Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc przy wycenie dom 130m + osobno garaż (2-s)

Recommended Posts

Dom prosty z użytkowym poddaszem, prostokąt 9x12m, bez piwnic, 2 balokny, 3 kominy, strop terriva, dach dwuspadowy (2 okna połaciowe). 135m kw.

Na sam dom dostałem wycenę za robotę na 45tys zl stan otwarty bez okien bez ocieplenie ale razem z dachem. Czy to nie za dużo jak na tak prosty dom? jak wam się to widzi.

Ile powinien kosztować taki garaż 2 stanowiskowy - stan surowy otwart z dachem - 6x7m (dach dwu-spadowy)?

Jesli masz dojscie po znajomosci do taniej ekipy to ja wez.

Tania ekipa zrobi taki domek za 20.000 zl.

Tania ekipa przewaznie ma juz na 2008 rok pozaklepywane terminy.

Jak nie masz dojscia do taniej ekipy to musisz placic wiecej.

45 tys zl to nie jest przesadzona cena - jak dla osoby "z ulicy" czyli nie po znajomosci.

Dom prosty z użytkowym poddaszem, prostokąt 9x12m, bez piwnic, 2 balokny, 3 kominy, strop terriva, dach dwuspadowy (2 okna połaciowe). 135m kw.

Na sam dom dostałem wycenę za robotę na 45tys zl stan otwarty bez okien bez ocieplenie ale razem z dachem. Czy to nie za dużo jak na tak prosty dom? jak wam się to widzi.

Ile powinien kosztować taki garaż 2 stanowiskowy - stan surowy otwart z dachem - 6x7m (dach dwu-spadowy)?

Patrząc np. na ceny warszawskie to uważam, że cena jest do przyjęcia jesli ekipa jest polecona. Na pewno można znaleźć gdzieś taniej ale jak fachowcy są ok to ja bym ich wziął.

Ja za poleconą ekipą dom 125m2+gaaż 26m2 płacę 33 razem z więźbą. Umowę z dekarzem (też polecony fachowiec) mam na 10. Calość więc wyjdzie 43.

Dom jest prosty, trzy okna połaciowe, 2*lukarny, dwa kominy z cegły, terriva, do tego taras, jeden balkon.