Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego banku kredyt?

Z jakiego banku wzięłaś/wziąłeś kredyt na budowę/remont domu?  

377 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego banku wzięłaś/wziąłeś kredyt na budowę/remont domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poważne niedopatrzenie że nie ma BPH PBK na liście :)

CHF - zmienne od 1,80%,

PLN - stałe od 5,45%,

Nic dodać nic ująć

pozdrawiam

zapytaj sie w banku czy to czasem nie oprocentowanie promocyjne i po roku sie nie zmieni.

Wiele banków stosuje taką sztuczke

Ponadto ważna jest jeszcze prowizja i opłaty z wcześniejsze spłaty

Pamiętajcie, że oprocentowanie składa się z np. w CHF: z marży banku (np. 2,5% - jest to stała marża banku NEGOCJOWALNA) plus zmienny koszt pieniądza na rynku międzybankowym (np. LIBOR CHF 6M - miesięcy - 0,33%). Razem daje to 2,83%. Ja mam tyle. Jest to oprocentownie zmienne, niepromocyjne.

• 3 weeks później...

Czy ta wypowiedz o splacie odsetek przy wczesniejszej splacie kredytu dotyczyla PBK/BPH?

Wlasnie z nimi rozmawialem, mowia ze jesli chodzi o wczesniejsze splaty, to robi sie aneks do umowy z nowym harmonogramem, gdy sie uzbiera np. 5000 i kosztuje to 150 PLN

Acha, Oprocentowanie 2,71 przy wkladzie wlasnym 30-60%

EMil

• 2 weeks później...
Jak to się dzieje, że aż tylu z was bierze kredyt w PKO BP. Jestem zdziwiona, bo moi znajomi biorąc kredyt właśnie w tym banku na 8000 PLN (śmieszną kwotę jeśli chodzi o kredyt na dom) spędzali tam każde popołudnie od poniedziałku do piątku ponieważ brakowało jakiegoś świstka. W końcu po bólach otrzymali ten kredyt. Może to jest tak im więcej bierzesz tym mniej papierów.

Jak to się dzieje, że aż tylu z was bierze kredyt w PKO BP. Jestem zdziwiona, bo moi znajomi biorąc kredyt właśnie w tym banku na 8000 PLN (śmieszną kwotę jeśli chodzi o kredyt na dom) spędzali tam każde popołudnie od poniedziałku do piątku ponieważ brakowało jakiegoś świstka. W końcu po bólach otrzymali ten kredyt. Może to jest tak im więcej bierzesz tym mniej papierów.

Ja brałem kredyt w PKO BP. Nie spędzałem czasu w tym banku. Przyjechałem tylko podpisać umowę. Trwało długo - ze 2 godziny samego podpisywania różnych papierów ale to koniec mojej obecności w tym banku. Papiery składałem przez expander. W oddziale expandera byłem dwa razy. Pierwszy raz po wniosek do wypełnienia a drugi raz z dokumentami.

Jezier zazdroszczę ci w takim razie. Może w dużych miastach traktują cię lepiej albo kadra jest wykwalifikowana.

Pozdrawiam

A z inspektorem bankowym, który sprawdzał jak wykorzystałem transze umawiałem się telefonicznie i podwoził mnie na moją budowę swoim samochodem.

Sądzę, że to nie zależy od miasta tylko od oddziału. 4 lata temu brałem kredyt na mieszkanie też w PKO BP (tylko inny oddział) i miałem podobne doświadczenia jak twoi znajomi.