EDZIA 28.06.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam. Dzisiaj już mi trochę przeszło po poniedziałkowej "burzy" na budowie. Trochę mnie poniosło z tymi wypowiedziami z poniedziałku. Przepraszam za wulgaryzmy. W poniedziałek wchodzi nowa ekipa; mam cichą nadzieję że będzie lepiej. Pozdrowienia dla m&k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dzienniku rośnij, bo sie pogubiłam w komentarzach. Karczowiskowe leśne ludki .......ponoć - info. z gminy - od 16 lipca wod-gaz-serwis przestaje być zarządcą ujęcia i sieci wodnej. Od tej pory wodą administrować będzie wyłącznie gmina. Czyżby ktoś w końcu dymu narobił w sprawie bezprawnego kładzenia i rozbudowy PRYWATNYCH SIECI i bezpłatnego przekazywania ich do wod-gaz-serwisu? A jeśli chodzi o MUR-ek i co za nim się dzieje - w sensie budowlanym - to już historie krążą. Jednym słowem Karingtonów za ścianą mieć będziecie Gdyby problem był z towarzystwem do kawy - to zapraszam do siebie, na drugą stronę lasu .. ...jak nie będzie problemu - bo sąsiedzi będą OK - to też zapraszam..... z sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 05.07.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 to z kim zawierać umowę ?? z wod gaz czy gminą ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 no właśnie...... ponoć wszystko wisi w powietrzu, musiałabym pojechac i rozmawiać osobiście, bo na telefon dowiem się tzw. NIC Dostaliśmy WARUNKI DO WPIĘCIA DO nieistniejącej sieci - na tej podstawie wydali pozwolenie na budowe. Wod-gaz obiciążył budową sieci gościa od którego kupiliśmy działkę, jako właściciela działek vis-avis - wiadomo że nie zbuduje. Poszło miesiąc temu pismo z aktami prawnymi do gminy, że chcemy sie podpiąć, a nie mamy gdzie. Będzie rewolta , wy w lepszej sytuacji jesteście, bo wszystko macie, więc z wami przekręt gminie nie wyjdzie i myślę, że z gminą umowę będziecie podpisywali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Właśnie kupiliśmy projekt Emanuela zamierzamy także w tym roku postawić w stanie surowym Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 no i o co im z tą wodą chodzi? Czyzby gmina zerwała z nimi umowę z powodu nieprzestrzegania zapisów ustawy i ciągłych skarg na ręce wójta - no a teraz nowej Pani wójt??? A już tego odkopania - ponoć - to juz zupełnie nie rozumię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 11.07.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 podobno pani wójcina założyła firmę, która będzie zajmować się wszystkim sprawami komunalnymi - od cmentarza przez wywóz śmieci i budowę dróg - aż po wodę właśnie - czemu - nie chcieli powiedzieć, coś tam mruczeli, że teraz się od takich pomysłów odchodzi, bo to korupcją zajeżdżać może, że inne gminy rozwiązują takie spółki komunalne.. i że ogólnie to nie wiedzą czemu jest tak a nie inaczej... a z wójciną nie rozmawiałam więc nie znam wersji drugiej strony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 16.07.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witaj m&k Słuchaj przeczytałam Twój post o TPSA że ciągną linię, ja też dostałam od nich mapkę i umowę ale jej nie podpiszę, jest tam taki głupi zapis, że jak będę sprzedawać dom to mam ich wpisać do hipoteki na pas ziemi w którym będą mi ciągnąć kabel, czyli od ogrodzenia do boku domu, bo na mapce mam że skrzynka będzie na domu. Napisałam z sąsiadką list, że jak nie zmienią tego zapisu to niech spadają poczekam na innego operatora. Ciekawe czy Ty też masz skrzynkę na domu i taki zapis w umowie. pozdrawiam i_ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 18.07.2007 03:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ja nie mam z tym zapisem problemu - chcą mieć pewność, że jeżeli będę chciała sprzedać dom, to następni właściciele pozwolą im w razie awarii dostać się do kabli.. to jest dokładnie to na co zgadzasz się w umowie..poza tym, facet odpowiedzialny za tą sieć powiedział mi jak dzwoniłam zweryfikować kilka rzeczy przed podpisaniem, że jeżeli nie chcesz to wykreślasz część zapisów - robią sieć tylko do granicy działki - resztę pewnie będziesz musiała wykonać na własny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Choć dziennik dla Emanuelowiczów, a ja od Halszki jestem to i tak sąsiadom ZALANIA gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 27.08.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 dziękujemy, po zalaniu nastąpiło lanie wodą, a że wiatr wiał mocny, to się kąpać wieczorem nie musiałam - cała mokra po tym wielogodzinnym laniu byłam a od noszenia drabiny wokół domu i przeciągania węża jeszcze dzisiaj zakwasy mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wrocławiak 09.09.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Hmm, podobną parterową architekturę widziałem w tym roku w Wiczym Szańcu pod Kętrzynem... beton i wystające zbrojenia. Do domu jeszcze jakoś się przeciśniecie pomiędzy tymi stylowymi "drągo-filarami" w drzwiach ale jak chcecie wjeżdżać do garażu ??? Serdecznie pozdrawiam i służę pomocą w ewentualnych korektach projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 09.09.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Wrocławiak! Bystry jestes jak woda w klozecie ale o schron dokladnie chodzilo! Wiesz, ze tarcza antyrakietowa juz blisko... A na pierwszy wjazd do garazu wezmiemy Twoj szwedzki pancerny cud techniki Szwedzie jeden! Przyjedz do Stolicy na wódkę... do Stolicy Polskiej Miedzi oczywiscie... Wtedy rozwiejemy wszelkie projektowe watpliwosci... Juz mnie sasiedzi pytaja czy jakis moze chory jestem bo imprezy od 4 miesiecy nie bylo... Tylko wolniej dajesz... pozdrowiska K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 24.09.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam No no emanuelka rośnie w oczach aż miło popatrzeć, w rzeczywistości jest jeszcze bardziej imponująca !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 24.09.2007 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 rośnie.. ale stanowczo nie w tym tempie co powinna.. więźbę też powinni już od tygodnia robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 30.09.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 W porównaniu do naszej budowy i tak macie zawrotne tempo, a i wasz domek jest większy i bardziej skomlikowany. Jestem pod wrażeniem i domu i budowy.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 01.10.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 rośnie.. ale stanowczo nie w tym tempie co powinna.. więźbę też powinni już od tygodnia robić Majka na pocieszenie powiem że już mnie wyprzedziliście. U mnie więźba będzie robiona dopiero pod koniec października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 02.10.2007 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 my naszą widzieliśmy u cieśli pod koniec zeszłego tygodnia - do nas przyjedzie już wyrzeźbiona i pomalowana - tylko na montaż, początek montażu w przyszłym tygodniu - w poniedziałek (oby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 08.10.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 m&k Rano w sobotę wstaję patrzę a tu jeden samochód drugi samochód z więźbą zdążyłam odczytać "tartak Grębocice" i zaraz Wasze. Nie myśl sobie, że tak stoję w oknie i wypatruję ale czekałam na Energię Pro koncern (nie mieliśmy prądu całą noc i całą sobotę) przyjechali dopiero ok 13 godziny !!!. Ale zrobili i na wieczór już był ale w lodówce wszystko mi się rozmroziło Powiem Ci, że jak na takie ciężkie czasy dostępności Wykonawców na rynku to u Ciebie idzie budowa jak burza !!!!! . Podoba mi się kolor impregnatu Waszej więźby pasuje do koloru cegieł . Maja życzę Wam aby budowa w dalszym ciągu szła do przodu i bez żadnych przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts