mk1719501284 08.10.2007 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 )))) widziałam Twoją zdziwioną minę, ale za szybko jechaliśmy - nie zdążyłam machnąć nam się ciągle wydaje, że to wszystko za wolno, murarze mają suma sumarum 3 miesiące opóźnienia cieśle 2 tygodnie, ale dzisiaj postawiliśmy wszystkich na baczność - wzieliśmy urlop - ja jeden dzień k. cały tydzień i daliśmy czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 09.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 m&k Wiesz co ja już dawno doszłam do wniosku, że aby budowa szła zgodnie z planem i naszymi wymaganiami i żeby dopilnować tego wszystkiego to trzeba sobie pozwolić na dwa lata wolnego !!!!! nie urlopiki typu 2 tygodnie to nie zdaje egzaminu, ja cały czas byłam w nerwach bo jak przyjechałam to zawsze było coś nie tak zrobione i już np nie dało się odkręcić bo coś tam. porażka, ale cóż zrobić ktoś na raty kredytu musi zarobić. Mimo wszystko życzę Wam powodzenia w budowaniu naprawdę idzie Wam to sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlaa 20.10.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witam wszystkich Tez buduje Emanuelke w odbiciu lustrzanym. Jestem jednak troszke zaniepokojona tym ze zaczelam budowa dopiero teraz tzn pod koniec wrzesnia wylali mi fundamenty a teraz robia juz parter (juz mam niektore scianki i komin). Czy to oby nie za pozno jak na ta pore roku ? Jak myslicie ? Oto moj przyszly domeczek http://i221.photobucket.com/albums/dd203/Karlaa_photo/Budowa14102007022.jpg http://i221.photobucket.com/albums/dd203/Karlaa_photo/Budowa14102007007.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 20.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Jak w tym roku zrobisz jeszcze strop to będzie wszystko. W przyszłym roku czarno widzę prace budowlane. Zapowiada się duża fala emigracji zarobkowej na wiosnę. Będzie ciężko o fachowców. Podpisz umowy o roboty budowlane jak masz dobrą ekipę żeby skończyli ci przynajmniej stan surowy , ale to już pewno na rok 2008. Planowałem zrobić pełne zadaszenie w tym roku ale skończy się chyba tylko na więźbie i folii . Co z tego że jest materiał jak fachowej siły roboczej brak. A paprokom nie dam zarobić. Dekarze z którymi rozmawiam mają terminy rezerwowane już na marzec 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 21.10.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Zbyszek - folia ma gwarancję tylko 3 Msc - dłużej nie może być narażona na promieniowanie UV... może zostaw więźbę bez folii, albo zrób pełne deskowanie i daj na to papę ... Karlaa, ciesze się że moje rady się przydały co do terminów, wszystko zależy od tego gdzie się budujesz (jeśli w Zakopanym to ciężko będzie) i czy masz nagrane ekipy na kolejne etapy.. jeżeli robiszjak w projekcie Terrivę - strop pójdzie Ci szybciej, jeśli lany jak my - zbrojenie zajmie trochę czasu.. tych czynników jest bardzo dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlaa 24.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Buduje pod Warszawa i dzis moj "majster" powiedzial ze jak bedzie pogoda to w przyszlym tygodniu robia strop Moze jestem niepoprawna optymistka ale wierze mu haha. A tak dzis wygladala moja budowa (zaczeta niecały miesiac temu) http://i221.photobucket.com/albums/dd203/Karlaa_photo/Budowa24102007014.jpg http://i221.photobucket.com/albums/dd203/Karlaa_photo/Budowa24102007002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Tylko pozazdroscic takich postepow Przedemna poczatek stawiania domku, planowany start po nowym roku w zaleznosci kiedy prad podlacza i pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Moja Emanuela jest na tym samym etapie co wasza, tylko ze w poniedzialek dopiero zaczynaja dachowke Piekny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Chcialbym dla porownania dodac kilka swoich fotek, ale nie moge bo nie wiem dokladnie jak to zrobic . Pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 NO WŁAŚNIE W Warszawie na całe szczęście jeszcze nie pada ale jeśli zacznie, wiązać się to będzie z zaprzestaniem prac na mojej budowie AAAAAAAAAAAAAA NIENAWIDZE ŚNIEGU I ZIMY !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramzes74 13.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam Jestem tutaj swieżonka. Właśnie z żoną podjeliśmy decyzję o budowie domu wg projektu Emanuela II. Chcemy ruszyć wiosną 2008 - marzec? oczywiście jak pozwoli pogoda i zdobędziemy wszelkie pozwolenia na budowę. Mamy juz działeczkę, położoną nieopadal naszej rodzinnej dziurki - Oleśnicy. Jest duża i chyba jest OK - ma 15 ar. Na to chwilę chciałbym się dowiedzieć od Was - 'starszych " w boju kolegów i koleżanek - jak to na prawdę wygląda kosztowo. Czy koszt podany przez dobredomy jest rzeczywisty? Ja zastanawiam się na Ytongiem( 24 + styropian(ewen wata)+struktura, dach Roben. Narazie zbieram info na temat kosztów i ewentualnie poczynić zakup materiałów - zima chyba taniej ? Aha, jeśli uważacie , że temat kosztw jest dość "intymny" to może na priv. mój GG 3065597. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 14.11.2007 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 bardzo dużo zależy od użytych materiałów + zmian jakie chcesz wprowadzić w projekcie + standardu wykończenia, ja nie odniosę się nawet do pierwszego, bo ściany mamy z pustaków ceramicznych Wienerbergera i Zellera, a dach z ceramiki Creatona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 14.11.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wczoraj "mój" cieśla oświadczył mi że nie będzie w tym roku robił u mnie więźby bo wziął za dużo robót. Dzisiaj przyprowadził innego cieślo-dekarza. A ten oświadczył że bierze 120PLN/m2 dachu - ciesielka,łacenie, rynny i dachówka, bez podbitki. Oczywiście netto. Kopara mi opadła. Ale powiedział że wykonanie więźby to 2tyg a reszta 3tyg. Koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiv 16.11.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Ten Twój "cieśla" to chyba kombinator jakiś do spółki z tym drugim. Być może każdemu swojemu klientowi mówi tuż przed wejściem na budowę, że nie może się wyrobić ale przez czysty przypadek ma zastępstwo tylko niestety "troszkę" droższego. Klient przyciśnięty do muru często się zgadza bo skąd wytrzasnąć na dniach następnego. W sumie czysty zysk, za tę samą robotę cena sporo wyższa od poprzedniej. Dziś kurcze nie można już nikomu ufać a już zwłaszcza budowlańcom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 16.11.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 tak może być, ale cóż - masz dwa wyjścia - czekać do wiosny z dachem (w międzyczasie PODPISAĆ UMOWĘ - kary za opóźnienia w wykonaniu - z innym wykonawcą) albo zapłacić i mieć dach teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 19.11.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 No kurcze ale Emanuleka rośnie w siłę !!!!, pięknie, ale jak Ci to sprawnie poszło super, brama ogromnnnaaaaa. Wszystko piękne, aż pójdę na spacer oglądnąć Twój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzAnia 13.01.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Mamy Nadzieje kolego sympatyczny ze ciag dalszy nastapi (wnetrze). I bedzie tak samo fascynujace i przejzyste jak i sama budowa. Ps. Kawal dobrej roboty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 14.01.2008 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 dzięki, ale dlaczego nie koleżanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzAnia 15.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Oj Oj nawt nie strasz ja jak ja ale moj kochany bylby zawiedziony. A czyta twoj dziennik w wolnym czasie jak dziecko bajke cierzko go oderwac. Pozdrawiam........ Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 15.01.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 za wyniki na budowie czyli robienie wg projektu a nie "widzi-mi-się" ekipy w całości odpowiada inwestor "k" {czyli ciężar jakości wykonania jakościowego i cenowego padł w naszym przypadku na stronę męską} za wpisy, zdjęcia, komentarze i obsługę "medialną" inwestorka "m" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts