edit-blondi 06.11.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 widzę, że i kolorek macie... mnie tynkarze i sprzedawca tynków odradzili gruntowanie jesli nie kładziemy tynku. Podobno jak sie ten grunt zabrudzi to trzeba gruntować jeszcze raz bo tynk sie nie chce trzymać. ile w tym prawdy to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 08.11.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam serdecznie. Już od roku obserwuję Twoja budowę- to moja lektura obowiązkowa Gratuluje że tak szybko udało Ci się wybudować z14!!! Jestem pełna podziwu!!! Mam nadzieje że niebawem i moja rodzina zamieszkam w z14! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.11.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 widzę, że i kolorek macie... mnie tynkarze i sprzedawca tynków odradzili gruntowanie jesli nie kładziemy tynku. Podobno jak sie ten grunt zabrudzi to trzeba gruntować jeszcze raz bo tynk sie nie chce trzymać. ile w tym prawdy to nie wiem. ja trafiłem na sprzedawców i wykonawcę którzy twierdzili, że gruntowanie obowiązkowo bo przez zimę namoknie klej do siatki i pod wpływem mrozu może się zrobić dziadostwo oczywiście mówili też, że w przyszłym roku przed pucem może trzeba będzie jeszcze raz przegruntować - zobaczymy wiadomo 500zł nie chodzi piechotą, ale i tak jeszcze nie jesteśmy zdecydowani na kolor i w przyszłym roku będzie decyzja - wstępnie coś tam wybraliśmy, weźmiemy próbkę i zrobimy kawałeczek na ścianie, ale to dlatego, że grunt wyszedł jasno, a na próbce wyglądało to troszkę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.11.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam serdecznie. Już od roku obserwuję Twoja budowę- to moja lektura obowiązkowa Gratuluje że tak szybko udało Ci się wybudować z14!!! Jestem pełna podziwu!!! Mam nadzieje że niebawem i moja rodzina zamieszkam w z14! Pozdrawiam mam nadzieję, że dobrze się czyta staram sie pisać konktrety, które mogą być komuś pomocne co do szybkości to można byłoby jeszcze szybciej (kilka spraw odwlekłem, kilka przegapiłem, pogoda, terminy ekip itp.), ale wszystko poszło i idzie planowo więc jestem zadowolony co do Waszego budowania to mam nadzieję, że o Waszym budowaniu poczytam w dzienniku powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.11.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Hej Łukasz Znowu jestem pod wrażeniem ostatecznej kwoty Jak skończyć swój dom to proponuje wybudować prosty dom na sprzedaż - niezłą kaskę możesz zgarnąć Fajnie, że chatka ocieplona Jaki kolor tynku planujecie??? No i co z kozą? Coś wybraliście??? Pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.11.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Hej Łukasz Znowu jestem pod wrażeniem ostatecznej kwoty Jak skończyć swój dom to proponuje wybudować prosty dom na sprzedaż - niezłą kaskę możesz zgarnąć Fajnie, że chatka ocieplona Jaki kolor tynku planujecie??? No i co z kozą? Coś wybraliście??? Pozdrawiam, kasia dzięki jakbym miał gotówkę to można by się tak bawić bo faktycznie zarobiłoby się na tym narazie ciepło zobaczymy co będzie jak będą mrozy planujemy jakiś taki żółty, intensywniejszy niż to co wyszło z gruntu taki żywy żółty Bez kozy mamy strasznie ciepło a podłogówki powyłączane bo był upał no i oczywiście brak kasy wymusza odczekanie zakupu chyba kozy bo jeszcze nie wybraliśmy rozwiązania ale już takie ciche plany snuję na ścianę wyłożoną jakimś kamieniem i koza przy niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.11.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 no, pięknie się domek prezentuje podbitka bardzo ładnie zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 10.11.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 no, pięknie się domek prezentuje podbitka bardzo ładnie zrobiona no nie ukrywam, że nam się też podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 12.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witaj - widze ,że nie marnujesz czasu i ociepliłeś dom. Ja zastanawiałam sie też nad ociepleniem, ale mi odradzano ,że jeżeli mi sie nie spieszy, to żeby odczekać do wiosny.Bo za dużo tynku w ciągu 1 roku to podobno nie jest za dobrze. Najpierw niech wyschną wewnatrz , a pózniej zrobi się na zewnatrz.Pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.11.2008 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witaj - widze ,że nie marnujesz czasu i ociepliłeś dom. Ja zastanawiałam sie też nad ociepleniem, ale mi odradzano ,że jeżeli mi sie nie spieszy, to żeby odczekać do wiosny.Bo za dużo tynku w ciągu 1 roku to podobno nie jest za dobrze. Najpierw niech wyschną wewnatrz , a pózniej zrobi się na zewnatrz. Pozdrawiam maria u mnie tynki schły do listopada wystarczy im a w zimie to nie wypłaciłbym się za węgiel dlatego mus było ocieplić domek a co powiecie na tych co na mury nie otynkowane kładą ocieplene zewnątrz ? widziałem juz nie jeden taki domek i widać też się da tylko bedzie potrzebne wietrzenie konkretne pewnie i tyle więc nie ma co się bać chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 12.11.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 lbryndal, jak pisałem wcześniej w swoich komentarzach, zrezygnowaliśmy z prowadzenia dziennika po pewnych nie miłych komentarzach związanych z jego prowadzeniem. Od razu zaznaczam, że nie były to komentarze z forum, ponieważ tu spotykaliśmy się jedynie z wielką życzliwością. Dlatego nowych zdjęć i opisów nie będzie, ale zawsze służymy wszelkimi informacjami i zdjęciami prywatnie i rzecz jasna nie znikamy z forum, nadal czytamy, komentujemy i odpowiadamy. Twój domek palce lizać Elewacja i podbitka piękne! I fajnie wyglądają te światełka na ganku. U nas doszły drzwi zewnętrzne, które zamówiliśmy już dawno i które leżały i czekały gotowe aż wyschną nam wylewki. Teraz uznaliśmy, że już pora na nie i w poniedziałek goście zamontowali je. Uważamy nieskromnie, że są cudne, szczególnie witrażyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.11.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 lbryndal, jak pisałem wcześniej w swoich komentarzach, zrezygnowaliśmy z prowadzenia dziennika po pewnych nie miłych komentarzach związanych z jego prowadzeniem. Od razu zaznaczam, że nie były to komentarze z forum, ponieważ tu spotykaliśmy się jedynie z wielką życzliwością. Dlatego nowych zdjęć i opisów nie będzie, ale zawsze służymy wszelkimi informacjami i zdjęciami prywatnie i rzecz jasna nie znikamy z forum, nadal czytamy, komentujemy i odpowiadamy. Twój domek palce lizać Elewacja i podbitka piękne! I fajnie wyglądają te światełka na ganku. U nas doszły drzwi zewnętrzne, które zamówiliśmy już dawno i które leżały i czekały gotowe aż wyschną nam wylewki. Teraz uznaliśmy, że już pora na nie i w poniedziałek goście zamontowali je. Uważamy nieskromnie, że są cudne, szczególnie witrażyk no jak widać różnie bywa ja prawdę mówiąc nie zwracam uwagi na komentarze innych (które oczywiście są a jak) - no bo co ich to obchodzi co ja robię w swoim czasie, jak prowadzę dziennik to swój czas tracę nie ich nie doczytałem w komentarzach, że nie będzie więcej zdjęć strasznie szkoda widać macie Swojke powody i już no a czy nie dałoby się co jakiś czas wstawić zdjęcia Waszego domku u mnie w dzienniku ?? no piszesz o witrażyku a ja taki ciekawy jestem wstaw u mnie nikt nie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 13.11.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 no a czy nie dałoby się co jakiś czas wstawić zdjęcia Waszego domku u mnie w dzienniku ?? no piszesz o witrażyku a ja taki ciekawy jestem wstaw u mnie nikt nie zobaczy ja jestem jak najbardziej za! jak to mówią: i wilk syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 13.11.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 lbryndal i Kate_Sz, co ma się nie dać Będą niedługo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.11.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 lbryndal i Kate_Sz, co ma się nie dać Będą niedługo! extra czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.11.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 u nas odbiór kominiarski kosztował 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.11.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 u nas odbiór kominiarski kosztował 150zł już się dowiedziałem od drugiergo i bierze 207zł więc jednak można w normalnej cenie to wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 17.11.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Te parapety to chyba zewnetrzne , z czego je masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.11.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Te parapety to chyba zewnetrzne , z czego je masz ? parapety z marmuru syntetycznego no i oczywiście że zewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.11.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No fajne te parapety ,mnie by sie też takie przydały, ale muszę na to jeszcze zaczekać. Narazie czekaja mnie inne wydatki , chociazby np. wew.parapety płytki,paneli itd... długa lista zakupów przed mną.musze Ci pogratulować ułożenia desek.My też to już zrobiliśmy. A dodatkowa właściewie 2razy , bo jak okazało sie ,popęłniliśmy błąd i ułozliśmy prawie w tym miejscu, gdzie mieli kopac na gaz. Więc od nowu było układanie . pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts