RybciaFiga 23.05.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Bardzo serdecznie zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.06.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam sąsiadów Serdecznie gratulujemy W którym miejscu Międzylesia będziecie się budować? Na zdjęciu widzę dzidzię - może nasza Marynia będzie miała towarzystwo? Niestety z tym naszym Międzylesiem nie jest łatwo. Na naszej ulicy część działek na plan zagospodarowania a część nie ma Na szczęście bylismy w gronie szczęśliwców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 10.06.2007 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Strasznie zazdroszczę!!! U nas niestety nie było planu zagospodarowania więc nadal czekamy na WZ (dokładnie od 2 kwietnia). Ale już już zaraz będą I potem szybciutko pozwolenie. My będziemy się budować przy ul. Rogatkowej (równoległa do Mrówczej, od BP), a wasza działeczka gdzie się znajduje? Anula ma 4 miesiące i 1 tydzień, młode towarzystwo mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 11.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Cześć!! Witam przyszłą sąsiadkę! Będę śledzić losy Waszej budowy i trzymać kciuki, aby udało się Wam jak najszybciej przez to wszystko przebrnąć. Nasza budowa jest tylko rzut beretem od Rogatkowej A w lipcu pojawi się nam koleżanka dla Waszej Ani Póki macie jeszcze czas i możliwość zastanawiania się nad projektem to przemyślcie to baaaardzo dokładnie. Potem już nie da się nic zmienić. Najlepiej pozwiedzać podobne domy wewnątrz. Zapamiętać co się podoba a co nie. My kupowaliśmy projekt też w Archonie, ale zmieniliśmy go prawie nie do poznania. Te zmiany nie kosztowały duzo, a teraz projekt wydaje mi się naprawdę funkcjonalny. Te gotowe zawsze miały jakies ale... Gdybyś miała jakiekolwiek pytania to wal śmiało - zawsze już jestem o rok budowy starsza Pozdrawiam serdecznie !!!! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 11.06.2007 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zuzza bardzo chętnie - mamy wiele pytań, głównie proceduralnych. Nadal czekamy na warunki zabudowy. Niestety nasz "ulubiony" sąsiad ma zamiar zaprotestować Dziś dzwoniłam do gminy żeby dowiedzieć się jak tam nasze sprawy i proszę, pani powiedziała mi że sąsiad jest bardzo niezadowolony z naszych planów.... ale dlaczego???? Tego już nie wiem i pewnie się nie dowiem, chyba dla zasady.... a sam ma samowolkę. Co za los!!! Ale to nic, w piątek będę w gminie to może coś więcej się dowiem. W piątek także będą u mnie geodeci do pomiarów ... wreszcie!!! bo u nich też musiałam się upominać o to żeby wreszcie wzięli się do roboty. Zuzza a gdzie twoja budowa? Będę w piątek to może bym podjechała zobaczyć. Ewentualnie napisz na priva. MIĘDZYLESIE PO PROSTU JEST SUPER tylko niech nie budują nam dróg szybkiego ruchu, centrów handlowych i innych obwodnic....... Pozdrawiam wszystkie moje sąsiadki oraz koleżanki Ani, również te w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 14.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Hej! Zapraszam oczywiście ! Nie wiem tylko w jakich godzinach będziemy, ale może napiszę Ci nr tel na priv to upewnisz się że jesteśmy. Do nas wjeżdza się od Traktu Lubelskiego. Co do złej woli sasiadów to zauważyłam, że to osoby, które mieszkają od dłuższego czasu w danym miejscu nie znoszą "nowych"... Dlatego my szukaliśmy działki z dala od starej zabudowy. No i nasza uliczka jest super Pozdrowienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.06.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 RybciaFiga współczuję takiego sąsiada U nas na szczęście mamy miłych ludzi w koło - ale wiem, jak sąsiedzi potrafią popsuć człowiekowi życie. Może idź z tym gościem pogadaj - tak po kobiecemu. Może facet Wam po prostu zazdrości Niestety bardzo często to właśnie jest najgłupszy ale i najczęstszy powód problemów z sąsiadami Międzylesie jest rzeczywiście piękne - choć widzę, że Wy się budujecie po drugiej stronie torów. My mamy działeczkę na Jeleniej - wjazd za Centrum Zdrowia Dziecka. Za nami jest piękny las i kanałek - nie ma szans na wzmożony ruch, wysoką zabudowę - jednym słowem piękna oaza spokoju w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 25.06.2007 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 No to faktycznie cudowna lokalizacja To są wspaniałe okolice na wycieczki rowerowe i w ogóle na miłe spacerki po pracy. Może będzie okazja odwiedzić waszą budowę, bo my pewnie jeszcze trochę poczekamy. A mój sąsiad - no cóż, może jednak będzie dobrze. Na razie jest cisza.... oby nie przed burzą ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.07.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 RybciaFiga czemu tu tak cichutko Pisz co tam dobrego u Was słychać - jak postępy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 16.08.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ach nie odzywam się bo już tracę nadzieję że kiedykolwiek zbuduję mój domek Decyzję ws warunków zabudowy dostałam niekorzystną dla nas bo na mapie był garaż sąsiada którego nie ma. Poszłam żeby wyprostować, to okazało się że pan naczelnik jest 3 tyg na urlopie i nikt go nie zastępuje więc przez prawie cały sierpień urząd gminy warszawa wawer nie wydaje żadnych decyzji ws warunków zabudowy czy pozwoleń na budowę bo nie ma kto podpisać. A poza tym na mojej działce stoi dom do rozbiórki.... no i tu pojawiają się schody. No i to wszystko powoduje że nie piszę bo niby o czym ... w tym roku nic nie zbudujemy :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 przykro mi U nas też był domek- jeśli dobrze pójdzie to wystarczy zgłoszenie o wyburzeniu. Jeśli będziesz chciała namiar na koparkowego lub samochód do wywozu gruzu - daj znać. Jeśli nie uda Wam się w tym roku to będziecie budować razem z nami w przyszłym - w kupie raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 08.12.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 nie wiem czy my kiedykolwiek ten dom zbudujemy.... sprawa trafiła do SKO, a SKO uchyliło decyzję w całości i cofnęło do gminy do ponownego wydania decyzji..... więc gmina musi jeszcze raz wydać decyzję (na co czekam już 3 tygodnie), a sąsiad znowu będzie mógł się odwołać.... ręce opadają, na własnej działce człowiek nie może nic zrobić, i to jeszcze żebym ja chciała budować drapacz chmur albo fabrykę, a tu awantura o mały domek jednorodzinny.... Rozbiórkę też przekładamy na przyszły rok, ale z kontaktu do koparkowego i pana od gruzu chętnie skorzystam i z góry dziękuję. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.02.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 co słychać?coś się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 23.03.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Jak dostałam to pozwolenie na budowę to w ogóle nie chciało mi się wierzyć że jest. Jest i to prawomocne już! Jest stępelek i nikt już tego nie zmieni!!!!! Ale ja po prostu to mam szczęście - czy dacie wiary, że aby uzystkać ostatecznie to pozwolenie, musiałam dla pana w naszej gminie zrobić zdjęcie dokumentujące, że sąsiad ma wjazd na swoją posesję!!!! Normalnie skandal! Działka jest ok, bez żadnych służebności, a on przez prawie 2 tyg nie chciał mi podpisać bo nie jest pewnien że sąsiad ma wjazd na swoją działkę!!! No ale już jest, więc wracam "do gry" :-) i teraz już nie będę się ociągać w pisaniu o mojej budowie! Bo to już będzie budowa, a nie walka o papier! Kobiety ale się cieszę, po prostu nie jestem w stanie tego określić jaką ulgę poczułam, gdy Pani dała mi tę decyzję ze stempelkiem że jest prawomocna!!! Całuję was gorąco, życząc wesołych i rodzinnych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Rybcia teraz już z górki - mówię Ci to ja - weteran walki z machiną papierologii. Budowa to małe piwko w porównaniu z "fajną" gminą Wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 01.04.2008 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Nefer, mam nadzieję że tak będzie! Choć to też wyzwanie logistyczne (i finansowe - ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.04.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 no to jesteśmy na podobnym etapie budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 07.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Sekwoja to naprawdę będzie świetny domek.pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 21.04.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 bm_mi dziękuję! Już nie mogę się doczekać pierwszych ścian! To zupełnie inaczej, bo teraz płacimy, płacimy a niewiele widać, ale jak zaczną murować ściany.... glowac chyba jesteście nieco dalej - w zeszły piątek widziałam waszą budowę i już mieliście zalany stan 0, podczas gdy my w tym czasie zasypywaliśmy piaskiem i ziemią środek. 28 wywrotek piasku po 15 ton! plus oczywiście sporo ziemi do przykrycia rur, rurek, rureczek i innych dziwnych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 18.05.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witaj, jesteśmy na tym samym etapie najbardziej zazdroszczę Ci schodów, ja jeszcze ich nie mam Pozdrawiam i będę obserwować zmagania z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts