adamski 30.06.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 WitamWiększość z nas marzy o tym żeby zamieszkać w domciu jeszcze przed wprowadzeniem 22% podatku od materiałów budowlanych. Aby tego dokonać niestety często trzeba wziąć kredyt.Proszę wybierzcie bank w którym wzieliscie kredyt.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 30.06.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 CHF w BPH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 30.06.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 PKO BP, wybór w moim mieście był niewielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 01.07.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Ostatecznie wzielismy w Multibanku we Wroclawiu. Otarlismy sie rowniez o BPH PBK i GE, ale chyba tylko w Multibanku pracownicy sa wynagradzani prowizyjnie, albo tak profesjonalnie dobrani i wyszkoleni. Kredyt w CHF, oprocent. 3,6 %, troche wysoka prowizja - 2%, ale ogolnie jestesmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 jolana w pko bp mialas jakies problemy z kredytem?? zastanawiam sie nad tym bankiem nad deutsche bankiem i nad połaczonymi juz nordeai petro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 06.07.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 TeskaNie miałam żadnych problemów, względem banków osiągalnych w moim mieście mieli najmniej papierologii i dziwnych wymagań. Złożyłam wniosek, uproszczony kosztorys podpisany przez kierownika budowy, odpis z księgi wieczystej, zaświadczenia o zarobkach ... i już. Po pięciu tygodniach (ale na usprawiedliwienie banku po drodze były święta i długi weekend majowy) dostałam kredyt.Wypłata transz także bez żadnego problemu, dwie juz dostałam, w następbnym tygodniu pewnie napiszę o trzecią (wypłata w dniu złożenia wniosku).Tak więc nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareko 14.07.2003 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Wlasnie dzisiaj podpisalem umowe z PBK BPH. Obsluga bardzo mila, warunki niezle (3.08% - oprocentowanie we frankach), od zlozenia wniosku minelo zaledwie 2 tygodnie i jutro mam miec przelane pieniazki. Czego wiecej chciec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 15.07.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Długo broniliśmy się przed wzięciem kredytu, ale i nas to dopadło! Robiłam rozeznanie w kilku bankach - horror ! Ostatecznie zdecydowałam się na na PKO SA. Niestety formalności poraziły mnie! Miała to być uproszczona forma, ale cały czerwiec i już połowa lipca zbieramy papierki niezbędne. Niedobrze już mi się robi nawet jak o tym myślę. Brrr!!!! Co do nich przyjdę z nowym kompletem wymaganych dokumentów, to okazuje się, że jeszcze jakieś zaświadczenie jest niezbędne. Biegnę do właściwego urzędu a tu niespodzianka - proszę się dowiedzieć za jakieś 2 tygodnie, może już będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.07.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 my wzielismy w BPH w CHF - do tej pory jestem bardzo zadowolony, wiele rzeczy poszlo duzo szybciej niz u znajomych w innych bankach.trudno mi mowic o warunkach bo wiem ze wszedzie zmieniaja sie jak w kalejdoskopie w razie czego sluze informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Barszcz 16.07.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Ja wziąłem w PBK BPH we frankach szwajcarskich, ale nie załatwiałem bezpośrednio w banku, tylko w firmie pośrednictwa.Oni mają 9 banków, dobierają konkretnie do sytuacji człowieka, bo niestety nie jest tak, że kredyt w jakimś banku jest najlepszy, a w innym najgorszy. Wszystko zależy od potrzeb i Twoich możliwości.Poza tym załatwiają wszystkie dokumenty i przyspieszają procedurę, bo mają "wejścia", a koszt kredytu jest właściwie taki sam jak w banku - sprawdziłem!Ta firma to Oppenheim Enterprise z Warszawy, tel. (022) 6960170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masdaw 18.07.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 W Millennium, we frankach szwajcarskich 2,36% bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaa 29.07.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 to będę oryginalna, bo wzięłam w Deutsche Bank 24 we CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaa 29.07.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 acha, zapomniałam dodać że oprocentowany 2,31% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 30.07.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Jestem w trakcie załatwiania LG PetroBank pod względem ułatwień nic specjalnego. A poza tym raczej powolny. Przynajmniej na razie. Zobaczę co jeszcze się urodzi w głowach finasistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 30.07.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Do masdaw i Kaa:W jakiej wysokosci macie kredyty i ile wkladu wlasnego?Porazila mnie wysokosc, a moze raczej "niskosc" waszego oprocentowania. Przy moim 3,6% w Multibanku, czuje sie wydudkana.Pozdr.Jesli nie chcecie odpowiadac na forum, to moze na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 31.07.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Widzę 2,3% 3,6% i oczom nie wierzę. Ja chyba zabłądziłem do jakichś lichwiarzy, bo nikt nie rozmawia poniżej 4% w CHF. Takie oprocentowanie jak powiadacie to obowiązuje przez max 2 lata, a potem wyskakuje ponad poziomy. A jakbyś chciał spłacić wcześniej to ci dołożą taką opłatę, że słabniesz lub pozbywasz się ekstrawaganckich myśli o skracaniu okresu spłaty. Z tego względu wybrałem PKO BP. Dodatkowo nie potrzebują faktur , co mocno za nimi przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masdaw 31.07.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Na oprocentowanie nie wpływa wysokość kredytu, ale udział własny. Takie oprocentowanie dostałem, bo udział własny mam ponad 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 02.08.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Mam w PKO BP w złotych (strasznie nie lubię wyczekiwać na kolejną wycenę waluty) warunki przyzwoite jeśli chodzi o formalności, pierwsza wypłata bezboleśnie, oprocentowanie teraz to 6,39% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Voltar 03.09.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 BPH, CHF, 2 tygodnie, 16% wkładu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 03.09.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam. Ja zdecydowałam się na PKO BP. Formalności do przebrnięcia bez większych zgrzytów zarówno na etapie ubiegania się jak na etapie wykorzystania. Są stosunkowo elastyczni. Oprocentowanie na dzisiejszy 6,39% - kredyt w PLN, prowizji zapłaciłam 1,5% - kredyt na 25 lat. I z tego co się orientowałam to nie stosują żadnej prowizji od przedterminowej spłaty (co przy kredycie długoterminowym nie jest bez znaczenia). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts