Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego banku kredyt?

Z jakiego banku wzięłaś/wziąłeś kredyt na budowę/remont domu?  

377 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego banku wzięłaś/wziąłeś kredyt na budowę/remont domu?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ! :D

Na 14 maja mamy ustalone spotkanie z doradcą Expandera. Poleciła nam ich nasza znajoma, która brała kredyt na zakup mieszkania i była bardzo zadowolona z ich porady. Ma kredyt w BRE BANK w frankach szwajcarskich. To chyba zresztą doś popularna waluta z tego co widzę na forum.

Mam nadzieję, że my też będziemy zadowoleni. Dam znać co załatwiliśmy. :D

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
W PKO BP co oddział to inne zasady ;) Mam tamże, w CHF i prowizja była 0,5%

Miałem kredyt w PKO BP na mieszkanie... jaja jak berety, oddział w Bielsku, Sosnowcu i Dąbrowie-Górniczej = KAŻDY MIAŁ INNE FORMULARZE!! :lol: A ten w Dąbrowie nie chciał uznać tych z Sosnowca 10km obok :evil:

Lepiej, Pani w D-G powiedziała żonie "czemu bierze u nich, skoro nasz bank (ing - mamy tam ror) ma lepsze warunki" - a nie miał (wtedy, przynajmniej). Sprawę uratowała miła Pani w Sosnowcu - poszła na współpracę. 8)

Do tego wkurzała :evil: konieczność posiadania u nich ror-u do rozliczenia kredytu + kilka razy składaliśmy wniosek o zmianę adresu do korespondencji, a nocą ich system/serwer pyk! wracał do starego - taki mądrala... :roll:

Fakt, faktem że mieli niskie oprocentowanie i możlwość wcześniejszej spłaty (po 2 latach przenieśliśmy kredyt do Kasy Mieszkaniowej w ING BSK).

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

No, ale gdzie jak nie w "swoim" banku?

Tam gdzie najtaniej! :lol: Łatwo powiedzieć . ale kto mi odpowie , jak się zorientować w którym najtaniej skoro każdy bank ma inne metody naliczania (oprocentowania - w zależnosci od wkładu własnego- prowizji,ubezpieczenia i do tego ten nieszczęsny spead).

Ja juz drugi miesišc myœlę.(mam czas , bo czekam na Pozwolenie). :evil: Ale do tego czasu mogę zwariować :cry: , lub stać się specjalistš od kredytów :wink:

• 2 weeks później...