Bigbeat 16.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Pewnie tak. Ktoś przecież jakieś świadectwo zgodności musiał podpisać, i pewnie tak łatwo tyłka by nie nadstawiał. Problem może być tylko z trwałością (jak inni pisali wyżej) - bo to już pod świadectwo zgodności nie podlega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.10.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Jak je wsadzisz niestarannie w oprawki, to będzie iskrzyć i coś się może zgrzać. Najpewniej wtedy zgaśnie rozwiązując wszelkie potencjalne problemy. Jak zabudujesz poprawnie, to tam nie ma mocy. Tam się wtedy nie ma co grzać, więc i zapalać.Zdejmując elastyczny sweterek (z syntetyku) indukujesz NA SOBIE ładnych kilka tysięcy woltów. Aż iskry skaczą, a i tak się nic nie zapala.Napięcie nie szkodzi a mocy to tam nie ma. Staranny montaż i obaw być nie powinno. Trwałość.... to inna bajka...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 26.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Staranny montaż i obaw być nie powinno. Trwałość.... to inna bajka... Adam M. No właśnie, trwałość to bajka a raczej loteria w przypadku no-name. Co prawda ledy mogą mieć trwałość z 50.000h ale elektronika zasilająca może paść po roku, zwłaszcza w ciężkich polskich warunkach, a nawet jak elektronika przetrwa to chwilowe przepięcie może uszkodzić leda bardzo czułego na każdy delikatny skok napięcia (delikatne "podniesienie się" napięcia powoduje gwałtowny wzrost przepływu prądu i przegrzanie leda). Wniosek - jak żarówki to tylko markowe, choć z pewnością są jakieś porządne no-name i są również firmowe niewypały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 30.11.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Całkowicie się zgadzam nigdy podróby, takie no name na pewno długo nie pociągną. Jak kupisz markowe to możesz mieć pewność, że faktycznie będą trwałe przez te x lat czy godzin. Wymieniałem w zeszłym roku wszystkie zwykłe żarówki w domu na ledy i wybrałem Philipsa. Dla zainteresowanych podsyłam dobrą informacyjną stronę z ledami Philips. Jest tam praktycznie wszystko, pełne informacje o produktach, filmy, i można zapytać doradcę o wszystko - sprawdzałem, korzystałem, odpisują dość szybko i wyczerpująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 30.11.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jest całkiem spora szansa że te ledy zostały już kupione a kto wie może przez te 8 lat mogły nawet już nie wytrwać i zostać wymienione ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.11.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Całkowicie się zgadzam nigdy podróby, takie no name na pewno długo nie pociągną. Jak kupisz markowe to możesz mieć pewność, że faktycznie będą trwałe przez te x lat czy godzin. Wymieniałem w zeszłym roku wszystkie zwykłe żarówki w domu na ledy i wybrałem Philipsa. Dla zainteresowanych podsyłam dobrą informacyjną stronę z ledami Philips. Jest tam praktycznie wszystko, pełne informacje o produktach, filmy, i można zapytać doradcę o wszystko - sprawdzałem, korzystałem, odpisują dość szybko i wyczerpująco. Buuuuuuuuuu... spamerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Buuuuuuuuuu... spamerze. Niby dlaczego ,że się pomylił w czasie???. Buduje chałupę jest na FM 3 lata ,że nie zaznaczył iż odświeża po latach wącio ??? Sam mam ledy tej firmy na zew. Co ty tu ze spamem nie podpowiadaj takiej drobnostki modowi betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts