Barbossa 25.05.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 a ja piszę o kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 25.05.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 a ja piszę o kupie... Na początku Twoje posty nieco mnie irytowały , teraz czytam je z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 25.05.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Polecam na temat drewna kominkowego i inne:http://www.kominiarz.org.pl/3-2002/11.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 09.10.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 budujecie wiatę czy coś takiego?? Pytanie dla tych co mają wiatę ile to kosztowało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 09.10.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 W garażu po bokach mieści się jakieś 3 m3 oraz drewno leży na paletach wzdłuż ściany garażowej (bez okien) na zewnątrz pod okapem. Ale w planach jest wiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 W moim przypadku jest taka "buda" konstrukcja szkieletowa wykonana z pozostałej kantowizny przykryta na miarę wykonaną plandeką. Na początku miałem drzewo po protstu ot tak sobie przykryte...jednak i deszcz i śnieg tak na to podwiewał, że to przykrycie nie zdawało egzaminu... Docelowo będzie jakaś wiatka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 09.10.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zostało mi trochę drewna a raczej resztek z więźby dachowej i zastaniawiam się czy z tego nie wybudować takiej wiaty ale nie wiem ile może kosztować robocizna na razie 6 m3 drewna mam złożone na paletach od dachówki i przykryte z góry folią, też od dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 09.10.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 My zrobiliśmy przedłuzenie garażu blaszaka. Trochę drewna i blacha trapezowa.http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/2/1/7/27750725_d.jpg pozdrowieniaAla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 09.10.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zbudowałem drewutnię - zdjęcia na dzienniku budowy.Koszt - około 1 200 PLN z robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.10.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zrobiłem prowizoryczną wiatę przyklejoną do budy narzędziowej.Chcę zrobić okap na ścianie budynku i tam ułożyć drewno.Zastanawiam się czym zabezpieczyć ścianę.Blachą? sklejką? OSB? albo nic nic nie dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 10.10.2007 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Zamawiam 10 m3 na całą zimę. Trzymam drewno po prostu poukładane pod południową ścianą domu (od strony "ogrodu"). Okap ma ok. 80 cm - więc jest to dobra osłona przed deszczem, strona południowa - więc słońce suszy drewno, na tej ścianie jest tarasik i wejście do salonu z kominkiem - więc wygodnie się nosi drewno, zaś stos drewna na całą ścianę wygląda całkiem urokliwie. Jedyną wadą rozwiązania jest to, że po stosie drewna koty mi włażą na parapety i zostawiają odciski łapek na szybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 10.10.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 W dawnej stajni, obok garażu. Zmieści się ok. 6-8 m2. Pomieszczenie mocno wentylowane, wysokie chyba na 3,5 m w sam raz na drewutnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 10.10.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ja z kolegą wybudowałem drewutnie na mniejwięcej 8m3 drewna z pozostałości po więźbie. Oczywiście drewno na główną konstrukcję zamówiłem ekstra ale wszystkie zastrzały, krokwie, jętki zrobiłem z resztek. Podłoga z resztek łat a dach z dachówek będzie jak tylko znajdę czas aby je tam wtargać. Pokrycie dachu drewutni traktuję jako magazyn zapasowych dachówek dla domu. Wolę na drewutni mieć zapas i przekładać w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 10.10.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Musimy zrobić porządek w garażu i zbędne rzeczy powyrzucać lub jeszcze wykorzystać. Zostało nam też troche dachówek to moze zbududujemy jakąś fajną wiatę na to drewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.10.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 W trakcie realizacji jest coś na zasadzie wiaty, przykrywającej kosz na śmieci i drewno. Pokryte dachówką, jak na domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 10.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ja składuję drewno w składziku na opał w piwnicy. Jesienią ściągam okno wkładam ślizg(wsyp zrobiony z pilśni żeby się rama okna nie poobijała), podjeżdżam Żukiem i wrzucam drewno. Niewątpliwą zaletą tego rozwiązania jest to że nie marznę idąc po drewno i nie wnoszę śniegu do domu. Wady- mam w tym pomieszczeniu trochę czarnych żuków które żyją pod korą, ale to pomieszczenie w piwncy mam super szczelne więc robale się nie rozłażą np do pralni czy innych. W tym momencie składzik mam tak zapełniony, że jest tylko wąskie przejście do okna, a pocięte na ~40 cm drewno poukładane jest prawie do sufitu 2,20 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 15.10.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 budujecie wiatę czy coś takiego?? Pytanie dla tych co mają wiatę ile to kosztowało?? Może skorzystasz z mojego "patentu". O minusach: Nie ma to może wyglądu "mercedesa" ale po zapełnieniu polanami drewna wygląda efektownie i przyjemnie dla oka. Zajmuje trochę miejsca (na długość) - 10 mp drewna to 0,6m(głębokość: 2 polana po 0.3m)* 1.5m (wysokość - można wyżej ale to niepraktyczne) * 11,1 m (długość) Plusy: Sprawdziły mi się dwa rzędy polan po 30-40 cm (pomiędzy nimi koniecznie kilkucentymetrowa pustka powietrzna) - jest wszędzie przewiew, schnie to błyskawicznie, nie lęgnie sie robactwo "Stojak" w moim wykonaniu nie kosztuje wiele. Pustaki, bloczki betonowe to pozostalość po budowie, tak samo jak palety po materiałach budowlanych. Deski prosto z tartaku + rolka papy wierzchniego krycia + gwoździe to góra 200 zł. http://img100.imageshack.us/my.php?image=nadrewnonu9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 15.10.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A ja wymodziłem takie coś:http://images13.fotosik.pl/80/c07e7909289219cbmed.jpg Dachówki - pozostały po wstawieniu okien dachowych. Dokupiłem gąsiory i dachówki skrajne. Całość to koszt ok. 4 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 15.10.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Całkiem ładnie to zrobiłeś tylko cena trochę mi sie nie podoba. Nawet piesek ma dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.10.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a fundament pod to robiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts