Gość 23.02.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 U nas najprawdopodobniej bedzie to PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestorski 23.02.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Było wiele spraw, ale co będę stare rany rozdrapywał Kredyt dostałem po 1,5 miesiąca od złożenia wniosku. Gratuluję Ci więc, że to padło na mnie a nie na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 24.02.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 kasztanka:właśnie się przymierzam do Mbanku z racji że mam tam oszczędnościMożesz szerzej opisać jaki i na jakich warunkach kredyt otrzymałaśPozdrawiamDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 25.02.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 czekalam na przyznanie kredytu dosc dlugo .... od wrzesnia do grudniabylo to spowodowane zbieraniem rozmaitych papierkowi tym ze prowadze dzialalnosc gospodarcza a nie jestem na etacie (latwiej) 200tys, prowizja 1%, 4transze, 2,95% rocznienie wiem co jeszcze chcesz wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 26.02.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 WItajRozumiem że to we frankach...jeśli takie oprocentowanie.Z chęcią bym zamienił słów kilka np przez GG. (mój GG 6194701)Pozdrawiam serdecznieDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 26.02.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 tak w CHF! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.02.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Multibank,CHF.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 26.02.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Multibank,CHF. Pozdrawiam. czyli praktycznie to samo co mbank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrowski_k 26.02.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Inny-BPH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 02.03.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Poświęciełem dzisiejszy dzień na pozyskanie szczegółowych info o kredytach na zakup i dokonczenie budowy:MBank,Multibank,PKOBP,POKOSA,GE Money Bank W sumie w każdym z banków są trochę inne warunki, ale mniej więcej na jedno wychodzi. Jak mniejsza prowizaj, to większe ubezpieczenie, jak coś za "darmo" to inna operacja z prowizją.Najmniej problemów w PKOSA, ale tu złotówki, a myślałem o frankach...hmCiężki orzech do zgryzieniaPzdrDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 05.03.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Zrobiłem analizę kredytu we frankach, na 10 lat, 2,80 oprocentowanie (Libor 6m plus prowizja banku 2%). Uwzględniłem straty różnic kursu kupna i sprzedaży CHF. Zakładam że kosztu kredytu w PLN pozostałyby na poziomie szacowanym na dzień dzisiejszy (100000 kwota kapitału, ok 37000 odsetki, po 10 latach).Aby koszty kredytu w CHF osiągnęły ten poziom (ok 37000PLN) to przy wzroście LIBOR 6M o 1% kurs średni CHF musi wzrosnąć do 3,3 PLN.Wnioski każdy musi wyciągnąć sobie sam.Oczywiście nie wiemy co się będzie działo po wejściu do strefy euro.PozdrawiamDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 PKO BP, bo:* finansują do 100% inwestycji na działkę i dom* w przypadku braku środków własnych biorą pod uwagę mieszkanie jako środki własne. Wymagana jest jedynie wycena (300 PLN)* Można wskazać dowolną część domu jako przedmiot kredytowania (chcemy budować etapami). Warunek - wskazana część ma być przyjęta do zamieszkania w ciagu 3 lat* budynek nie musi być odebrany przez nadzór - wystarcza informacja z gminy o zgodzie na zamieszkanie* można skredytować dowolnie dużą cześć inwestycji - nas interesuje tylko stan surowy zamknięty i instalacje* jestem zaskoczony profesjonalizmem pracownika tego akurat banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 09.03.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Ja w ostateczności zdecydowałem się na Nordea Bank PolskaPzdrDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.03.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 oooo a to w ogole z innej bajkki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 09.03.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 No cóż, tak to już w życiu bywa. Człowiek jak woda, szuka najłatwiejszych, najprzyjemniejszych i w miarę ekonomcznych sposbów załatwiania swoich spraw...tak i w tym przypadku. Jeszcze dwa miesiące temu kupowałem dwupoziomowe mieszkanie, zmiana decyzji na działkę i potem budowa, aż w końcu nieruchomość z budynkiem w stanie surowym....Co do kredytu...Dobre warunki, wynegocjowane prowizje i opłaty, profesjonalna obsługa, żadnych niespodzianek czyli "kawa na ławę" i przede wszystkim fachowa i życzliwa pomoc.Każda procedura może być przyjemna...nawet załatwianie kredytu.Jak to się skończy...napiszęPzdrDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 17.03.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Mam podobne wrażenia po wizycie w tym banku, no i jeszcze zachęta "Jak państwo przejdą się po innych bankach i zbiorą ofertę, to proszę jeszcze wrócić, będziemy negocjować i rozmawiać" Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy, ale poważnie nad nimi rozmyślamy.(Nordea) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 17.03.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 U nas wygrało PKO BP i CHF. Prowizja 0,9 % Oprocentowanie 3,51 i 6 dni załatwiania Potem jeszcze szybki wpis w hipotekę i obeszło się bez ubezpieczenia kredytu do czasu ustanowienia zabepieczenia (zawsze kilka stówek do przodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtj 17.03.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 W Millennium w CHF. Natomiast szukal aktualnie kredytu przez firmę Expander i tez mu doradzili Millennium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały.majster 07.04.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 czy to bank płacił za fakturki ,,,, czy dostaliscie kwotę i sami dysponowaliście ,,, co jest lepsze ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beben 08.04.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Witam, zdecydowanie PKO BP (wybór po analizie wszystkich opcji), wniosek dopiero bede składał wiec o czasie oczekiwania nic nie moge powiedziec. Wybrałem CHF bez wątpliwości, poprawcie jeśli sie myle (szacunki podam z głowy, mam gdzies dokładne wyliczenia):- kredyt 30 lat, kwota min 300 000 zł- rata w PLN ok 2000 zł, w CHF około 1400 złWg mnie ryzyko ze frank podrożeje do takiego poziomu w którym obie raty sie wyrównają jest minimalne. O ile pamietam wyszło mi cos kolo 4 zł (przy tym kursie po przeliczeniu na PLN rata wyniesie okolo 2000 zł) do tego czasu tylko zyskuje. Jak znajde dokładną tabelkę którą zrobiłem to sprecyzuje. Mam rację czy robie gdziesz prosty oczywisty błąd (takie najtrudniej wychwycic)? pozdr beben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts