glowac 18.05.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 No widzę, że sąsiadka idzie jak burza - bardzo przyjemnie jest patrzeć jak Wasz domek pięknie rośnie - i bardzo szybko Wam to idzie - kibicujemy całą rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 29.05.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Droga Inez, widzę że jesteście już dalej oj dalej! A w ogóle to gratuluję projektu - bardzo mi się podoba. No i wstępne przymiarki do ogrodu - ale właśnie, czy to ty sama to narysowałaś? Jeśli tak to chylę czoła - ja się zdecyduję na projekt, bo zupełnie nie mam umiejętności w tym zakresie. U nas wieniec będzie zalewany - jak dobrze pójdzie - w przyszłą środę! Panowie wyjechali mi na dwa i pół tygodnia I jeszcze ich musiałam ściągać na budowę siłą..... perswazji oczywiście Glowac dziękuję bardzo, my również bacznie obserwujemy waszą budowę! No i podziwiam wasze przygotowanie do dalszych etapów!! My dopiero co zdecydowaliśmy się na dachówkę. Nadal zastanawiamy się nad oknami, również dachowymi. Nie mamy jeszcze komina (!) mąż zapomniał zapłacić i przepadła rezerwacja.... Ale za to dzielnie rozrysowałam taras oraz oświetlenie na parterze Ciekawe czy macie wycenę robocizny za dach? To znaczy ile za 1m2? Nam pan policzył po 55 zł od metra. Jakie rynny kupujecie - metalowe czy z PCV? No i ogólnie ciekawa jestem - może ktoś podpowie - jaki powinno się dobrać kolor rynien - pod kolor dachówki? czy pod kolor okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.05.2008 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Polecam Plastoramę na Lucerny - mają rewelacyjne ceny okien - my najprawdopodobniej u nich kupimy. Są producentem na profilach Rehau i ceny o niebo niższe niż u innych sprzedawców. Wieczorkiem wyślę Ci pełny namiar Dachówkę będziemy mieć w kolorze łupka i takie same rynny - na pewno stalowe. Wiele dobrego słyszeliśmy o "galeco" o ile się nie mylę? Są głębsze od standardowych. Za robociznę policzyli nam (o ile się nie mylę) 57zł/m2 - w to wchodzi praca dekarska, obsada okien, obróbka blacharska, rynny itp. Cena do niewielkiej negocjacji. Widziałam ich dachy - podobały nam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 02.06.2008 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Zastanówcie się jeszcze proszę nad tą firmą od okien. Ja nie znam się za bardzo na budowaniu domów, ale wydaje mi się, że w okna warto zainwestować. Może lepiej warto wziąć jakąś bardziej sprawdzoną firmę? Ja wiem, że oni są tani, ale czy na pewno dobrze zrobią i czy będą to dobre materiały? Wiem też, że robią na profilach Rehau, ale - no cóż - wszystko zależy od robocizny i chyba maszyn którymi te profile się zgrzewa/skleja, a także od przepuszczalności szyb. Nie chcę się mądrzyć bo nie znam się, ale miałam takie okna i naprawdę nie mogę ich polecić. My chyba zdecydujemy się na okna drewniane Urzędowskiego oraz dachowe firmy Velux. Dachówka, którą wybraliśmy ma takie dwie falki - ale nie pamiętam jak się nazywa. Kolor ma taki coś pomiędzy czerwienią a wiśnią, lekko nabłyszczana. W końcu chyba te rynny - również metalowe - weźmiemy pod kolor okien, czyli brąz. Fajnie by było je jakoś ukryć, ale raczej to nie będzie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.06.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tu mnie zakoczyłaś ? Miałaś ich onka i coś było nie tak? W domu, w którym obecnie mieszkamy są od 5 lat i nie mamy żadnych zastrzeżeń. Są bardzo ciche i wyjątkowo ciepłe - mają bardzo dobre współczynniki zarówno dla szyby jak i dla profili - to głównie braliśmy pod uwagę - chcąc budować dom energooszczędny! Znam wielku użytkowników (od których dostaliśmy namiar) i także nikt nie powiedział złego słowa. Sami mieliśmy ich okna w mieszkaniu - byłam zachwycona. Drewnianych nie planujemy - nie podobają mi się - jestem mało "pracowita" i nie widzę się z pędzlem za 5/6 lat, żeby je malować Oj ale wstyd - no ale ja leniuch jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 03.06.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 hmmmm, może nie miałam szczęścia.... A co do malowania drewnianych okien - też siebie w takiej roli nie widzę ale mąż twierdzi, że będzie ok.... zobaczymy Jutro wybieramy się do Międzylesia ("sprzedajemy" dziecko na jedną noc do dziadków), więc po pracy również ja będę mogła pojechać i zobaczyć postępy na naszej budowie Będziecie wieczorkiem u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.06.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 jak wieczorkiem jesteśmy, to jakoś po 22... ( a bardziej tylko ja o tej porze - M.)ale jak chcesz się umówić - to spoko, wyślij maila na prv - umówimy się i zapraszamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 03.07.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Kochani forumowicze! Poszukuję sprawdzonego hydraulika (i w miarę taniego...) - bardzo proszę o ew. kontakty. pozdrowienia! PS. Wkrótce nowe zdjęcia - już ze zrobionym dachem i ociepleniem zewnętrznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.08.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witaj No kochana szalejecie - niesamowite postępy - tym razem to my wypadamy na Waszym tle jakoś słabiutko Co do hydraulika nasz jest naprawdę dobry tylko troszkę mu się u nas zejdzie Dom wygląda wspaniale, chyba ma bardzo dużą powierzchnię - ogromne przestrzenie - bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viruszg 13.08.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Rewelacyjne tempo budowy. Życzę powodzenia, sam też niebawem zabieram się za stawianie sekwoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 25.08.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Glowac, ostatnio u nas się zatrzymało, gdyż pan od tynków nas zrobił w konia i musieliśmy szukać kogoś innego, przez co jestetśmy do tyłu o jakieś 10 dni roboczych no ale i tak nie ma co marudzić, bo jak dotąd wszystko szło w miarę. I w tym miejscu chciałabym wam powiedzieć, że te białe płytki do łazienki są prześliczne! bardzo ale to bardzo mi się podobają. Ja naszą dużą łazienkę chcę zrobić całą na biało (to jest taka złamana biel), łazienkę drugą zaś (na dole) na biało - szaro - czerwono (coś w tym stylu ) albo tak jak mamy teraz (co sobie ogromnie chwalę) na kremowo-czekoladowo no i wyobraźcie sobie że znalazłam prześliczne kafelki do łazienki dla dzieci - są przeeeesłodkie, ale nie infantylne (znalazłam je a propos w TTW Opex) - białe kafle w kolorowe kwiatuszki (zieleń, niebieski i różowy) - to są dekory, do tego białe kafle na ściany i do wyboru terakota biała, zielona lub niebieska. bardzo fajne więc wasze pomysły na łazienki bardzo mi się podobają. I kuchania też (tylko my idziemy po minimum i chcemy kupić w Ikei taką białą połysk kuchnię Faktum, wyliczony projekt na naszą kuchnię będzie nas kosztował 12 tysięcy ze zlewem i ze zmywarką, aczkolwiek zmywarkę i zlew kupimy jednak inne. Widziałam tę kuchnię u znajomych znajomych i bardzo ładnie wyglądała i byli też zadowoleni od strony praktycznej.). Ale ta wasza kuchnia zamawiana to będzie naprawdę super!!! viruszg, to BARDZO DOBRY WYBÓR. My mieliśmy kupiony inny projekt, tylko wybraliśmy się do pani projektantki która nam pokazała sekwoję. Potem odwiedzilismy kilka placów budowy tego domu (np. dom Krisa, który też ma dziennik na tym forum), a w niektórych przypadkach już nawet skończone domki i naprawdę były super! Fajnie, cieszę się i trzymam za was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.11.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 hop hop co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 hop hop pewnie już mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts