lbryndal 13.01.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 O widzę że rozmowa się rozkręciła A u mnie styropian 15 a na poddaszu na razie tylko 15 welny (resztę chłopaki dołożą jak do mnie w lutym wrócą). Z głównych nieszczelności to mogę wymienić drzwi wejściowe własnej roboty Aha - na razie jadę na "ręcznym" (bez żadnego sterownika pogodowego). Po prostu ustalam temperaturę na wyjściu z pieca. A ile będzie kosztować te 400m3 to jeszcze nie wiem. Poczekam na fakturę. Ale pewnie ze 700zł pójdzie. Ale pocieszam się że to w pierwszym sezonie tak ... Apropo okien to mam z Oknoplusa i w umowie mam chyba tylko jedną regulację. Goście sugerowali żeby zrobić to na końcu. domek ocieplony OGC i widzę niekiedy jak jadę rano tamtędy że się świeci w oknach, działasz ostro ? domek wygrzałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 13.01.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 GRATULACJE Z POWODU ODDANIA DOMKU !! Jeszcze trochę zabawy z dokumentami i już masz spokój. Zostanie tylko powolutku dopieszczać U mnie działa ostro fliziarz. O 07:00 rano to już chyba zaczyna. A dom się wygrzał. Już tak nie paruje ta woda. Wsadziłem do środka termometr no i dzisiaj wieczorem pokazywał 20C w salonie. Aż poprzykręcałem podłogówkę na zaworach przy rozdzielaczach. Spalanie gazu też trochę spadło. Teraz jest gdzieś na poziomie 25m3 na dobę. To jeszcze o dużo za dużo ale już tak nie boli jak wartości typu 35m3 na dobę ... W lutym chłopaki mają robić poddasze. Tak że na wiosnę już będzie coś widać. Może kiedyś też się wprowadzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.01.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 GRATULACJE Z POWODU ODDANIA DOMKU !! Jeszcze trochę zabawy z dokumentami i już masz spokój. Zostanie tylko powolutku dopieszczać U mnie działa ostro fliziarz. O 07:00 rano to już chyba zaczyna. A dom się wygrzał. Już tak nie paruje ta woda. Wsadziłem do środka termometr no i dzisiaj wieczorem pokazywał 20C w salonie. Aż poprzykręcałem podłogówkę na zaworach przy rozdzielaczach. Spalanie gazu też trochę spadło. Teraz jest gdzieś na poziomie 25m3 na dobę. To jeszcze o dużo za dużo ale już tak nie boli jak wartości typu 35m3 na dobę ... W lutym chłopaki mają robić poddasze. Tak że na wiosnę już będzie coś widać. Może kiedyś też się wprowadzę ... no to powoli do przodu i tak trzymać dzięki za gratulacje - do finału to jeszcze dużo zostało i wewnątrz i na zewnątrz, ale powoli może się to kiedyś zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Hejka Łukasz Gratuluję odbioru!!!!!!!!! Ja czekam na numer budynku i też składam wszystkie papiery Powiedz mi pytali się ciebie czy mieszkasz, czy coś takiego... Bo taki odbiór to czysta formalność i nikt do domu nie przychodzi.....podobno Jak było u Ciebie????? pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.01.2009 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Hejka Łukasz Gratuluję odbioru!!!!!!!!! Ja czekam na numer budynku i też składam wszystkie papiery Powiedz mi pytali się ciebie czy mieszkasz, czy coś takiego... Bo taki odbiór to czysta formalność i nikt do domu nie przychodzi.....podobno Jak było u Ciebie????? pozdrawiam, kasia kierownik budowy złożył wszystkie dokumenty a ja po 21 dniach odebrałem papier i tyle tego było a świadectwo energetyczne masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.01.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 kierownik budowy złożył wszystkie dokumenty a ja po 21 dniach odebrałem papier i tyle tego było a świadectwo energetyczne masz ? No to super, też bym tak chciała A z tym świadectwem energetycznym to sama nie wiem. W nadzorze jakaś babka powiedziała, że muszę to mieć, natomiast kierownik, dwa dni później powiedział, że nic takiego nie jest wymagalne, że rozmawiał z inspektorem w PINB że to bubel prawny i że nic mam nie załatwiać. Będzie jutro u mnie więc się dowiem Pozdróweczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.01.2009 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 kierownik budowy złożył wszystkie dokumenty a ja po 21 dniach odebrałem papier i tyle tego było a świadectwo energetyczne masz ? No to super, też bym tak chciała A z tym świadectwem energetycznym to sama nie wiem. W nadzorze jakaś babka powiedziała, że muszę to mieć, natomiast kierownik, dwa dni później powiedział, że nic takiego nie jest wymagalne, że rozmawiał z inspektorem w PINB że to bubel prawny i że nic mam nie załatwiać. Będzie jutro u mnie więc się dowiem Pozdróweczki, kasia dzięki na szczęście się udało i obyło isę bez wizyty kontrolerów mieszają żeby nam tylko dołożyć obowiązków i uszczuplić portfele nasze, a innych napełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 19.01.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Z zapartym tchem śledzę Twój dziennik zwłaszcza wydatki i jestem pod wrażeniem! Gratuluję odbioru i legalnego zamieszkania, dobrze, że obyło się bez kontroli, słyszałam, że właśnie zimą najlepiej zgłaszać budynek do odbioru bo nie chce się urzędasom jeździć Boszsz... my dobiero ruszamy ze ścianami, jak mrozy trochę odpuszczą. Już bym chciała mieć chociaż stan zamknięty, coby było widać gdzieś tą naszą wydaną kasę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.01.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Z zapartym tchem śledzę Twój dziennik zwłaszcza wydatki i jestem pod wrażeniem! Gratuluję odbioru i legalnego zamieszkania, dobrze, że obyło się bez kontroli, słyszałam, że właśnie zimą najlepiej zgłaszać budynek do odbioru bo nie chce się urzędasom jeździć Boszsz... my dobiero ruszamy ze ścianami, jak mrozy trochę odpuszczą. Już bym chciała mieć chociaż stan zamknięty, coby było widać gdzieś tą naszą wydaną kasę.... dzięki dzięki oczywiście fajnie mieszka się legalnie, ale jeszcze kupa rzeczy zostało do zrobienia, meldunki nowe papiery itp. masa papierów m.in. do banku i Bóg wie co jeszcze 1,5 roku temu jak zaczynałem miałem podobnie robi się ciepło więc może już niedługo zaczniecie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 20.01.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Gratulacje! Ja też już po odbiorze - dziś jadę po papierki. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.01.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Gratulacje! Ja też już po odbiorze - dziś jadę po papierki. Pozdrowionka no to też Gratuluję ! widzę, że nie tylko ja chciałem uciec od świadectwa energetycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.01.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 jeszcze coś ?????? nie stary, teraz już zostało Ci się tylko cieszyć chatą. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 26.01.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 jeszcze coś ?????? nie stary, teraz już zostało Ci się tylko cieszyć chatą. Gratuluję! dzięki cieszyć się cieszę, ale ten kredyt wkurza jeszcze 29 lat i chata będzie tylko moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.01.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 jeszcze 29 lat pfffff. co to było... 29 lat to jak pierdnięcie w mąkę. Akurat jak skończysz spłacać to Ci potomek przyprowadzi synową a starych umieści w domu spokojnej starości "Jesienny brzask" Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 26.01.2009 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 jeszcze 29 lat pfffff. co to było... 29 lat to jak pierdnięcie w mąkę. Akurat jak skończysz spłacać to Ci potomek przyprowadzi synową a starych umieści w domu spokojnej starości "Jesienny brzask" Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 27.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 zawsze można jeszcze celować w kumulację lotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.01.2009 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 zawsze można jeszcze celować w kumulację lotka celowałem nie jeden raz i niestety nie udało się - chyba jestem skazany na pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 28.01.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 pewnie nie będę oryginalna jesli powiem, że jak też nieraz próbowałam szczęścia i nic....., ale fajnie byłoby chodzić do pracy TYLKO dla przyjemności i wtedy, kiedy miałoby się na to ochotę no i te 5 słów do szefa: "teraz to mi to lotto" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.01.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 pewnie nie będę oryginalna jesli powiem, że jak też nieraz próbowałam szczęścia i nic....., ale fajnie byłoby chodzić do pracy TYLKO dla przyjemności i wtedy, kiedy miałoby się na to ochotę no i te 5 słów do szefa: "teraz to mi to lotto" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 31.01.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 pewnie nie będę oryginalna jesli powiem, że jak też nieraz próbowałam szczęścia i nic....., ale fajnie byłoby chodzić do pracy TYLKO dla przyjemności i wtedy, kiedy miałoby się na to ochotę no i te 5 słów do szefa: "teraz to mi to lotto" :lol: ...P.S - poważnie szukam kogopś kto temu ...mojemu....by to powiedział !!! widok wnerwionego pryncypała...BEZCENNE !!! P.S - powodzenia w urządzaniu byle do wiosny i ostro ruszam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts