Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego banku kredyt?

Z jakiego banku wzięłaś/wziąłeś kredyt na budowę/remont domu?  

377 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego banku wzięłaś/wziąłeś kredyt na budowę/remont domu?

Recommended Posts

nurni,

a jaki wkład własny?

35%.

I właśnie w Multibanku miałem największą zdolność :D :o

Rzeczywiście wszystkie te banki są niestety mocno popieprzone.

Miałem do każdej transzy dostarczać zdjęcia, jak dostarczyłem to okazało się że w zasadzie to one są niepotrzebne :o A ja kupiłem aprat cyfrowy :evil:

Na szczęście nie tylko po to, będzie mi służył do dokumentacji instalacji.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem że kiedyś w GE był taki produkt dla przedsiębiorców że bez sprawdzania zdolności, papierów zaświadczeń zdaje sie można było wystapić o kwotę deklarując jedynie zdolność. Oczywiście za odpowiednio wyższy %.

Chyba prawie wszystkie większe banki dają możliwość kredytowania 100% - młodym ludziom z dobrymi posadami

woprz,

jak nie młodzi neizależni to młode wilki albo inne młode ludzie, nie pamiętam nazwy.

Chodzi o takich co nie mają oszczędności ale mają fajną posadę w jakimś np banku albo wielkiej firmie międzynarodowej, i zarabiają np 15 -50 tys na rękę :o no i mają najwyżej 30 lat :o a najlepiej to 20 :-?

W BPH ile z prowizji można utargować?

Wyjściowo miałam 1,5%, pani obiecała przemyśleć 0,75, czy ktoś urwał więcej z prowizji?

nie to jeszcz inaczej było

muszą być po studiach (min. 2 fakultety) i doktoracie mieć 5 lat doświadczen zawodowych z czego przynajmniej 6 na stanowiskach kierowniczych w zachodnich organizacjach w tym 2 lata poza granicami kraju w zarzdach spółek giełdowych nie wiecej niż 25 lat i dochody miesieczne nie mniejsze niż 50% kredytowanej nieruchomości :lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

Mam pytanie.

Gdzie najtaniej można wykonać następującą operację (żeby nie płacić 10% podatku po sprzedaży mieszkania).

Biorę kredyt lub pożyczkę np.150.000 na pół roku. Pieniądze wpłacam na oprocentowany rachunek, który jest także zabezpieczeniem kredytu. Kończę budowę domu, sprzedaję mieszkanie i spłacam kredyt. Pieniądze ze sprzedaży mieszkania wydałem na cele mieszkaniowe i nie muszę płacić 10 % podatku. Czy ktoś wykonywał lub zastanawiał się nad wykonaniem takiej operacji.

Mam pytanie.

Gdzie najtaniej można wykonać następującą operację (żeby nie płacić 10% podatku po sprzedaży mieszkania).

Biorę kredyt lub pożyczkę np.150.000 na pół roku. Pieniądze wpłacam na oprocentowany rachunek, który jest także zabezpieczeniem kredytu. Kończę budowę domu, sprzedaję mieszkanie i spłacam kredyt. Pieniądze ze sprzedaży mieszkania wydałem na cele mieszkaniowe i nie muszę płacić 10 % podatku. Czy ktoś wykonywał lub zastanawiał się nad wykonaniem takiej operacji.

Ale po co to wszystko. Jeżeli zadeklarujesz, że uzyskane ze sprzedaży mieszkania pieniądze przeznaczysz na cele mieszkaniowe to nie będziesz musiał płacić żadnego podatku.

BPH, CHF,

szybko i skutecznie, nie czepiają się szczegółów,

ale kazali założyć polisę na życie, co trwa dłużej niż cała procedura udzielania kredytu :evil:

Odsetki lecą a kasy nie uruchomią dopóki polisy nie będzie :evil:

do póki nie wypłacili ci kasy to odsetki nie lecą! ... no nie? Chyba, że ten bank ma jakieś porąbane zasady.

Ale wybór banku i waluty chyba prawidłowy. Szkoda tylko, że tak późno się decydujesz bo franki znacząco spadły i kredyciki się trochę mniej opłacają, choć pewnie i tak lepiej jak w PLN.

BPH i CHF trzy tygodnie po zlorzeniu kompletu dokumentów kasa na koncie. Nie czepiają się szczegułów. Nie wymagali polisy na życie. Ogólnie OK. Jeżeli Facet ktory mi wszystko prowadzil nie byłby tak zarobiony to byłoby dużo szybciej. Jeżeli się Wam spieszy to trzeba dzwonić nawet jeśli oni mowią że zadzwonią. Jedyny minus to niski kurs CHF ale już nie mogłem czekać.

• 6 months później...
nikt nie wspomnial o drobny szczególe. Gdy my podpisywaliśmy cyrograf z bankiem na kredyt w złotowkach euro było po 4,80, nie panmietam ile kosztował wtedy frank. Cały pic polega na tym, ze ostatnie dwie transze wypłacałam gdy euro oscylowało w okolicy 4,0. Z grubsza licząc jeżeli ktos podpisał kredycik na załóżmy 200kpln w euro to na 2 ostatnich transzach był do tyłu o ok.20k- bo złoty jest silny. Otym jakos cicho- chyba, że ja źle myślę 8)

nikt nie wspomnial o drobny szczególe. Gdy my podpisywaliśmy cyrograf z bankiem na kredyt w złotowkach euro było po 4,80, nie panmietam ile kosztował wtedy frank. Cały pic polega na tym, ze ostatnie dwie transze wypłacałam gdy euro oscylowało w okolicy 4,0. Z grubsza licząc jeżeli ktos podpisał kredycik na załóżmy 200kpln w euro to na 2 ostatnich transzach był do tyłu o ok.20k- bo złoty jest silny. Otym jakos cicho- chyba, że ja źle myślę 8)

mi sie wydaje ze transze wyplacaja wg kursu z daty podpisania umowy ..... albo wyplaty 1transzy

no więc ja jestem o 10 k do tyłu - bo brali kurs z dnia ZŁOŻENIA WNIOSKU :o wyjątkowo kretyńska procedura

ale dobrze że mogłam szybko wybrać transze jak nie stało bardzo nisko - dzięki temu nie jestem w plecy dużo więcej

a w PLN kredyt był dla mnie nierealny - rata dziś byłaby nie 900 pln a 1600 - 1700 pln a to jest różnica

chyba że teraz złożę wniosek o powiększenie kredytu - jak tak nisko stoi, to jak pójdzie w górę powinnam być do przodu

Brałem w mBanku, złotówki, 6,2%

Obsługa - żenada, nie wiem, dlaczego wygrywają w wielu rankingach. Mój brat też miał z nimi ostre jazdy :(

Ale oprocentowanie interesujące.

obsługa zenada? pod jakim wzgledem?

ja jestem akurat zadowolona

wzielam kredyt, mam konto ror i bussiness

nie mam na raze zadnych zastrzezen

mozesz napisac w jaki sposob Ci podpadli???

pozdroooofka