mk1719501284 24.05.2007 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Nasza EMANUELA II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.05.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Nasza EMANUELA II No to mogę się już wpisać m&k już nie ma ścierniska, ale za to będzie... Emanuela II. Gratuluję Pozdrawiam i trzymam kciuki TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 30.05.2007 04:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 dzięki, na razie to to nie jest już ściernisko tylko pobojowisko Tadek, powiedz, jaką elewacje daliście na cokół? płytki czy tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 30.05.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 dzięki, na razie to to nie jest już ściernisko tylko pobojowisko Tadek, powiedz, jaką elewacje daliście na cokół? płytki czy tynk? m&kMy przykleiliśmy płytkę elewacyjną. Wygląda prawie jak klinkier i niekoniecznie prawie robi wielką różnicę . Zerknij na zdjęcia. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 01.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Zapowiada sie piekny dom! Na początku dużo zamieszania, ale pózniej to juz z gorki... wiem bo w ostatnim czasie przerabiałam... W Manueli podoba mi się wejście do domu i wygięty w łuk murek przy schodach wejściowych. Chciałabym coś takiego zrobić u siebie po dwóch stronach schodow, ale nie mam tego w projekcie. Jeśli to nie kłopot proszę o wzór, wymiary tego murka, wysokość względem ściany, szerokość. Najlepiej skan z tej części projektu. Będę bardzo wdzięczna bo moi magicy lada dzień wezmą się za schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 01.06.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Zapowiada sie piekny dom! Na początku dużo zamieszania, ale pózniej to juz z gorki... wiem bo w ostatnim czasie przerabiałam... W Manueli podoba mi się wejście do domu i wygięty w łuk murek przy schodach wejściowych. Chciałabym coś takiego zrobić u siebie po dwóch stronach schodow, ale nie mam tego w projekcie. Jeśli to nie kłopot proszę o wzór, wymiary tego murka, wysokość względem ściany, szerokość. Najlepiej skan z tej części projektu. Będę bardzo wdzięczna bo moi magicy lada dzień wezmą się za schody... Witam, niestety w naszych projektach nie ma dokładnie zwymiarowanych murków. Promień można wytyczyć samemu. Grubość murka zrobiliśmy na grubość pustaka fundamentowego, Spadek - taki jak nam się podobał. Rzut naszego domku przesyłam na Twój e-mail. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 01.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam i dziekuję za skan projektu, na pewno skorzystam, choć boję się, czy moi magicy poradza sobie z czymś takim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 02.06.2007 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 my murków najprawdopodobniej nie będziemy robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 U nas rozpatrujemy dwie opcje: schody lekko zaokrąglone lub łuki, ciężki wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DieMare 02.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witam serdeczniei gratuluję postępów!!!!! Mam również pytanie??? Pokazany na foto klinkier i dachówka pochodzą z firmy..........., no właśnie jakiej i na jakich warunkach udało się Wam je dostać (zakupić ) Pzdr DieMare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 02.06.2007 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 nie są kupione (wykonawca zapewnia materiały) - my tylko wybraliśmy dachówka: Creaton Kerapfane braun glazurowana, klinkierówka: Wienerberger Terca kolekcja futura "Kosmo" - na dach cegła, na cokół płytka klinkierowa (też Kosmo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 13.06.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witaj O proszę ale dałam ciała sorki za wpis w dzienniku budowy ale nie wiem dlaczego wydawało mi się, że odpowiedziałam Ci właśnie w komentarzach, ale tak to jest jak szybko się pisze podczas pracy Jeszcze raz przepraszam próbowałam to usunąć ale nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.06.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 nie ma problemu, ale spójrz na swoje komentarze (do Twojego domku) -> tam napisałam odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 19.06.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Super wybór.... Gdybym nie budowała Adeli to pewnie bym wybrała Emanuelkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 m&k - piękna galeria tych Manuelek i Emanuelek. Wszystkie domki, które mają komin wentylacyjny na lukarnie z dwoma oknami - blisko wierzchołka dachu to Manuelki, E miałyby blisko okien tej wystawki- tak jak ta ostatnia. Czekamy za zdjęcia z Waszej budowy - mam nadzieję, że już niedługo. pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jesteśmy tu nowi Witamy wszystkich forumowiczów. Budujemy naszą Emanuelkę II od maja 2006. Trochę pozmienialiśmy nasz projekt. Podnieśliśmy poddasze o 2 suporeksy co dało nam większe pokoje o 1 metr długości i 1 metr szerokości. Sypialnie są naprawdę duuuuże. Minus to, że trochę gorzej wygląda teraz z zewnątrz. Dach jest jakiś mały ale myślę, że po wykończeniu będzie OK. Zrobiliśmy murowane schody, zrobimy parę zdjęć to dodamy do albumu. Na górze zlikwidowaliśmy małą łazienkę, zrobiliśmy w tym miejscu garderobę, za to 2 łazienka jest bardzo duża i ładna. Pozbyliśmy się też kawałka korytarza na górze i zrobiliśmy garderobę w 2 sypialni. Zlikwidowaliśmy wszystkie okna dachowe tam i tak jest bardzo widno. Na dole chyba nic nie zmieniliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Super ten wasz regał! Bardzo mi się podoba, pewnie zrobie podobny. Mam pytanko? Jaki jest koszt takiego regału? Ze sprzętem do zabudowy? Tylko ja chciałabym taki ala barek ze stołkami barowymi, bo wg mnie w kuchni choć na chwilę musi być gdzie usiąść, jadalnia nie wystarczy. Tylko małe te nasze kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 napewno zmienimi jeszcze kilak rzeczy, m.innymi kolor mebli do zabudowy, wysokość słupka. położenie zmywarki - wyżej, tak żeby nie trzeba się było schylać, nie jestem przekonana do tej kurtyny.. co do ceny, wszystko zależy jakiej firmy sprzęt chcecie wybrać, nie licząc lodówki (mamy już LG bez szronową) chcemy wydać około 30 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam i pozdrawiam Emanuelowiczow , ja tez miesiac temu rozpoczalem budowe tego pieknego domu. Niestety buduje na odleglosc, bo mieszkam za granica ,ale jak tylko dom bedzie ukonczony to wracam do kraju Ps. jak wstawic fotki ?[/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Tak z ciekawości - mówicie o tym: http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1 projekcie? Jaki jest aktualnie koszy budowy takiego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts