Stanlay 24.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Zamierzam samodzielnie ułożyć chodnik z kostki , około 5 m2 , za mała ilość by wołać firmę , z grubsza wiem jak się do tego zabrać , ale mam kilka wątpliwości i będę wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże: 1.Chcę ułożyć kostkę bez obrzeża , tak mi pasuje z z układu poziomów , wiem że można zastosować tkz. brzegówkę czyli wylewkę betonową na krawędzi która pełni rolę obrzeża i tu pytanie jak się do tego zabrać , kiedy ją wylewać : przed czy po ułożeniu kostki i jak ma to wyglądać 2. Mam wzór kostki classic,czy układać ją na styk czy też zostawiać między kostkami szczeliny ( a jeśli to jak szerokie ) będę wdzięczny za każdą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/79549-uk%C5%82adanie-kostki-brukowej-diabe%C5%82-tkwi-w-szczeg%C3%B3lach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts