lbryndal 31.01.2009 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 byle do wiosny i ostro ruszam dalej... no czekam cały czas, a wiosna już tuż tuż a co będziecie teraz robili ? jak przedstawia się harmonogram na 2009 rok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 u mnie harmonogram jest taki: 1. ogrodzenie, 2. podbitka, 3. tynk 4. kostka brukowa 5. zagospodarowanie zieleni. Taki jest harmonogram, ale jak nie trafie w kumulację Lotto to na 100% cos z tego harmonogramu odpadnie Łukasz a kiedy jakaś oficjalna parapetówa no bo ty juz legalnie w swojejchatce zamieszkujesz no i zgodnie z papierami budowę zakończyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 02.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 u mnie natomiast: 1. czekamy na mapę do celów projektowych 2. czekamy na wyłączenie działki z produkcji rolnej 3. czekamy na pozwolenie na budowę 4. czekamy na chętnego na kupno mieszkania ( coby fundusze na rozpoczęcie budowy zdobyć) czy ktoś zauważył pewną "powtarzalność" słowa na CZ...???? 5. jak sił starczy to budujemy.... Łukasz a kiedy jakaś oficjalna parapetówa no bo ty juz legalnie w swojejchatce zamieszkujesz no i zgodnie z papierami budowę zakończyłeś się do pytania podłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.02.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 u mnie natomiast: 1. czekamy na mapę do celów projektowych 2. czekamy na wyłączenie działki z produkcji rolnej 3. czekamy na pozwolenie na budowę 4. czekamy na chętnego na kupno mieszkania ( coby fundusze na rozpoczęcie budowy zdobyć) czy ktoś zauważył pewną "powtarzalność" słowa na CZ...???? 5. jak sił starczy to budujemy.... Łukasz a kiedy jakaś oficjalna parapetówa no bo ty juz legalnie w swojejchatce zamieszkujesz no i zgodnie z papierami budowę zakończyłeś się do pytania podłączam oj jeszcze kilka rzeczy pasowałoby zrobić i na wiosnę jak zrobi się ciepło i rozpocznie sezon grilowy to może będzie można jakieś parapetówki odstawiać u mnie harmonogram przewiduje zrobienie: - izolacja fundamentów + drenaż (materiały prawie są, robota własna - piękny urlop będzie ) - niwelacja terenu - tynk na domku i pewnie wtedy się kasa skończy a jeszcze by pasowało - opaska z jakiej kostki naokoło domu + podjazd + chodniczki - jakie płytki na tarasie i przy wejściu - ogród doprowadzić do ładu, trawkęposiać kosiarkę kupić - no i ogrodzenie zrobić - to trzeba przeliczyć bo albo siatka albo stemple jako słupki i deski takie prosto z tartaku widziałem przy jednym domku i wyglądało fajnie tylko ciekawe ile takie coś kosztuje jest takie drewniane ogrodzenie przy domu jak się jedzie w stronę Dobczyc i podjeżdża pod górkę w Rożnowej po lewej z tyłu za sklepem jest taki nowy budynek (ładny domek) i całość z działką ogrodzone właśnie drewnem trzeba siętam zaczaić i popatrzeć jak to zrobione jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 03.02.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 nieee...nooo...to u mnie harmonogram nieco prościej się przedstrawia! po 1-budować po 2-budować po 3-budować ...ale co ja tam wam będę...jak wy {no przynajmniej już w większości}-macie ten etap za sobą...ale jak tak spojrzę na tych co przed to i jest powód do wytchnienia ...że się pewne{te najbardziej wkurzające - papierkowe} sprawy ma za sobą...no i jakby nie było to mój dom ma 85 cm wysokości Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.02.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Cześć Łukasz Bardzo ładne łóżko Jeśli chodzi o jego kształt to mamy podobne Na komódkę też kiedyś u nas przyjdzie czas Zważywszy na to, że my nigdy nie mieliśmy łóżka z prawdziwego zdarzenia (zawsze spaliśmy na wersalkach lub materacach) to dla nas prawdziwy wypasik Życzę dobrych snów Pozdróweczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.02.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Cześć Łukasz Bardzo ładne łóżko Jeśli chodzi o jego kształt to mamy podobne Na komódkę też kiedyś u nas przyjdzie czas Zważywszy na to, że my nigdy nie mieliśmy łóżka z prawdziwego zdarzenia (zawsze spaliśmy na wersalkach lub materacach) to dla nas prawdziwy wypasik Życzę dobrych snów Pozdróweczki, kasia jeszcze niedawno materac był na podłodze, a teraz ciut inaczej - trzeba się przyzwyczaić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.02.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mam jeszcze pytanko.Czy tym węglem, który zużyliście od września do stycznia podgrzewacie też wodę użytkową???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.02.2009 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mam jeszcze pytanko. Czy tym węglem, który zużyliście od września do stycznia podgrzewacie też wodę użytkową???? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.02.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Idziecie do przodu Dom pięknieje coraz bardziej, jestem pełna podziwu dla tego, co robicie. Łóżko wygodne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.02.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Idziecie do przodu Dom pięknieje coraz bardziej, jestem pełna podziwu dla tego, co robicie. Łóżko wygodne?? dzięki jak przyjdą mebelki do salonu i karnisze oraz firanki to będzie jeszcze lepiej i choć salon będzie jakoś wyglądał a co do łóżka to wygodniej się spało jak materac był na podłodze, teraz tak jakoś inaczej jest, ale ogólnie wszystko zależy chyba od materaca i ten spełnia swoje zadanie (wcześnie jna wersalkach, często bolały mnie rano plety bo były albo za miękkie albo za twarde) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 16.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 zazdroszczę łóżka my od dwóch lat na"tymczasowej" kanapce, ale postanowione, że łoże kupimy już do sypialni w Z14 :):) a ja tak trochę z innej beczki: co sądzisz o zamianie stropu Teriva na tradycyjny monolityczny (Ty chyba zmieniłeś prawda ?)? z lektury innych dzienników zetów 14-tych siły rozkładają się mniej więcej pół na pół...hmmm, może ktoś podpowie, czy zmieniać, czy zostawić? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.02.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 zazdroszczę łóżka my od dwóch lat na"tymczasowej" kanapce, ale postanowione, że łoże kupimy już do sypialni w Z14 :):) a ja tak trochę z innej beczki: co sądzisz o zamianie stropu Teriva na tradycyjny monolityczny (Ty chyba zmieniłeś prawda ?)? z lektury innych dzienników zetów 14-tych siły rozkładają się mniej więcej pół na pół...hmmm, może ktoś podpowie, czy zmieniać, czy zostawić? pozdrawiam! ja brałem pod uwagę koszty i monolit raczej wychodzi taniej - tak wychodziło z moich obliczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 17.02.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a pod względem konstrukcyjnym i projektowym dużo zamieszania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.02.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a pod względem konstrukcyjnym i projektowym dużo zamieszania? u mnie żadnego ekipa wykonała, kierownik budowy sprawdził i zatwierdził wykonanie zbrojenia, potem zalaliśmy, a kierownik budowy dokonał wpisu do dziennika i tyle mozna było to projektować tylko po co ? jedynie chyba po to żeby ktoś wziął za to kasę i tyle kierownik podpisał czyli bierze na siebie odpowiedzialność co do prawidłowości wykonania, przecież za coś musi brac tą kasę, a nie tylko za przyjazd kilka razy na budowe i kilka wpisów do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 17.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a pod względem konstrukcyjnym i projektowym dużo zamieszania? u mnie żadnego ekipa wykonała, kierownik budowy sprawdził i zatwierdził wykonanie zbrojenia, potem zalaliśmy, a kierownik budowy dokonał wpisu do dziennika i tyle mozna było to projektować tylko po co ? jedynie chyba po to żeby ktoś wziął za to kasę i tyle kierownik podpisał czyli bierze na siebie odpowiedzialność co do prawidłowości wykonania, przecież za coś musi brac tą kasę, a nie tylko za przyjazd kilka razy na budowe i kilka wpisów do dziennika budowy dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 03.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Miło czyta się ten dziennik - i już domek zamieszkany Szkoda, że tak daleko ode mnie... eh... fajnie Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 06.03.2009 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Miło czyta się ten dziennik - i już domek zamieszkany Szkoda, że tak daleko ode mnie... eh... fajnie Wam e tam daleko nie trzeba roku i można mieszkać na Swoim powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 07.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Ojej, meblujecie się fajnie macie! Wczoraj z pewną nieśmiałością zerknęłam na ceramikę do swoich łazienek...a jeszcze dachu nie mam Pozdrawiam całą rodzinkę, a szczególnie tego bąbla w niebieskim ,co kręci się koło tych ślicznych firanek (awatar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.03.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ojej, meblujecie się fajnie macie! Wczoraj z pewną nieśmiałością zerknęłam na ceramikę do swoich łazienek...a jeszcze dachu nie mam Pozdrawiam całą rodzinkę, a szczególnie tego bąbla w niebieskim ,co kręci się koło tych ślicznych firanek (awatar) no staramy się coś dokładać w miarę możliwości finansowych no i jak mamy jakiś pomysł godny realizacji no firaneczki to nawet fajnie wyglądały i zakup uważam za udany choć na początku oponowałem bo to pomysł był małżonki, ale nie w tym rzecz tylko w rozmiarze firanek na dekoria.pl były takie 90x240 co wiązało się z założeniem 2 na jednym pałąku i byłyby ciut za krótkie, ale znalazłem takie 250x290 i te wyglądają dobrze bo są w jednym kawałki i nie trzeba było ich przycinać na długości bo 250 na wysokości jest w sam raz a za niedługo będę robił podświetlanie witrynki diodami led jak wyjdzie to tak jak mi się układa to w wyobraźni to powinno być fajnie no rozglądać się trzeba nawet bo mimo nawet że się wybierze nic to sie można zorientować co jest a mały pomocnik jest najlepszy robi najwięcej zamieszania - a miał pomagać no ale poczekam troszkę podrośnie i mu się przydzieli jakieś obowiązki w domu pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts