierpliwością na okap i szafkę w rogu Pozdrawiam kasia wizualizacje to robione w programie nie do tego stworzonym dlatego takie trochę "inne" (Solid Edge) czy trudno ? no dla mnie proste zarówno w jednym rogu jak i drugin jest szafka narożna do której jest dostęp fatalny za pomocą jednych drzwiczek pewnie jakiś system by tam pomógł, ale narazie nie myślimy o tym właśnie dobrze to ujęłaś dużo półeczek zmieściliśmy i narazie połowa jest pusta bo nie ma co włożyć pewnie z czasem się jeszcze coś nazbiera, ale miejsca jest trochę na różne rzeczy i z tego jesteśmy zadowoleni okap nadal nie wybrany bo dopiero jak będzie ta szafka to chcemy to zmierzyć i zastanowić się jakiej szerokości będzie najbardziej pasował pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.10.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Widzę, ze kuchnia już zagospodarowana Z Kuby niezły przystojniaczek rośnie, oj będzie się od dziewczyn odganiał Nie zastanawiałeś się, żeby zamiast listew przy blacie dać jedynie bezbarwny silikon Łukasz jak to jest czy można podpisać umowę o wywóz śmieci jeśli budynek jest nieodebrany??? Ma to jakieś znaczenie? Pozdrówki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.10.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Widzę, ze kuchnia już zagospodarowana Z Kuby niezły przystojniaczek rośnie, oj będzie się od dziewczyn odganiał Nie zastanawiałeś się, żeby zamiast listew przy blacie dać jedynie bezbarwny silikon Łukasz jak to jest czy można podpisać umowę o wywóz śmieci jeśli budynek jest nieodebrany??? Ma to jakieś znaczenie? Pozdrówki, kasia no kuchnia powoli nabiera wygladu choć jeszcze na okno coś trzeba dać i kilka rzeczy tybu chlebownik trzeba kupić Kuba hmmmmm narazie jestem niewyspany bo o 3.20 wstał i kazał się nieść do kuchni chyba mu się tak spodobała , że zapragnął tam iść w nocy i nie było zmiłuj dostał bułkę w zęby bo coś tam o jedzeniu wspomniał na dokładkę sok i dopiero położył się między nami (o łóżeczku też nie było mowy) zamiast listew silikon odpada bo są różnej szerokości szczeliny i wygladałoby to dziwnie trochę, a listwy są takie ciut za duże muszę ich popytać czy są jakieś mniejsze możliwe do założenia choć te mi się podobają zonie mniej a co do śmieci to ja nie mówiłem oni nie pytali więc chyba odbiór domu nie jest potrzebny bo w sumie to i po co przecież w trakcie budowy też może się chce oddawać śmieci im to napewno nie będzie przeszkadzało, kolejny klient to idąca za nim kasa przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.10.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 witamwidzę, że kuchnia już prawie gotowa. Wyszło całkiem fajnie. Troszke ten efekt psuje mi to, że wszystkie szafki macie w środku białe (tak sie dopatrzyłam na zdjeciach). Czy nie tajemnicą jest ile zapłaciliście za te mebelki? możesz mi podać namiary na gości, którzy robili ci poddasze i napisz po ile. jestes z nich zadowolony, wyszło ok?. A i napisz czy cena obejmowała szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.10.2008 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 witam widzę, że kuchnia już prawie gotowa. Wyszło całkiem fajnie. Troszke ten efekt psuje mi to, że wszystkie szafki macie w środku białe (tak sie dopatrzyłam na zdjeciach). Czy nie tajemnicą jest ile zapłaciliście za te mebelki? możesz mi podać namiary na gości, którzy robili ci poddasze i napisz po ile. jestes z nich zadowolony, wyszło ok?. A i napisz czy cena obejmowała szpachlowanie. Prawie robi wielką różnicę, ale faktycznie już nie dużo zostało do zrobienia i cały czas czekamy na resztę pierdółek do mebli i ten stół - zobaczymy czy podołają temu co chceliśmy - a cena no tajemnicą nie jest i za niedługo jak skończą i wypłacimy resztę pojawi się w dzienniku - 7900 ci od ocieplenia poddasza chyba zrobili to dobrze choc nie mam jakiegoś dużego doświadczenia w tej materii więc tak tylko mówię z doświadczenia mojego i kolegi co to oglądał i który się trochę zna. szpachlowanie ?? a to jeszcze trzeba szpachlować to ? znaczy się zaszpachlowali łączenia płyt i przy kontakcie ze ścianą i te wszystkie miejsca w których były przykręcane płyty więc jeśli to jest ot szpachlowanie to robili to. kazali nam tylko impregnatem pociagnąć, żeby wilgoci nie ciągnęły za bardzo ja płaciłem po 35/m2, ale potem dowiedziałem się, że kolesie robią u innego kolesia (jako podwykonawcy, on ma swoją ekipę, ale bierze wiecej robót i im podsyła płacąc im okresloną kwotę, nie pytałem jaką bo co się bedę stresował) i on na nich napewno zarabia. telefon do kolesia który to robił a tym samym może to wykonać za niższą pewnie kasę podeślę na priv i jak chcecie to zapraszam do Nas pooglądacie i ocenicie sami czy zrobili dobrze czy nie, narazie (tfu tfu tfu) nie peka nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 no widzisz a u nas juz pęka scianka, którą robili na dole. A na górze to nie powiem bo nie szpachlowali więc peknięć nie ma. Odwiedzić penie Was odwiedzimy, ale nie wiem kiedy bo na razie kompletnie brak czasu. Może jak zima nastanie to będzie więcej czasu. A Was też zapraszamy na jakąś coffe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.10.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 no widzisz a u nas juz pęka scianka, którą robili na dole. A na górze to nie powiem bo nie szpachlowali więc peknięć nie ma. Odwiedzić penie Was odwiedzimy, ale nie wiem kiedy bo na razie kompletnie brak czasu. Może jak zima nastanie to będzie więcej czasu. A Was też zapraszamy na jakąś coffe mieszkacie już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 13.10.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 twoja ekipa od poddasza zaklepana. Cos mi napomkneli, że w sobotę montują u ciebie drzwi no i widzę, że są. Widzę, że spore koszty były tego tarasu i schodów. A jeszcze trzeba to obłożyc jakimis płytkami . Dlatego ja na 100% zdecydowałam sie na kostke brukową. Bo zważywszy, że biorą 100/m2 to wyjdzie na pewno taniej i od razu jest wykończony. Mnie udało się pomalować sufity w salonie i jadalni i dzis ruszam z kolorkiem na ściany. Zalaliśmy też fundament pod murek do schodów wejściowych, ale były przejścia... zamówilismy jednego "wujaszka" do pomocy no i przyszedł ten ..tego w stanie wskazującym i nie nadawał sie do roboty . No i musielismy oboje z małżem machać łopatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.10.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 twoja ekipa od poddasza zaklepana. Cos mi napomkneli, że w sobotę montują u ciebie drzwi no i widzę, że są. Widzę, że spore koszty były tego tarasu i schodów. A jeszcze trzeba to obłożyc jakimis płytkami . Dlatego ja na 100% zdecydowałam sie na kostke brukową. Bo zważywszy, że biorą 100/m2 to wyjdzie na pewno taniej i od razu jest wykończony. no koszt wyszedł taki i dlatego to odnotowałem, żeby inni widzieli bo faktycznie z kostki byłoby taniej ale nie wiem czy widać jakie u nas są poziomy jest trochę wysoko i z kostki to usypało by się podłoże i na tym połozyło kostkę, a boki to obłożyło pewnie krawężnikami i resztę obsypało ziemią może i to by wglądało ok, ale mi jakoś to nie podchodziło narazie i tak nic nie będziemy na tym trasie i wejściu robili niech stoi sobie tak drzwi zamontowali wydaje mi się, że solidnie i wszystko ok zrobione był mały incydent bo zabrakło im pianki i ustawili drzwi i pojechali po nią, a ja przechodziłem obok i patrzę a one naodwrót i całe szczęście że pojechali bo tak to by pianką objechali i by było po frytkach a tak to powiedziałem że naodwrót i raz dwa i zrobili tak jak miało być wzięli małą kasę i z tego jestem zadowolony bo nie będę pisał nawet ile powiedzieli za montaż we Wieliczce w firmie dialog u których kupowałem te drzwi montaż x + podcięcie y+ obróbka z = DUŻO ZA DUŻO oni to zrobili za pół ceny i wszystko ładnie obrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.10.2008 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Mnie udało się pomalować sufity w salonie i jadalni i dzis ruszam z kolorkiem na ściany. Zalaliśmy też fundament pod murek do schodów wejściowych, ale były przejścia... zamówilismy jednego "wujaszka" do pomocy no i przyszedł ten ..tego w stanie wskazującym i nie nadawał sie do roboty . No i musielismy oboje z małżem machać łopatami. oj coś o tych przejściach to ja wiem ci kolesie co robili ten taras u mnie to ojciec z synem ojciec poszedłna czwartek piątek do sąsiada mojego pomagać robić dach (rok blacha leżała na założenie bo koleś klimatowy i nie mógł znaleźć czasu i pogoda zawsze dla niego nie była odpowiednia) w czwartek jak skończyli to oczywiście polała się gorzałka i dziadek na lekkim cyku przyszedłzabrał sie z synem i pojechali, ale w piątek to już dał w palnik tak konkretnie, że nie mógł ustać na nogach, we dwóch go odprowadzali do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.10.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 dawno mnie nie było, ale za to miałam co poczytać i pooglądać domek pięknieje w oczach, widzę, że już i kuchnia jest w większej mierze... i drzwi macie.. bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.10.2008 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 dawno mnie nie było, ale za to miałam co poczytać i pooglądać domek pięknieje w oczach, widzę, że już i kuchnia jest w większej mierze... i drzwi macie.. bardzo ładne no staramy się jak tylko możemy narazie żyjemy w domu "bez klamek" nie ma czasu jechać i kupić, ale moze jutro w końcu pojedziemy i coś wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts