EDZIA 28.06.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 tak, tylko my mamy odbicie lustrzane.. http://www.dobredomy.pl/l_images/034_3d_f_s.jpg koszt? tego nikt nie wie, to się zmienia z miesiąca na miesiąc, stan surowy otwarty wycena koniec stycznia a koniec marca różnica 25 tys PLN oczywiście na naszą niekorzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Szkoda że nie moge pochwalić się działeczką a tak chciałem pokazać wam grunt na którym być może stanie Emanuela Nie mam własnego serwer. Może kiedyś ... Natomiast mam pytanko, wiem że jest dosyć "intymne" ale dla mnie bardzo ważne. Chodzi mi o koszty stanu surowego zamkniętego Emanuelii. Już nmie raz się pojawiało ale wierze że macie dosyć aktualny kosztorys. Także proszę bardzo o podanie kwoty a jeśli chcecie w iiny sposób to może na mailika [email protected] Emanuela walczy z Jaśminem z projektów Krajobrazy o zamieszkanie na mojej działce ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 http://images21.fotosik.pl/258/89c24cb17cd9ec80m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ale ktoś sobie plot postawil.. domek bardzo ładny,podobają mi się domki w takim stylu,my będziemy miec podobny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Nasze pozwolenie poszło do podpisu do Wicestarosty, będzie dzisiaj albo jutro do odebrania - w końcu!!! Jutro też ogradzamy działkę Witam jak długo czekaliście na wydanie decyzji?? My jeszcze nie uzbieralismy wszystkich papierów, a bardzo bysmy chcieli zacząc budowe we wrześniu... i tak sie zastanawiam czy mamy jeszcze jakieś szanse hmmm "fajny" murek ktos sobie sobie postawił... pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 każdy, bez Twojego pozwolenia może postawić mur do wysokości 2,20 m. Akurat nasi przyszli sąsiedzi zapytali nas o pozwolenie, mimo, że nie musieli, w końcu rezydencja musi się chronić co do decyzji, nasze papiery trafiły do starostwa 2giego kwietnia, dzisiaj czyli 9ego maja odebraliśmy podpisane pozwolenie.. a macie już firmę? bo szukając teraz najprawdopodobniej albo znajdziecie bardzo drogą, albo w miarę rozsądna, ale na przyszły rok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 każdy, bez Twojego pozwolenia może postawić mur do wysokości 2,20 m... ja czasami tez mam ochote odgrodzic sie od świata wysokim murem... nio to nasze Starostwo ma calkiem dobre tempo w wydawaniu decyzji ekipy jeszcze nie mamy zaklepanej... bo jeszcze nie mamy skończonej adaptacji projektu.. wiec nie chcieli nam jeszcze robót wycenić... podoba nam sie póki co jedna ekipka... ale nie mam pojęcia jaka cene nam zaproponują, cos mi się wydaje że tani nie będą...:( no ale zobaczymy... prosze mnie tu nie załamywać wizja rozpoczęcia budowy w przyszłym roku.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 a uzgodnienia z energetyką i gazownią? macie uzbrojoną działkę?? bez prądu nie dostaniecie pozwolenia.. z tego co wiem, to mąz składał jakieś papiery do EnergiPro, ale podobno prąd podłączą nam dopiero za półtora roku...!!! proponowali nam żebyśmy sami poprowadzili kable i wtedy prąd budowlany nam przyłączą, ale mąż stwierdził, że niezbyt nam się opłaca, zrobić za nich całą robote i jeszcze im za to płacić. Sąsiad zaproponował żebyśmy teraz korzystali z jego prądu... ale nie wiem czy tak można... Gazu u nas nie ma więc to nam odpada, a woda jest własnie w trakcie podłączania... studzienkę kanalizacyjną mamy 2 metry od działki i chyba już mamy wszystkie uzgodnienia na przyłączanie. Musze zapytać męża jak wróci, co my już mamy a co nie, bo tymi sprawami to on sie zajmuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 właśnie przeglądamy papiery które wróciły ze starostwa z pozwoleniem na budowę i.... warunki wpięcia do wodociągu i kanalizy z wodgaz serwisu już nam wygasły tylko 3 miesiące były ważne... więc to nie koniec papierkologii i co teraz? od nowa musicie się starac o warunki przyłączenia? obłęd z tymi papierami... mój mąż w sobote szukał rury z wodą... bo oczywiście nikt nie wiedział dokładnie gdzie ona jest... ani jakiej jest grubości, ani nic... wiec jak tu sie podłaczyc jak same niewiadome?? wydali warunki przylączenia a nawet nie wiedzą jakie rury ida przez wioskę... podobno miała być na głędokości 1,5 metra... a mąż znalazl ja jakieś jeszcze 2 metry głębiej... hhmmm po co tak głęboko ją schowali??przeciez u nas strefa przemarzania to 0,8 metra!! no ale im dłużej zbieramy papióry tym więcej takich "ciekawostek" odkrywamy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witaj sąsiadeczko No proszę proszę i już wiem po czyjej działeczce chodziłam z pieskiem i podziwiałam tempo budowy domu, no i wiem od kogo codziennie wyjeżdża ekipa budowlana czerwonym busem. Fajnie, że już macie gaz my się jeszcze z nimi użeramy czekamy na decyzję o pozwoleniu na budowę coś się nie spieszą. Bardzo mi się podoba twój projekt chciałam go nawet realizować ale ktoś mi powiedział, ze to ogromny koszt taki dom, ale chyba przesadził. W każdym bądź razie gratuluję rozpoczęcia budowy no i sąsiadów bo to właściciele Elektusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 i_ska: patrz Twoje komentarze a u nas.. zasypywali fundamenty: http://i22.photobucket.com/albums/b324/cirri/Dzialka/zasypywanie1.jpg http://i22.photobucket.com/albums/b324/cirri/Dzialka/zasypywanie2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam misiaczków (m&k). Gratuluję postępów na budowie. Oglądam sobie wasze fotki i mam zapytanie: 1. wieniec na ścianie fundamentowej nie był projektowany - czyżby teren szkód górniczych ? 2. pionowe zbrojenie na ławie fundamentowej ? - tego u mnie nie ma i to mnie niepokoi 3. czy daliście izolację z papy na ławie fundamentowej ? bo mnie fachowcy doradzili żeby dać na ławie a nie pod ławą 4. lanie chudziaka ? - czy nie za wczesnie, obawiam sie że podkład piaskowy usiądzie. A tak w ogóle to widzę że wasza ekipa fachowców jest całkiem do rzeczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 hej 1. u nas szkód nie ma (jeszcze) - ale nie wiadomo co kopalnia wymyśli kiedyś, więc.. 2. chodzi Ci o słupki w garażu? (na zdjęciach u Tadka też widać, że ma) 3. Papę mamy na chudziaku pod fundamentami 4. To nie chudziak tylko posadzka z B20, nie powinno być za wcześnie - piasek polewany warstwami wodą i zagęszczany zagęszczarką ekipa jest ok ZBYSZEK_SK Pokaż swoje postępy i fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 hej 1. u nas szkód nie ma (jeszcze) - ale nie wiadomo co kopalnia wymyśli kiedyś, więc.. 2. chodzi Ci o słupki w garażu? (na zdjęciach u Tadka też widać, że ma) 3. Papę mamy na chudziaku pod fundamentami 4. To nie chudziak tylko posadzka z B20, nie powinno być za wcześnie - piasek polewany warstwami wodą i zagęszczany zagęszczarką ekipa jest ok ZBYSZEK_SK Pokaż swoje postępy i fotki! Witam. Aa przecież jesteście z Lubina i rozumiem skąd ten górny wieniec. Odnośnie słupków to juz kumam - macie podwójny garaż i dlatego są. A ta posadzka B20 to zbrojona ? bo chyba nie ... U mnie majstry przystopowali bo leje drugi tydzień. W weekend posiedzę przy kompie dłużej i puszczę fotki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 posadzka nie jest zbrojona.. u nas też lekki zastój, mają kolejny etap zacząć od poniedziałku... zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Misiaczki nie chcę Was stresować: patrzę na Waszą ładną posadzkę i się zastanawiam czy daliście rury kanalizacyjne pod posadzką ? ups I tak sobie jeszcze myslę że ilość kanałów wentylacyjnych w projekcie jest jakoś za mało. Tak w ogóle to ja przeniosłem komin z sypialni (hehe komin w sypialni - co za projektant, chociaż widziałem już taki babol że komin był na środku sypialni ) na korytarz i dodaję dwa kanały wentylacyjne. Myśle o klimie na poddaszu - oj lata dzis upalne. Kurde nie wiem jak wklejać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 mamy wszystkie instalacje wyprowadzone spod posadzki z tego co wiem to mój K. dodał 2 kanały.. co do zdjęć musisz założyć sobie konto np na: http://photobucket.com/ tam ładujesz na serwer zdjęcia i później wklejasz na forum: adres strony http ze zdjęciem powodzenia - czekamy z niecierpliwością na fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Dzięki za radę. Wieczorem wkleje fotki. Dziś wypier...łem rano brygade budowlańców z budowy. Kut...sy jedne nadproża osadzili po 10cm na pustakach; na zdecydowana reakcję kierbuda że trzeba to wymienić odpowiedzieli że predzej mu wpier...lą niż wymienią nadproża. Co za palanty ta firma budowlana;właściciel to technik budowlany z uprawnieniami - pewno je kupił na bazarze. Ku..tas złamany Ale jestem wściekły. Na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Fajne domki budujecie na prowincji. Prawie tak fajne jak u nas we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Fajne domki budujecie na prowincji. Prawie tak fajne jak u nas we Wrocławiu. prowincja prowincją a Zagłębie i tak Mistrzem Zbyszek: nie pierwsza ekipa i nie ostatnia liczy się efekt końcowy, z resztą są gorsze: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts