Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi Masonite grupy Kronodoor

Recommended Posts

Czy ktoś z Was kupował drzwi Masonite grupy Kronodoor? Złożyłam zamówienie 30 marca 2007 i nie mam drzwi, robota leży, nie można malować, kłaść podłóg a o przeprowadzce w wakacje mogę zapomnieć!! Nie wiem czy mam czekać, czy wybierać innej firmy. Sprzedawca twierdzi, że są zrobione , ale nie ma transportu. Nie zawierałam umowy, nie dawałam zaliczki.

Czy są one dobrej jakości? Może ktoś z Was kupował takie drzwi?

Inny mój problem to sypiące sie drzwi bardzo niesolidnego wykonawcy Karwowski z Prostek, koło Ełku. Drzwi zewnętrzne, drewniane kosztowały mnie dokładnie 3111 zł, nie licząc transportu, dosłownie po ok 2 tyg. od kupienia zaczęły się ,,sypać". Po wielokrotnym telefonicznym informowaniu Karwowskiego i paru e-meilach ze zdjęciami sypiących się drzwi, w końcu wysłałam pismo i jak do tej pory sprawa od pół roku pozostaje nie wyjaśniona. Jestem w kontakcie z rzecznikiem ds konsumenta, Karwowski dostał czas do końca tego tygodnia na wymianę skrzydła na nowe, po czym sprawę kieruję do sądu.

Pan Karwowski w ogóle nie jest zainteresowany klientem, zwodzi: ,że przyjedzie jak będzie cieplej ( był luty), że mu nie po drodze, że zepsuł się samochód itp, itd. Od tej pory to już nie mój problem a nierzetelnego wykonawcy. Oto wykaz usterek

1. Na brzegach drzwi zarówno po stronie wewnętrznej jak i zewnętrznej systematycznie odpryskuje farba.

2. W miejscu styku kasetonów z drzwiami odkleja się i żółknie silikon( jest go na pół centymetra), powodując duże, widoczne na białych drzwiach szczeliny.

3. W drzwiach odklejają się kasetony.

4. Dookoła szyby, w środku drzwi, wzdłuż jej brzegów widoczne są, złuszczające się, pożółkłe płaty farby.

5. W narożnikach, w miejscu łączenia się elementów futryny tworzą się szczeliny, powodujące prześwity.