Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EMANUELA II komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki, na razie to to nie jest już ściernisko tylko pobojowisko ;-)

Tadek, powiedz, jaką elewacje daliście na cokół? płytki czy tynk?

m&kMy przykleiliśmy płytkę elewacyjną. Wygląda prawie jak klinkier i niekoniecznie prawie robi wielką różnicę :lol: . Zerknij na zdjęcia.

Pozdrawiam

TadekL

Zapowiada sie piekny dom! Na początku dużo zamieszania, ale pózniej to juz z gorki... wiem bo w ostatnim czasie przerabiałam... :p :p :p :p :p

W Manueli podoba mi się wejście do domu i wygięty w łuk murek przy schodach wejściowych. Chciałabym coś takiego zrobić u siebie po dwóch stronach schodow, ale nie mam tego w projekcie. Jeśli to nie kłopot proszę o wzór, wymiary tego murka, wysokość względem ściany, szerokość. Najlepiej skan z tej części projektu. :wink: Będę bardzo wdzięczna bo moi magicy lada dzień wezmą się za schody... 8) :)

Zapowiada sie piekny dom! Na początku dużo zamieszania, ale pózniej to juz z gorki... wiem bo w ostatnim czasie przerabiałam... :p :p :p :p :p

W Manueli podoba mi się wejście do domu i wygięty w łuk murek przy schodach wejściowych. Chciałabym coś takiego zrobić u siebie po dwóch stronach schodow, ale nie mam tego w projekcie. Jeśli to nie kłopot proszę o wzór, wymiary tego murka, wysokość względem ściany, szerokość. Najlepiej skan z tej części projektu. :wink: Będę bardzo wdzięczna bo moi magicy lada dzień wezmą się za schody... 8) :)

Witam, niestety w naszych projektach nie ma dokładnie zwymiarowanych murków. Promień można wytyczyć samemu. Grubość murka zrobiliśmy na grubość pustaka fundamentowego, Spadek - taki jak nam się podobał. Rzut naszego domku przesyłam na Twój e-mail.

Pozdrawiam

TadekL

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
m&k - piękna galeria tych Manuelek i Emanuelek. Wszystkie domki, które mają komin wentylacyjny na lukarnie z dwoma oknami - blisko wierzchołka dachu to Manuelki, E miałyby blisko okien tej wystawki- tak jak ta ostatnia.

Czekamy za zdjęcia z Waszej budowy - mam nadzieję, że już niedługo.

pozdrawiam

TadekL

Jesteśmy tu nowi :wink:

Witamy wszystkich forumowiczów.

Budujemy naszą Emanuelkę II od maja 2006.

Trochę pozmienialiśmy nasz projekt. Podnieśliśmy poddasze o 2 suporeksy co dało nam większe pokoje o 1 metr długości i 1 metr szerokości. Sypialnie są naprawdę duuuuże. Minus to, że trochę gorzej wygląda teraz z zewnątrz. Dach jest jakiś mały ale myślę, że po wykończeniu będzie OK.

Zrobiliśmy murowane schody, zrobimy parę zdjęć to dodamy do albumu. Na górze zlikwidowaliśmy małą łazienkę, zrobiliśmy w tym miejscu garderobę, za to 2 łazienka jest bardzo duża i ładna. Pozbyliśmy się też kawałka korytarza na górze i zrobiliśmy garderobę w 2 sypialni. Zlikwidowaliśmy wszystkie okna dachowe tam i tak jest bardzo widno. Na dole chyba nic nie zmieniliśmy.

Pozdrawiam 8)

Super ten wasz regał!

Bardzo mi się podoba, pewnie zrobie podobny.

Mam pytanko?

Jaki jest koszt takiego regału? Ze sprzętem do zabudowy?

Tylko ja chciałabym taki ala barek ze stołkami barowymi, bo wg mnie w kuchni choć na chwilę musi być gdzie usiąść, jadalnia nie wystarczy.

Tylko małe te nasze kuchnie

napewno zmienimi jeszcze kilak rzeczy, m.innymi kolor mebli do zabudowy, wysokość słupka. położenie zmywarki - wyżej, tak żeby nie trzeba się było schylać, nie jestem przekonana do tej kurtyny..

co do ceny, wszystko zależy jakiej firmy sprzęt chcecie wybrać, nie licząc lodówki (mamy już LG bez szronową) chcemy wydać około 30 tys

Witam i pozdrawiam Emanuelowiczow , ja tez miesiac temu rozpoczalem budowe tego pieknego domu. Niestety buduje na odleglosc, bo mieszkam za granica ,ale jak tylko dom bedzie ukonczony to wracam do kraju :lol:

Ps. jak wstawic fotki ?[/img][/url]