root 01.09.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 WOW !!!!!!!! Chyba baaardzo tanio... gdzie tak fajnie się kupuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 01.09.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 125 buk 130 grab, albo odwrotnie. Pocięte. Niestety za dowóz 50. Drogo, ale cóż - takie u nas ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 01.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 liściaste , mokre, pocięte z dowozem 155/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.09.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam. 70 zł za m3 olcha i brzoza w miksie. Pewnie odpady i bez transportu, albo od szwagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 02.09.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam. Wiem że było nie raz, ale jak wyglądają ceny obecnie ?? Napiszcie jakie drewienko i za ile kupujecie, i czy cena jest za metr sześcienny czy przestrzenny ?? Pozdrawiam a jaka jest roznica miedzy metrem szesciennym a przestrzennym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 02.09.2006 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam. Wiem że było nie raz, ale jak wyglądają ceny obecnie ?? Napiszcie jakie drewienko i za ile kupujecie, i czy cena jest za metr sześcienny czy przestrzenny ?? Pozdrawiam a jaka jest roznica miedzy metrem szesciennym a przestrzennym??? W metrze przestrzennym oprócz towaru jest róenież powietrze między nim zawarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.09.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam. Wiem że było nie raz, ale jak wyglądają ceny obecnie ?? Napiszcie jakie drewienko i za ile kupujecie, i czy cena jest za metr sześcienny czy przestrzenny ?? Pozdrawiam a jaka jest roznica miedzy metrem szesciennym a przestrzennym??? Metr szescienny to rzeczywista objetosc drewna . Metr przestrzenny , to drewno + przestrzen pomiedzy ulozonym drewnem. Ta przestrzen ma rozna wielkosc , przy przeliczaniu metra przestrzennego na szescienny stosuje sie specjalne tabele. Metr szescienny - potocznie kubik. Metr przestrzenny - potocznie metr stosowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 02.09.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 nikt więcej nie kupuje drewna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 02.09.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 olcha do pocięcia 120, mix wierzba+ klon+topola - 85. Podobno suche, ale czekam i jakoś nie przywożą... Poza tym ceny zaczęły skakać, bo dookoła wszędzie już kolejki do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 02.09.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 70 PLN za kubik do odbioru z lasu. Oczywiście pocięcie również we własnym zakresie. Cena za brzozę i olchę. Do lasu mam 2 kroki a piła w domu też jest więc odpowiedź jest prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.09.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Pewnie odpady i bez transportu, albo od szwagra. 50-60zł za kubik. Brzoza, buk, akacja, klon. Nie od szwagra i nie odpady a świerzo ciete i dostarczone. Czasami w klockach, czasami w metrówkach. A od wujka (nie szwagra) to miałem pare metrów po 8zł Ale to inna bajka. I co ty na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 02.09.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Pewnie odpady i bez transportu, albo od szwagra. 50-60zł za kubik. Brzoza, buk, akacja, klon. Nie od szwagra i nie odpady a świerzo ciete i dostarczone. Czasami w klockach, czasami w metrówkach. A od wujka (nie szwagra) to miałem pare metrów po 8zł Ale to inna bajka. I co ty na to ?? A po ile jabłoń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.09.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Bezcenna mój drogi, bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.09.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 50-60zł za kubik. Brzoza, buk, akacja, klon. Nie od szwagra i nie odpady a świerzo ciete i dostarczone. Czasami w klockach, czasami w metrówkach. A od wujka (nie szwagra) to miałem pare metrów po 8zł Ale to inna bajka. I co ty na to ?? Maaaaatkoooo! Mieszkam na wsi, w lesie, ale u nas takich cen nie ma. Odpady (obrzynki z "materiałówki") - olcha, brzoza - 50 zł. Do pocięcia. A od wujka po 8 zł to i ja bym wzišł. Taniej, niż w lesie krać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.09.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Nie kradzione. Były takie lata po wichurach że czyszczono las. Wujek z racji małych dochodów dostawał przydział na drzewo. Sam miał sobie przygotować a las wywoził mu pod dom Generalnie za 60zł/m2 kupowałem drzewo w każdej chwili. Choć podejrzewam że na jeden kwit wywożą kilka razy dlatego majątakie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam. Piszšc "taniej niż w lesie krać" nie miałem na myli, że wujek kradł, tylko, że dla mnie to by było taniej (czas, przywózka itp.). Zresztš, ja nie kradnę, tylko wycinam w swoim własnym lesie. A że nie zgłaszam tego władzom, chociaż przepisy tego wymagajš, to już inna sprawa. Jak sadzę nowe, to też im nie zgłaszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 02.09.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Dwa lata temu 65 zł za metr przestrzenny, rok temu 85 zł, na wiosnę tego roku 100 zł (mieszanka twardych: jesion, dąb, klon, wiąz) - z tego samego samego źrodła. Acha, pocięte i z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 02.09.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 ceny warszawskie: Dostawca X klon, olcha - 70 zl/mp z dpwozem, metrowkibrzoza, dab - 100 zl / mp z dpwozem, metrowki Dostawca Y300 - 350 zl za przyczepke 6 m3 (efektywnie) mieszanki klon, kasztanowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 03.09.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 125 buk 130 grab, albo odwrotnie. Pocięte. Niestety za dowóz 50. Drogo, ale cóż - takie u nas ceny kofi masz kontakt na graba? Pozdrawiam Darp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 03.09.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 za kubik liściastego(najlepiej buk) stówkę liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts