Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik budowy Z14 - okolice Wieliczki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ibryndal

Blaszak - cudeńko :wink:

Przymocuj go porządnie, bo coś ostatnio dużo w Polsce huraganów, trąb powietrznych i innych kataklizmów.

Juniora w najgorszym wypadku próbujcie przekupić jakąś ekstra zabawką.

Mówią, że to zła metoda wychowawcza, ale z doświadczenia wiem, że skuteczna :oops:

Pozdrawiam.

B&S

Blaszak - cudeńko :wink:

Przymocuj go porządnie, bo coś ostatnio dużo w Polsce huraganów, trąb powietrznych i innych kataklizmów.

Juniora w najgorszym wypadku próbujcie przekupić jakąś ekstra zabawką.

Mówią, że to zła metoda wychowawcza, ale z doświadczenia wiem, że skuteczna :oops:Pozdrawiam.B&S

na niego narazie nie działają zabawki jedynie pełna mleczka pierś mamusi, ale niestety dostają ją do woli a mimo to płacze.

masz bardzo imprezowy garazyk :lol:

pozdrawiam maanmy

no w sumie nie pomyślałem o tym skombinuję światło i można tam nawet i potańczyć ale już niedługo bo powoli zawalam go gratami, tu jakaś wiertarka tam szlifierka, ciuchy itp.

• 2 weeks później...

narazie jest w planie zalać to co w ziemi a, że było łatwiej tak rozpocząć to niczego nie wybierałem.

po zalaniu tego i następnie zaszolowaniu tego co nad ziemią oraz zalaniu będę myślał co zrobić z tym co w środku. może przerzucę na zewnątrz całą ziemię i wybiorę z jednego sztycha w głąb i zasypię to czymś ale to się dopiero zobaczy.

lbryndal, całkiem sensownie wygląda Twój projekt, ale spytam z ciekawości:

- czy salon nie jest trochę za mały, nie będzie w nim za gorąco przy kominku

- czy na ścianie, gdzie na dole jest łazienka będziesz miał jakieś okna

- czy podniosłeś conieco ścianę kolankową ?

wg tego projektu buduje juz Świerczu, Aguu, Mannmy i można zobaczyć u Nich jak to wygląda ale co do mojego domku to:

- salon możei i jest mały ale musi wystarczyć, co do kominka to trzeba bedzie słabo palić i ze względu na pootwieraną kuchnię i korytarz powinno się to rozchodzić ciepło na inne pomieszczenia

- planuję tam dać okienko z łazienki żeby w niej nie było za ciemno a kiedyś może dobuduje się garaż albo wiatę i jeśli będzie przeszkadzało to się zamuruje

- ścianę kolankową mam zamiar podnieść o ile jeszczen ie wiadomo okaże się podczas murowania.

A jakieś inne zmiany planujesz ??

poza tymi co powyżej to jeszcze

- okna w ścianach szczytowych zamiast połaciowych,

- wentylacja w kuchni chyba będzie nie tak jak w projekcie przez strop te wyciągi tylko dodatkowe 2 kanały wentylacyjne przy tym kominie co kominek i jeden kanał na kuchnię a drugi na łazienkę co jest nad kuchnią.

ponadto rozważam takie małe przerówki jak Świerczu czyli

- wejście do spiżarki - schowka pod schodami na korytarzu a nie z kuchni

- przesunięcie ściany w przedpokoju tej z kotłowni, czyli pomniejszenie wiatrołapu a przez to powiększenie kotłowni

narazie więcej nie przypominam sobie

- przesunięcie ściany w przedpokoju tej z kotłowni, czyli pomniejszenie wiatrołapu a przez to powiększenie kotłowni

po co Ci większa kotłownia ?? ma to związek z ogrzewaniem ??

tak ma to związek z ogrzewaniem bo nie będę ogrzewał gazem tylko włożę tam jakiś kocioł z podajnikiem automatycznym na miał raczej bo eko-groszek drogi się robi, i najlepeij jakby tak jeszcze zmieściła się pralka i stolik mały do mini napraw i jeszcze żeby było miejsce na narzędzia i półkę jakąś oj oj zapędziłem się chyba nie zmieści się tam to wszystko: priorytet to kocioł (duże są) i pralka + pojemnik na brudne rzeczy do prania

Pralka i piec węglowy w jednym pomieszczeniu nie wróżą sukcesów w praniu :]

pralka jak to pralka, ale piec całkowicie szczelny bezobsługowy tylko co kilka dni otworzyć zbiornik na paliwo i wsypać do niego miał czy węgiel, podejżewam że nie będzie jakiegoś konfliktu między tymi urządzeniami

pralka jak to pralka, ale piec całkowicie szczelny bezobsługowy tylko co kilka dni otworzyć zbiornik na paliwo i wsypać do niego miał czy węgiel, podejżewam że nie będzie jakiegoś konfliktu między tymi urządzeniami

oj do końca bym sie nie zgodził..... :-? zapomiałes że taki piec się jeszcze czyści!!!! to jest dopiero jazda!!!!!

oj do końca bym sie nie zgodził..... :-? zapomiałes że taki piec się jeszcze czyści!!!! to jest dopiero jazda!!!!!

no mam nadzieję że jeśli w jednym miejscu postawi się pojemnik taki plastikowy kosz w miarę szczelny to rzeczom do prania nic się nie stanie a tym bardziej pralce przecież nic nie będzie.

no mam nadzieję że jeśli w jednym miejscu postawi się pojemnik taki plastikowy kosz w miarę szczelny to rzeczom do prania nic się nie stanie a tym bardziej pralce przecież nic nie będzie.

no dobra ok. ale gdzie ty ta pralke chcesz wstawić w tej kotłowni?